Pest megye - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde - angol-magyar kéttannyelvű óvoda - úszás - tenisz - síelés - lovaglás - judo

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1026
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Harangvirág utca 4.

Mobil: (30) 343 77 54
E-mail:
Webcím: www.pinokkioovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Angol-magyar kétnyelvű óvoda Budapest II. kerületében. Mindannyian a legjobbat akarjuk adni gyermekünknek, mert tudjuk, hogy gyermekkor csak egy van.
A Pinokkió Magánóvoda több, mint másfél évtizede egy exkluzívan kialakított villában várja a gyermekeket.  Az elfoglalt szülőkre gondolva reggel 7 órától 18 óráig van a nyitva tartás. A Pinokkió Magánóvoda életkor alapján külön kis-, középső- és nagy csoportban várja szeretettel a gyerekeket, de a Pinokkió Bölcsődébe már 12 hónapos kortól lehet jelentkezni. Minden csoportban egy magyarul beszélő pedagógus és egy kizárólag angolul beszélő pedagógus van a gyerekekkel folyamatosan az egész nap folyamán, továbbá a gyerekek minden nap egy magyar és egy angol nyelvű, játékosan fejlesztő óvodai foglalkozáson vesznek részt.
A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ekkor a szülő is jelen van az első héten. A nagycsoportosoknál az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek keretében játékos feladatokon keresztül hangolódhatnak rá a számolás, írás és olvasás eljövendő elsajátítására. Cél a lehető legjobb iskolákba történő bejutás az iskolai felvételiken. A gyermekek mozgásigényét az óvoda hatalmas fűvel borított kertje, és a széles választékú sportprogramok elégítik ki. Facebook: Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde 


Napraforgó Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2347
VÁROS: Bugyi
CÍM: Sport u. 1.

Telefon: 06 29 348 664
Fax: 06 29 348 664
Mobil: 06 70 332 1009
E-mail:
Webcím: www.napraforgoovodatitkarsag.hupont.hu
BEMUTATKOZÁS: Intézményünk Bugyi Nagyközségben a fő útvonalaktól, s vasutaktól távolabb, az Ócsa-Kiskunlacháza, a Taksony – Dabas – Kunpeszér közötti utak kereszteződésében található. Épületeink csendes, nyugodt, a nagy átmenő forgalomtól távolabbi környezetben helyezkednek el. Részben önállóan gazdálkodó szerv vagyunk, fenntartónk Bugyi Nagyközség Önkormányzata. Az épületeket esztétikus, fákkal, bokrokkal övezet udvarok veszik körül. Elegendő homokozó, a gyerekek mozgásigényét kielégítő mászókák, hinták, csúzdák stb. találhatóak. 1999. óta az „Óvodai nevelés játékkal, mesével” személyiségfejlesztő nevelési programra épülő Helyi Óvodai Nevelési Programmal dolgozunk. Intézményi keretek között megoldott a logopédiai, fejlesztő és pszichológiai ellátás.


Chinoin Vadgesztenye Óvoda és Bölcsőde

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1045
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Ősz utca 155.

Telefon: (1) 369 09 65
E-mail:
Webcím: www.chinoinovibolcsi.hu
BEMUTATKOZÁS: A gyermekintézmény fenntartója a Chinoin Szociális Alapítvány. A gyermekintézmény szolgáltatásait első sorban az alapítónál dolgozó szülők gyermekei veszik igénybe, míg a fennmaradó férőhelyek költségtérítéses formában, bárki számára igénybe vehető.  A bölcsőde teljesen felújított épületben közvetlenül az óvoda mellett működik. A jól felszerelt csoportszobák, a kisgyermekek igényeinek megfelelően vannak berendezve és a szabad levegőzés, a nyári játék a füvesített udvarunkon biztosított. Gyermekképünk és célunk az, hogy a bölcsődébe érkező kis gyermekek biztonságban, egészséges, esztétikus környezetben, jól érezzék magukat. Ezt szolgálja a “Saját gondozónői” – rendszer amely, a személyi állandóság elvén működik. Kiemelkedő szerepet játszik napi tevékenységünkben a játék, amely, segít a világ megismerésében és befogadásában, elősegíti a testi, az értelmi, az érzelmi és a szociális fejlődést. (képeskönyv, mondókák, énekek, kirakójátékok, gyöngyözés, rajzolás stb.). Az egészség megőrzését segíti elő, a SOMANDRIN egészségügyi preventív, terápiás szobánk, amely a kisgyermek immunrendszerét erősíti. Segítőtársaink a nevelő munkában: gyermekorvos, védőnő, pszichológus.
Az óvoda zöldövezeti, kertvárosi környezet található, tágas ősfás kerttel, természetes fajátékokkal, tágas, jól felszerelt tornateremmel. Játékaink: vízforgatós medence; autentikus, kültéri búbos kemence. Intézményünkben saját főzőkonyha található, így házias ételekkel biztosítjuk a napi étkezést. Programunk: magyar hagyományéltetés; néptánc oktatás. Természetes nevelés fejlesztő pedagógiai módszerek: anamnézis, képességvizsgálat; szintfelmérés, készségfejlesztés; jeles napokra épülő oktatási anyag; családcentrikus gondoskodás; környezettudatos gondolkodás; egészséges táplálkozás; iskolai életrevaló felkészítés.


