Mogyoród ( + 15km-es vonzáskörzete) - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Csiga Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2146
VÁROS: Mogyoród
CÍM: Kossuth Lajos utca 22

Mobil: 06 30 663 9830
E-mail:
Webcím: www.csigacsana.ewk.hu
BEMUTATKOZÁS: Fontosnak tartjuk a gyermekek egészséges életmódra és az állatok szeretetére való nevelését, már egészen kicsi koruktól kezdve. Ennek eszközéül a sok játékot, különböző mozgásformákat választottuk a helyes és változatos, kornak megfelelő táplálkozás bemutatása, állatsimogatók látogatása és a kirándulások mellett. A Csiga Családi Napközi az a hely, ahol a gyerekek klasszikus családi  környezetben, szeretetteljes, nyugodt légkörben vannak, ahol játszva fejlődnek, ahol minden nap vidámság, sok-sok zene és móka várja őket.


Meseliget Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2145
VÁROS: Szilasliget
CÍM: József A. út 71-75.

Telefon: 06 28 508 295
Mobil: 06 20 421 6994
Webcím: www.kerepesiovi.hu/meseliget
BEMUTATKOZÁS: Tagóvodánkban feladatunknak választottuk a természethez, a környezethez való érzékenység, a nyitottság kialakítását, megalapozását. A mindennapi tevékenység és játék során az egészséges életmódot és a természetes anyagok használatát részesítjük előnyben. Nevelőmunkánkat az iskolában megalakult Nevelési Tanácsadó munkatársai támogatják (logopédus, fejlesztőpedagógus, pszichológus). Nevelőtestületünk csupa ügyes kezű, és jó hangú óvó nénikből áll, kiknek a kedves dadus nénik segítik munkájukat. Nyitottak vagyunk az önképzésre, és fogékonyak az új dolgok iránt. Van közöttünk fejlesztőpedagógus, nyelv és beszédfejlesztő, korai fejlesztő, gyógypedagógiai asszisztens, népi játszóház vezető, néptánc-oktató, kézműves, úszóoktató, és hitoktató pedagógus is. Mind a három intézményünkben biztosított az egészséges testmozgás. Jól felszerelt tornateremben mozoghatunk, játszhatunk. Úszástanulásra is van lehetőség. Tágas udvarunkon kitárulhat a világ számunkra. A mozgás egy speciális fajtáját is elsajátíthatjuk ez, pedig a néptánc. Délutáni nevelőtevékenységünket jól működő zene - ovi gazdagítja, illetve angol nyelvtanulásra is van lehetőség.


Habos Kakaó Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1154
VÁROS: Budapest XV. kerület
CÍM: Nádastó u. 54.

Mobil: (30) 869 11 14
E-mail:
Webcím: www.haboskakao.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk Pestújhely jól megközelíthető helyén, egy családi házban található a Nádastó utca, Dalnoki Jenő utca sarkán. Hosszú ideig álmodoztunk egy óvodáról, ahol tudjuk, hogy gyermekeink biztonságos, szeretetteli környezetben játszhatnak naphosszat, finomat és egészségeset esznek, nyugodtan pihennek. Sokáig nem találtunk ilyet, így aztán úgy határoztunk: megalapítjuk a Habos Kakaó Magánóvodát. A kicsik kedvéért házon belül előadásokat szervezünk, a nagyokat állatkertbe, múzeumokba visszük. Nálunk hetente egyszer egy egész délelőttön keresztül van jelen a gyerekek mellett olyan gondozó (diplomás angol nyelvtanár), aki csak és kizárólag angolul beszél nálunk. A nagyobb gyerekeknek heti kétszer van angol foglalkozás sok mozgással, zenével. Óvodánk programjaiból: néptánc, úszás, iskolaelőkészítő-foglalkozás, kirándulás. Nálunk minden adott ahhoz, hogy vállaljuk emlékezetes születésnapi zsúrok szervezését: zene, tánc, ünnepi eszem-iszom, nagy meglepetések: bohóc, bűvész, arcfestés, Star Wars bemutató és még sok más! Szünidő alatt nyári, napközis táborokat szervezünk.


Bambi Marina Óvoda és Családi Bölcsőde - magánóvoda - magánbölcsőde - TSMT torna külsős gyermekeknek is - angol - jóga - foci - tenisz -ritmikus gimnasztika

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1138
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Túróc utca 11.