Dominó Gyermekcentrum Családi Napközi - Játszóház

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1182
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Torda utca 20.

Telefon: (1) 294 24 87
Webcím: www.dominocsaladinapkozi.hu
BEMUTATKOZÁS: Ön is aggódva gondol arra, hogy vissza kell mennie dolgozni, de gyermekét napközben biztonságos, nyugodt környezetben szeretné tudni? Az első pozitív közösségi élmények meghatározóak egy kisgyermek életében és befolyásolják a későbbi társas kapcsolataikat. Családi napközinket 2002-ben hoztuk létre, kisgyermekes családok számára, családi vállalkozás formájában. Hiszünk abban, hogy a családias környezet, a szeretetteljes odafigyelés, a magas szintű szakmai képzettség és hozzáértés megkönnyíti a szülőktől való leválást, mégis erősíti a szülő-gyermek kapcsolatát. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden gyermek a korának, és fejlettségi szintjének megfelelő tevékenységekben vehessen részt. Felmérjük a gyermekek erősségeit és gyengeségeit, majd szükség szerint szakemberekkel konzultálva egyéni fejlesztési tervet állítunk össze. Nálunk nincsenek sémák, minden gyermek a szükségleteinek megfelelő személyes gondoskodásban részesül. Játékparkunkat a legjobb minőségű eszközökből a korszerű pedagógia és pszichológiai kutatások eredményeinek felhasználásával állítottuk össze. Nyitva tartás hétfőtől péntekig: Játszóház: 8.30-12.30. óra között; Gyermekfelügyelet: 13-17 óra között. Családi napközi: általános iskolások részére előzetes megállapodás alapján 14 éves korig igényelhető. Az egyéni igényeket figyelembe véve, ettől eltérő időpontokban is igényelhető szolgáltatás!


Csillagszem Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Újlak utca 114.

Telefon: (1) 256 81 64
Fax: (1) 256 81 64
E-mail:
Webcím: www.csillagszemovoda.selfnet.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodai nevelésünk célja, hogy a családi nevelést kiegészítve segítsük elő a gyermekek egészséges, sokoldalú, harmonikus fejlődését, a magasabb rendű érzelmek kibontakozását, egyéni bánásmóddal, differenciált képességfejlesztéssel, az eltérő fejlődési ütem figyelembevételével. Kiemelt területünk a környezet megismerésére és megóvására nevelés, a környezettudatos magatartás megalapozása. Óvodásainkat a természet szeretetére, környezetünk védelmére neveljük. Gyakran kirándulunk, a tapasztalatszerző séták is rendszeresek. Nyáron az érdeklődő gyermekek környezetmegismerő és kézműves táborozáson vehetnek részt, mely sok-sok élményt és tapasztalatszerző lehetőséget nyújt számukra.
A hagyományos kis, középső és nagycsoport mellett vegyes életkorú csoportokat is indítunk. Így lehetőség nyílik a testvérek, a különböző korú barátok együttnevelésére. Első perctől kialakul az egymásra figyelés, segítőkészség, természetessé válik a másság elfogadása.


Mazsola Magánóvoda - angol nyelvoktatás - fejlesztő gyermektorna - lovaglás - ovifoci - tehetséggondozás

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Összefogás u. 3.

Telefon: (1) 258 55 43
Mobil: (30) 355 86 55
E-mail:
Webcím: www.mazsolaovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Szeretettel várunk minden kisgyereket 2,5 éves kortól XVII. kerületi óvodánkba. A gyermekbarát épület, Budapest XVII. kerületének egyik legszebb kertvárosi részében, gondozott sorházak által körülvett zöldövezetben fekszik, távol a főúttól. A XVII. kerületben egyedülálló módon angol nyelvi előkészítő csoportokat indítunk 3 éves kortól. A tehetségígéretek feltárását és fejlesztését, így a nyelvi tehetségígéretek beazonosítását is az óvodába lépés pillanatában kezdjük meg, melyet ingerekben gazdag környezetben, játékba integrált módszerekkel szervezünk. Minden gyermek egyedi és különleges csoda, ezért nevelésünk alapelve megfelelő figyelmet fordítani személyiségük és tehetségük kibontakozására. Örökmozgó gyermekeink számára rendkívül sokrétű, kiemelkedően fejlesztő hatású sportlehetőségeket kínálunk. Foglalkozások, szolgáltatások: játékos angol nyelvoktatás, foci, fejlesztő gyermektorna, korcsolya oktatás, játékos furulyaoktatás, immunerősítő sóterápia, lovaglás, úszásoktatás, rendszeres kirándulások, kulturális programok, napi fejlesztő foglalkozások, tehetséggondozás, felzárkóztatás, egyéni bánásmód elve szerinti foglalkozás, egészséges táplálkozás, logopédiai szűrés, iskola előkészítő foglalkozások.


Kuckó Magánóvoda - Zugló kertváros - angol - foci - saját műfüves focipálya - úszás - balett - judo - 14 féle sport - iskolaelőkészítő - sószoba - XIV. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1147
VÁROS: Budapest XIV. kerület
CÍM: Kerékgyártó utca 91/b

Telefon: (30) 286 8460
Mobil: (20) 910 66 30
E-mail:
Webcím: /www.kuckomaganovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Kuckó Magánóvoda bemutatkozó videó   Modern, minden igényt kielégítő, 20 éve sikeresen működő magánóvodánk, Zugló kertvárosi részén, kifejezetten óvodai tevékenységre megépített és berendezett 600 m2-es + 220 m2-es + 90 m2-es új épületekkel, 7 csoportszobával, 2 tornateremmel, sószobával, mászófallal, szakköri szobákkal, összesen 1.500 m2-es, zárt, gondozott, játszótérrel felszerelt udvarral fogadja a gyermekeket 2,5 - 7 éves korig. Szakképzett óvónőink és dajkáink biztosítják a széleskörű ismeretnyújtást az óvodai foglalkozások keretében. Foglalkozásink: angol oktatás, úszás, korcsolyázás, görkorcsolyázás, ovi-foci, ovi-kézilabda, gyermekjóga, balett, showtánc, néptánc, judo, ovibringa, ügyességi labdás játékok, sakk, síoktatás, tartásjavító torna, kézműves foglalkozás, drámafoglalkozás, iskola-előkészítő foglalkozás, fejlesztő torna, valamint egyéb óvodán kívüli programok. Csoportjainkat rendszeresen látogatja védőnő és a logopédiai szűrésről is gondoskodunk. A gyermekeknek naponta négy étkezést biztosítunk, meleg ebéddel, melyet kifejezetten óvodás korú gyermekek igényeihez alakítunk. Megfelelő orvosi javallat esetén a laktóz-, a tej- a gluténézékeny és vega étrendet is biztosítani tudjuk. Céljaink: egészséges, szellemileg érett, érdeklődő, fogékony, nagy tudásvágyú, gazdag ismeretanyaggal rendelkező, kiegyensúlyozott személyiségű gyermekek nevelése. A gyermekben rejlő lehetőségek kibontakozásának elősegítése és értékközvetítés. A sikeres iskolai beilleszkedéshez szükséges testi, szociális és pszichés érettség kialakítása. Büszkék vagyunk a "Boldog Óvoda" címre.  Kuckó Magánóvoda Facebook


KristályCseppek Magánbölcsőde és Fejlesztő Tér – Magánóvoda – családi bölcsőde - minióvoda - napközbeni gyermekfelügyelet – nyári tábor - III. kerület - Óbuda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1037
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Óbuda , Szerecsendió utca 20.