Telefon: +3630 524 86 16
Mobil: +3630 843 22 89
E-mail:
Webcím: www.bambifamily.hu
BEMUTATKOZÁS: Komplexitás, Kreativítás, Kiegyensúlyozottság! KOMPLEXITÁS Miért válasszon minket? -Egyéni fejlesztés: Nyelvi hiányosságok fejlesztése, mozgás fejlesztés, óvodai és iskolai előkészítés, egyéni igények felmérése és kielégítése. -Angol képzés: Minden napos angol foglalkozások és teljes angol nyelvi környezet. -Egészséges táplálkozás: Egészséges alapanyagokból készült, kifejezetten óvodás gyermekek igényei szerint összeállított étrend. -Sport: A mindennapos testmozgáson kívül egyénileg választható sport programok. A Bambi Marina magánóvoda és bölcsőde a 13. kerület legújabb negyedében, a folyamatosan bővülő és megújuló Marina-parton, a Duna part közvetlen közelében 1 éves kortól 7 éves korig, exkluzív környezetben, lelkes, gondoskodó, fiatal óvodapedagógusokkal  várja a gyermekeket.  Intézményünkben jelenleg három csoport működik kis létszámmal. Mind a három csoportban 3-3 fő – 1  magyarul, 1  angolul kommunikáló óvodapedagógus, valamint egy dadus – foglalkozik a gyermekekkel a mindennapokban. Célunk, hogy olyan gyermeket neveljünk akiknek lelkülete egészséges, hogy  szeretetet adni és kapni tudó, intelligens, valódi emberi értékekkel rendelkező felnőtté váljanak. Napirendünket megpróbáltuk úgy alakítani, hogy minden gyermekből kihozhassuk tőle telhetően a legtöbbet.Minden gyermeket egyénileg kezelünk, az adottságainak megfelelően nevelünk és segítünk a sikeres jövőjének érdekében. Mindennapos programjaink részét képezik az angol és magyar foglalkozások. Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, ezért mindennapos testmozgást biztosítunk a gyermekek számára, az időjárástól függően külső helyszínen vagy tornateremben.Emellett a napi négyszeri étkezés során csak egészséges alapanyagokból készült, kifejezetten bölcsődés és óvodás életkorú gyermekek igényei szerinti étrendet állítottunk össze . Kerüljük a túlzott cukor és szénhidrát fogyasztást, így a gyermekek születésnapi tortáját is közösen, ellenőrzött alapanyagokból készítjük el. Foglalkozásaink: angol foglalkozás, néptánc, foci, logopédia, tenisz, balett, ritmikus gimnasztika, jóga móka, karate, manó torna, TSMT torna és logopédiai ellátás. A TSMT torna nem csak a Bambi Family gyermekei számára elérhető, külsős gyermekeket is  szívesen látunk. Címeink: Óvoda 1138 Bp., Turóc utca 11. Bölcsőde: 1138 Bp., Úszódaru utca 3. Facebook: Bambi Marina Óvoda és Családi bölcsőde   


Gyöngyszem Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2120
VÁROS: Dunakeszi
CÍM: Radnóti Miklós utca 20.

Mobil: 06 70 675 2875
E-mail:
Webcím: www.gyongyszemovi.net/
BEMUTATKOZÁS: A Gyöngyszem Óvoda kis csoportlétszámú, vegyes korcsoportú, komplex és differenciált fejlesztést nyújtó magánóvoda. Szakképzett logopédus, fejlesztőpedagógus, szükség esetén pszichológus is részt vesz a szakmai munkában. Az óvodai gyermekorvos, védőnő és fogorvos segítő munkája mellett évente szemészeti szűrővizsgálaton is részt vesznek a gyerekek. Programunk megvalósulását garantálja a magasan kvalifikált óvodapedagógusok odafigyelő, gondoskodó szeretete, valamint a nyugodt, biztonságot nyújtó, vidám, családias hangulatú légkör. Nevelésünket folyamatnak tekintjük, melyet a szülőkkel közösen kívánunk megvalósítani. Célunk, hogy a nálunk töltött idő örömteli legyen a Gyerekeknek és Szüleiknek egyaránt.


Tudásfa Tanoda Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2100
VÁROS: Gödöllő
CÍM: Tél u. 10.

Mobil: 06 30 914 8253
E-mail:
Webcím: www.angolnemetovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Nálunk kiemelkedő fontosságú a tehetség gondozás, környezeti nevelés, valamint a magyar hagyományok ápolása. Célunk az óvodából való továbblépés sikeres megalapozása. A szülőkkel való kiemelkedő együttműködésünk egyik alapja a rendszeres nyílt napok tartása és a közös ünneplés. Külön foglalkozások: lovaglás, angol nyelv, néptánc, judo, síoktatás, sí táborozás kézművesség színesítik a mindennapokat. Óvoda megtekintése és az intézménybe való beiratkozás egész évben folyamatos


Szivárvány Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2144
VÁROS: Kerepes
CÍM: Szabadság út 260.

Telefon: 06 28 560 320
Fax: 06 28 560 321
Mobil: 06 20 559 8918
Webcím: www.kerepesiovi.hu/szivarvany
BEMUTATKOZÁS: Alapítványunk céljai: A kerepesi élő néphagyományok ápolása, gondozása. Az óvoda eszközeinek fejlesztése, játékállományának gyarapítása. A hátrányos helyzetű gyermekek támogatása. A támogatásokból már voltunk kirándulni a gyermekekkel, rendezvényt készítettünk a számukra és udvari játékokkal illetve fejlesztő játékokkal gyarapítottuk óvodáink eszközállományát.


Tengerszem Angol - Magyar Kétnyelvű Magánóvoda - 27 nyelv oktatása - robotprogramozás - egészséges életmód - Zugló

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1147
VÁROS: Budapest XIV. kerület
CÍM: Lőcsei út 95.