Mobil: 06 30 239 8554
E-mail:
Webcím: www.kristalycseppek.hu
BEMUTATKOZÁS: A Kristálycseppek mini óvodánkban és magánbölcsődénkben az újgenerációs gyermekek nevelését célozzuk. Szándékunk egy olyan összetartó, családias közösség kialakítása, melynek tagjai szükségesnek és fontosnak tartják a személyes képességek kibontakoztatását, a lelki harmónián és humánus értékeken alapuló élet megalapozását és fenntartását. Családi bölcsődénkben 1,5 éves kortól, mini óvodánkban 2,5 éves kortól várjuk a gyermekeket, Harsányilejtő Kertvárosban , új, igényesen kialakított épületben,  természetközeli környezetben. Közvetlen, személyre szabott gondozást, nevelést kapnak a gyermekek, természetesen életkori igényeiknek megfelelően. Kis létszámú csoportokban tapasztalt, jól képzett, szívvel, lélekkel dolgozó óvodapedagógusok, kisgyermeknevelők teremtik meg az ideális légkört. Bölcsődénkben – és mini óvodánkban a mindennapi foglalkozásokat komplex módon tartjuk, mely magába foglalja: az anyanyelvi nevelést, a zenei nevelést, a környezeti nevelést, a mozgást, a művészeti nevelést és lehetőséget adunk az angol nyelv játékos elsajátítására. Kiemelt foglalkozásaink: Sószoba , komplex művészeti foglalozás: a kommunikáció fejlesztése. Családi bölcsődénk két kis létszámú csoportból áll, két kisgyermeknevelő gondoskodik a kisgyermekek ellátásáról, a biztonságos és kielégítő játéktevékenységéről. Elegendő teret alakítottunk ki a nagymozgásos tevékenységekhez a picik számára, bent a tornateremben és kint az udvaron egyaránt. Mivel a kisgyermek alaptevékenysége a játék, ezért egész nap folyamán biztosítjuk a változatos játéktevékenységek feltételeit, amelynek során fejlesztjük a gyermekek észlelését, érzékelését, mozgását, beszédét, személyiségét, közösségi élmények alapján a szocializációját.Kiemelt szolgáltatásaink: sószoba, játékos angol, zenei és ritmusérzék fejlesztés, gyermek jóga, külön tornaterem.  Napközbeni gyermekfelügyeletet vállalunk. Nyáron táborokat szervezünk.  Intézményünk Fejlesztő központjának tevékenységei:  Komplex mozgásfejlesztés,  A természet szeretetére-ismeretére nevelés, Társas kompetenciák fejlesztése, Érzelmi intelligenciafejlesztés, Beszédfejlesztés, önkifejezés, beszédsegítő kommunikációs foglalkozás, Iskolai előkészítő, Szenzomotoros, manuális képesség fejlesztés, esztétika-szépérzék fejlesztés,  kommunikációs készség alapozása. Facebook elérhetőségünk: KristályCseppek Családi Bölcsőde és Fejlesztő Tér 


„Lili Angol Óvoda / Lili’s English Nursery School”

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2051
VÁROS: Biatorbágy
CÍM: Szent L. 60.

Telefon: 06 23 311 149
Mobil: 06 20 3126 045
E-mail:
Webcím: www.liliangolovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Minden nap van a kicsiknek angol és magyar foglalkozás egyaránt.Az angol foglalkozások Párhon Lili angol szakos tanárral folynak, frontális oktatás keretein belül. Ez azt jelenti, hogy nincs differenciálva korosztály szerint, hanem közösen mindenki ugyanazt tanulja iskola előtti életkorban (mivel csak hallás után tudják elsajátítani az anyagot). Dalok, mondókák,szavak, mondatok és instrukciók segítségével sajátítják el a kicsik a nyelvet, a kiejtést, a hanglejtést.. Az óvodánkba később becsatlakozó gyermekek is felveszik ezt a szokást. Azért ,hogy ez működjön fontos, hogy a kicsik legkésőbb 9-re itt legyenek az oviban, ha10-11 óra körül ékezik be, akkor „lemarad”, angol tudásának fejlődési üteme lelassul.


Zöldecske Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1221
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Ják utca 44-46

Telefon: (1) 424 54 56
Fax: (1) 424 45 66
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 1977-ben épült, társadalmi összefogással. 2002-ben az önkormányzat teljesen felújítatta az épületet, udvarunkon azonban még van mit fejleszteni, változtatni. Itt a hegy tetején talán a környezet szennyezés még kevésbé érezhető, bár a jármű forgalom itt is megnövekedett. Sokat tartózkodunk a szabadban. Az udvar gazdag lehetőséget kínál a spontán és a szervezett mozgásos tevékenységek számára. Nyáron kerti zuhanyozó biztosítja a felfrissülést. Az ivóvizet víztisztító berendezés szűri. Tornatermünk nincs, de a mozgásfejlesztéshez elegendő és változatos eszközök állnak rendelkezésre. Óvodánk 100 férőhelyes, négycsoportos, minden csoport kor szerint vegyes. Számunkra a környezeti nevelés a mindennapok szerves részét képezi. Megismerkednek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, az újra hasznosítás fogalmával, jelentőségével. Az ismeretek megszerzéséhez a csoportszoba, az óvoda kert is megfelelő helyszín, de alkalmanként szükség van kitekinteni a tágabb környezetünkbe is (séták, kirándulások). Nagyon fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, melyhez hozzájárul az is, hogy mindennap fogyasztunk gyümölcsöt vagy zöldséget.


Napocska Napközi Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1225
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Napközi utca 2.

Telefon: (1) 207 17 38
Mobil: (20) 387 35 30
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk csendes, távol a forgalmas utak zajától, öreg fák között megbújva várja meleg családias légkörével az ide érkező gyermekeket. Madárbarát óvoda címet nyertünk 2008-ban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől. A csoportszobáink alapterületét galériák építésével növeltük meg. A tárgyi feltételeinket sikeres pályázatok segítségével gazdagítottuk, így a gyerekek rendelkezésére sokféle fejlesztőeszköz, játék áll. Az udvar, árnyat adó fák alatt, EU-s szabványoknak megfelelő játékokkal van betelepítve, melyek a gyermekek mozgását fejlesztik. Átjárható, lehetőséget ad a különböző életkorú gyermekcsoportok és testvérek együttlétére, valamint a testnevelési foglalkozások szervezésére. Óvodánk öt gyermekcsoporttal (100 fő gyermek) működik, azonos életkorú csoportokkal. Feladatunk, hogy a gyermekek érdeklődésére, kíváncsiságára alapozva olyan változatos tevékenységeket biztosítsunk, melyeken keresztül tapasztalatokat szerezhetnek az őket körülvevő természeti, tárgyi, emberi környezetről.


Szívárvány Napköziotthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Alsónémedi
CÍM: Szent István Tér 8.

Telefon: 06 29 337 407
E-mail:
Webcím: www.szivovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Mindkét épületünk felújított, jó állapotban lévő, az előírt norma szerinti, esztétikus. Udvaraink teljes felújítása a nyáron fejeződött be. Az udvari játékok a megfelelő számban állnak gyermekeink rendelkezésére az előírások szerintiek. Az udvaron változatos a burkolat a fajátékok gumitégla felületen állnak, nagy árnyas, füves területen mozoghatnak, de betonozott teraszokon is játszhatnak. A csoportszobák berendezése a gyermekek jó közérzetét és tükrözi a csoportban dolgozó óvónők szín és ízlésvilágát. Előttünk álló feladat a tornaterem megépítése, amely az integrált neveléshez, az alapozó terápiához, a gyógytestneveléshez elengedhetetlen.


Katica Bölcsőde Napköziotthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1089
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Vajda Péter u. 35-39

Telefon: (1) 314 01 84
Fax: (1) 314 01 84
E-mail:
Webcím: www.katicaovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Pedagógiai módszerek hatékony alkalmazása a különböző képességű és készségű gyermekek fejlesztésében, illetve az integrált nevelésben. Szolgáltatásaink: Logopédia; gyógytestnevelés; játékos gyermektorna; katolikus hittan; szülők klubja; ayres terápia; úszás.