Mobil: (30) 318 26 97
E-mail:
Webcím: www.tengerszemovi.hu
BEMUTATKOZÁS: „Egészséges gyermekkor, ahol a fejlesztés játékosan valósul meg”. A Városliget mellett, mintegy 1000 m2-es modern, korszerű épületben hatalmas játszóterülettel várjuk óvodánkba a 2-7 éves korú gyermekeket.
Angol - magyar kétnyelvű óvodánkban egészen a mini és kiscsoporttól kezdve játékos angol mondókák, énekek, képek bevezetésével tanítjuk az angol nyelvet. Ezután fokozatosan növeljük a nyelv jelenlétét a hétköznapi tevékenységeknél. Egyre több időt tölt a csak angol nyelven kommunikáló pedagógiai asszisztens a csoportban – nem csak a külön nyelvi foglalkozások alatt – a játékidő, a kézműves foglalkozások és a torna során is. Az angol nyelven kívül 27 további nyelven tanulhatnak nálunk óvodásaink. Robotprogramozás foglalkozásainkat úgy alakítottuk ki, hogy a kiscsoportosok, a középső csoportosok és a felsőcsoportosok is játszva tanulnak meg különféle robotokat irányítani. Sószobánkat a gyermekek heti egy alkalommal, játékos foglalkozás (mese, diavetítés, éneklés stb.) keretében veszik igénybe. A sótéglák által leadott negatív töltésű ionok a levegő molekuláihoz tapadva eljutnak a tüdő legtávolabbi részéig, a hörgőkig. 
Foglalkozásaink: angol-magyar kétnyelvű oktatás, akár 27 nyelven nyelvoktatás, robotprogramozás, immunerősítő sóterápiás foglalkozás, balett, többféle küzdősport, foci, tenisz, golf, jóga, mozgásfejlesztő foglalkozások, tervezett szenzomotoros tréning (TSMT), sakk, zeneterápia, iskola-előkészítő foglalkozás, lovaglás és síelés. Keresse óvodánkat a Facebook -on is.


Fóti Római Katolikus Egyházközösség Gondviselés Óvodája

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2151
VÁROS: Fót
CÍM: Vörösmarty utca 1-4

Telefon: 06 (27) 360 154
E-mail:
Webcím: www.gondviselesovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Tapasztalataink és a visszajelzések azt támasztják alá, hogy a ránk bízott gyermekek – és rajtuk keresztül a családok is boldog óvodáskort éltek nálunk. Ez megerősít minket hitünkben, nevelési elképzeléseink jó úton haladásában. Tudjuk, hogy a megnövekedett feladatok nagyon leterhelik a pedagógusokat, mégis szívesen vállaljuk, hiszen a pedagógus jelentése – többek között – vezető is. Vezetőre pedig annál inkább szükség van, minél veszélyesebb, átláthatatlan terepen kell áthaladnia valakinek. Azért pedig mi pedagógusok vagyunk felelősek, hogy gyermekeink épségben, szellemileg és lelkileg felkészülve jussanak át a mai társadalom igen rögös, kiszámíthatatlan útján személyiségük kiteljesedéséig.


Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1165
VÁROS: Budapest XVI. kerület
CÍM: Baross Gábor u. 32-34

Telefon: (1) 403 04 04
E-mail:
Webcím: www.fecskefeszekovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Az Óvoda Budapest kertvárosi részében, könnyen megközelíthető helyen, Mátyásföldön helyezkedik el. Intézményünk 3 korszerű épületében összesen 23 csoport működik. Az épületeket árnyas kert, teraszok, mozgásfejlesztést segítő fából készült játékeszközök egészítik ki. A hozzánk járó gyerekek szülei társadalmi és szociális helyzetüknél fogva erősen heterogén összetételűek.
Mindhárom épületnek vannak összehangolt pedagógiai normát közvetítő kialakult értékei. Nevelési célunk a ránk bízott gyermekek harmonikus személyiségfejlesztése, mely a játékon és a mozgáson alapul. Fokozottan figyelünk gyermekeink egyéni fejlettségére, aktivitására, és biztosítjuk számukra az önálló tevékenykedés lehetőségét, mely környezetük sokoldalú megismerését segíti elő. Óvodánk a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében is közreműködik, célzottan a beszédfogyatékos, a test és érzékszervi fogyatékos, a megismerő funkciók vagy viselkedés fejlődés rendellenességével küzdő gyermekek esetében.


Csányi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1043
VÁROS: Budapest IV. kerület
CÍM: Csányi L. u. 30.

Telefon: (1) 389 03 59
Fax: (1) 389 03 59
E-mail:
Webcím: csanyiovi.hu
BEMUTATKOZÁS: "A legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak."
Újpest legelső óvodája. Az épület a XX. század eleje óta őrzi funkcióját. Belső udvar, családias csoportszobák jellemzik.


Meseház Waldorf Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 2011
VÁROS: Szada
CÍM: Korizmics u. 32.

Mobil: 06 20 965 2446
E-mail:
Webcím: www.szadaimesehazovi-waldorf.hu
BEMUTATKOZÁS: Waldorf Óvoda