Delfino Kreatív Gyermekközpont

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1116
VÁROS: Budapest XI. kerület
CÍM: Kővirág sor 135.

Mobil: (30) 922 39 85
E-mail:
Webcím: www.delfino.hu
BEMUTATKOZÁS: Magyar-Angol nyelvű bölcsőde, napközi, családi napközi. Nyelvkuckó és játszóház klubrendszerben.
Egycsoportos óvodánk egy gyermekkomplexum részeként működik Kelenvölgy zöldövezetében, egy kétszintes villa emeletén. Óvodánk tömegközlekedési eszközzel, személyautóval egyaránt jól megközelíthető. Játékaink, virágos és veteményeskertünk, homokozónk változatos tapasztalatszerzésre és megfigyelésre ad lehetőséget. A modern, meleg hangulatú csoportszobának bútorai, felszerelési, berendezési tárgyai és eszközei biztosítják a gyermekek kényelmét, fejlesztik ízlésvilágukat. A jól felszerelt tornaterem a testi nevelésnek, mozgásos tevékenységeknek, valamint az óvoda programjainak is helyet biztosít. A gyermekek egészségének megóvása érdekében só szobát alakítottunk ki. Így a téli időszakot kevesebb légúti megbetegedéssel vészelhetik át a hozzánk járó gyermekek. A logopédiai fejlesztés külön erre a célra kialakított foglalkoztatóban, szakember vezetésével, zajlik.


Aprajafalva Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1214
VÁROS: Budapest XXI. kerület
CÍM: Béke tér 13.

Telefon: (1) 425 73 41
Mobil: (20) 424 56 57
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Intézményünk lakótelepen helyezkedik el. Az átdolgozott helyi nevelési programunkban a differenciálás átfogóbb értelmezésében a tehetséggondozás céljait, feladatait is megfogalmaztuk. Megkezdtük az ilyen irányú szemléletformálást, módszertani tájékozódást nevelőtestületünkben. Csoportjainkban a tiszta éneklés, a zenei képességek differenciált fejlesztése magas szintű. Nyitott ünnepeinken a szülők örömmel kapcsolódnak be a közös éneklésbe, népi játékokba. Óvodánkban évente szervezünk családi gyermekkoncert látogatást. A rajz, mintázás kézi munka területén is több kiemelkedően képzett kollegánk van, egy fő középfokú keramikus végzettséggel és gyakorlattal rendelkezik. Rendszeresen küldjük a tehetségcsírák alkotásait rajzversenyekre.


Árendás Közi Napköziotthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1157
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: Árendás köz 4.

Telefon: (1) 418 24 21
BEMUTATKOZÁS: A gyerekek kíváncsiságára és érdeklődésére építve hatékonyan támogatjuk az egyéni képességek kibontakozását, a megerőltetés nélküli tanulást. Montessori szellemiségű óvodánkban életkoruknak megfelelő gondoskodást és törődést kapva szerezhetik meg ismereteiket, fejleszthetik készségeiket. Ez a módszer a gyermek testét, értelmét és lelkét egységbe rendezi, ez az egység pedig egy harmonikus, boldog élet alapját képezi.


Miriam Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Budapest VII. kerület
CÍM: Wesselényi utca 44

Webcím: www.aai.co.hu/wordpress_t/nincs-kategorizalva/miriam-ovoda-3.html#
BEMUTATKOZÁS: A Miriam Óvoda a Wesselényi utca 44. szám alatt található, az ortodox zsidó hitközség által működtetett, Amerikai Alapítványi Iskola földszintjén, 150 nm alapterületen, gyönyörűen felújított, korszerű környezetben várja 2009. szeptemberétől 3-6 év közötti gyerekek jelentkezését. Az Óvoda fenntartói egy igazán igényes zsidó oktatást nyújtó intézmény működtetése mellett kötelezték el magukat.


I. Számú Összevont Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1238
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Szitás u. 99

Telefon: (1) 287-0095
E-mail:
Webcím: www.hetenegynyelven.hu
BEMUTATKOZÁS: Összevont Óvodáink a XXIII. kerületben SOROKSÁRON, Budapest egyik legfiatalabb, 1995-ben önállóvá vált kerületében találhatóak. Soroksár kertvárosi természeti környezetben a Kis-Duna mentén fekszik. Területén található még a Molnár-sziget és a Péterimajor. Településünk gazdag múltjában szerepet játszott a német ajkú lakosság jelenléte, ezért óvodai nevelésünk során figyelembe vesszük a kisebbségi hagyományápolást. A német nyelvvel való ismerkedésre is lehetőséget biztosítunk jelenleg két tagóvodában (Szitás, Templom 10.). A hét tagóvoda (Csillag, Grassalkovich, Rézöntő(2006 szeptemberéig Gyékény és Stefánia), Szitás, Templom 10., Templom 167.) optimális távolságban, 2-3 utcányira helyezkedik el egymástól Soroksár területén. Minden épületben 2 csoportszoba és a kiszolgáló helyiségek találhatók. Ebből adódóan előnyös az óvodák családias jellege, mert ideális légkört biztosítanak gyermekeink részére.

 


Akadémiai Óvoda és Bölcsőde - Magyar Tudományos Akadémia tehetségfejlesztés - Zöld Óvoda - Kincses Kultúróvoda - gyengéd bölcsőde -óvoda átmenet

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1022
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Barsi u. 3.

Telefon: (1) 326 77 80
E-mail:
Webcím: www.aob.hu
BEMUTATKOZÁS: Nevelési hitvallásunk: “Minden gyermek abban fejlődik a legjobban, amiben jól érzi magát.”
Intézményünk 30 éve áll a gyermekek szolgálatában a Magyar Tudományos Akadémia fenntartásában. Óvodánk elnyerte a Zöld Óvoda és a Kincses Kultúróvoda címet. Intézményünk zöldövezeti, egészséges levegőjű környezetben, a Rózsadomb egyik legszebb részén található. Jelenleg 3 óvodai és 3 bölcsődei csoporttal rendelkezünk. Hangulatos, kültéri játékokkal teli kertünk pancsolóval, ősfákkal és nagy területtel várja a kicsiket. Tágas, napos, jól felszerelt szobáink igazodnak a gyermeki szükségletekhez. A néphagyomány őrzésén alapuló pedagógiai programunkat projekt jellegű tervezéssel valósítjuk meg. Nevelői közösségünk nagy hangsúlyt fektet a tehetségek gondozására, fejlesztésére. Óvodánkban gyengéd átmenettel segítjük át a gyermeket a bölcsődéből az óvodába.
Ahogy mi nevelünk: Tudás. Szeretet. Kreativitás.
Óvodai programjaink: játékos múzeumpedagógiai tevékenységek az évkör mentén, a jeles napokhoz, eseményekhez kapcsolva; néptánc, a projektek tematikája szerint; könyvtárlátogatás; beszédfejlesztés; fejlesztőpedagógia, tehetségfejlesztés, angol nyelvi fejlesztő játék.
Választható tevékenységek: mozgásfejlesztésen belüli lehetőségek: úszás, játékos mozgásfejlesztés; logikai és problémamegoldást segítő: sakk és gombfoci.


Fenyves Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1213
VÁROS: Budapest XXI. kerület
CÍM: Fenyves u. 28.

Telefon: (1) 277 49 21
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk Csepel legmagasabb pontján, fenyő – és lombos erdővel körülvett természetvédelmi területen, a Tamariska dombon áll. Négy vegyes életkorú csoportban fogadjuk a gyerekeket. Fontosnak tartjuk, hogy megismertessük a gyermekkel az őt körülvevő növény és állatvilágot, megtanítsuk úgy élni, hogy egészséges, boldog ember váljon belőle. Az óvodai életbe szervesen illesztjük a természet megismerésére irányuló tevékenységeket, a rendszeres sétákat, a természetjárást, s ezzel irányt adunk a környezetvédelmi szemlélet alakulásának is. Pedagógiai munkánk során törekszünk a gyermekek egyéni képességeinek maximális kibontakozására, testi, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődésük elősegítésére. Szolgáltatásaink: úszásoktatás, ovitorna, kézműves foglalkozások, néptánc, és igényes kulturális programjaink színesítik az óvodai élet hétköznapjait.
Pest megye - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső oldalszám: - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - »