Budapest - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Ficánka Montessori Óvoda - „Jó idejárni!” - Montessori módszer - angol nyelv oktatás - úszás - néptánc - XXIII. - XX. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1238
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Wekerle Sándor utca 15.

Mobil: (30) 241 74 67
E-mail:
Webcím: www.ficankaovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: FICÁNKÁSOK vagyunk, és az ovisaink szavaival élve: „Jó idejárni!” 20 éves szakmai tapasztalattal és Montessori Mária eszközeivel várjuk a kicsiket, hogy közösen játsszunk és készüljünk fel az iskolára, mindezt nyugodt és szeretetteljes környezetben.
Az udvar árnyas fái, bújócskára alkalmas bokrai, a játékok és a felkészült, kedves óvónők hívogatóan várták a kisgyerekeket. A családias házban az első években 15 gyermeknek nyílt lehetősége vidám játékkal,mesével, Montessori módszer eszközeivel, valamint az angol nyelvvel a felfedezés útján felkészülni az iskolai évekre.
A 10. évfordulónkat új intézményünk megnyitásával ünnepeltük. A Ficánka Óvoda 10 éves sikeres működése életre hívta a Wekerle utcai óvodát, ahol 25 óvodás gyermek elhelyezésére van lehetőség.
Fő célunk az egészséges életmódra nevelés, az idegen nyelven való gondolkodásmód kialakítása, a gyerekek képességeinek fejlesztése játékos formában, a Montessori módszer eszközeivel, valamint a mozgás megszerettetése.
Ünnepeink: Mikulás, Karácsony; Farsang, Anyák napja, Évzáró-ballagás. Jeles napok: Víz világnapja; Márton nap; Medvés napok, Föld napja, Könyv napja.
Szolgáltatásaink: angol nyelv, montessori módszer, logopédia; gyermekjóga; úszás-vízhez szoktatás; 2017. őszétől heti rendszerességgel néptánc foglalkozások.
Óvodásaink a ficánkás éveket nem feledve, azóta is vissza-visszajárnak, hogy elmeséljék iskolás élményeiket, sikereiket, és részt vegyenek családi programjainkon.
Ha szeretné, hogy gyermeke ezen értékek mentén váljon iskolaéretté, akkor jelentkezzen nálunk!


Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde - angol-magyar kéttannyelvű óvoda - úszás - tenisz - síelés - lovaglás - judo

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1026
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Harangvirág utca 4.

Mobil: (30) 343 77 54
E-mail:
Webcím: www.pinokkioovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Angol-magyar kétnyelvű óvoda Budapest II. kerületében. Mindannyian a legjobbat akarjuk adni gyermekünknek, mert tudjuk, hogy gyermekkor csak egy van.
A Pinokkió Magánóvoda több, mint másfél évtizede egy exkluzívan kialakított villában várja a gyermekeket.  Az elfoglalt szülőkre gondolva reggel 7 órától 18 óráig van a nyitva tartás. A Pinokkió Magánóvoda életkor alapján külön kis-, középső- és nagy csoportban várja szeretettel a gyerekeket, de a Pinokkió Bölcsődébe már 12 hónapos kortól lehet jelentkezni. Minden csoportban egy magyarul beszélő pedagógus és egy kizárólag angolul beszélő pedagógus van a gyerekekkel folyamatosan az egész nap folyamán, továbbá a gyerekek minden nap egy magyar és egy angol nyelvű, játékosan fejlesztő óvodai foglalkozáson vesznek részt.
A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ekkor a szülő is jelen van az első héten. A nagycsoportosoknál az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek keretében játékos feladatokon keresztül hangolódhatnak rá a számolás, írás és olvasás eljövendő elsajátítására. Cél a lehető legjobb iskolákba történő bejutás az iskolai felvételiken. A gyermekek mozgásigényét az óvoda hatalmas fűvel borított kertje, és a széles választékú sportprogramok elégítik ki. Facebook: Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde 


Karate Kölyök Magánóvoda és Családi Bölcsőde - magánbölcsőde - családi napközi - angol anyanyelvű oktatás - taekwondo - sakk - úszás - Pestszentlőrinc

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1183
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Korpona u. 5.

Telefon: (1) 290 42 24
Fax: (1) 290 42 24
Mobil: (70) 281 78 37
E-mail:
Webcím: www.karateovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: "Ha a jövő évről akarsz gondoskodni, vess magot! Ha egy évtizeddel számolsz, ültess fát! Ha terved egy életre szól, embert nevelj!"  A Karate Kölyök Családi bölcsődében 1,5-3-éves korig van lehetőség a bölcsisek fogadására. Óvodai életünk két nyelven folyik: Lilla néni kizárólag csak angolul szól a gyermekekhez, lehetővé téve az angol nyelv anyanyelvhez hasonló elsajátítását. Biztosítjuk a teakwondo alapjaival való ismerkedést, a vitamindús táplálkozást, saját buszunkkal történő változatos kirándulásokat. Magánóvodánk életéből: Teakwondo foglalkozásunk budapesti viszonylatban is szinte egyedülálló. Heti rendszerességgel úszni visszük a gyermekeket. Gyermekeinknek sakkot tanítunk játékos formában. Korcsolyázni az Üllői Műjégpályára járunk téli időszakban. Saját buszunk lehetőséget ad arra, hogy gyakran mehessünk kirándulni, színházba, Kölyökparkba stb. Üdülni visszük a csoportot minden tavasszal 4 napra, Magyarország legszebb tájaira, ahol lehetőségünk nyílik felfedezni a természet csodáit. Logopédus, gyermekorvos, fogorvos és szükség esetén fejlesztő pedagógus segíti munkánkat.


#ATEOVID- Magánóvoda Zuglóban- 12- fős csoportok,Gyermek és családbarát, egyéni érteket, képességet növelő oktatási-nevelési programok!

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1144
VÁROS: Budapest XIV. kerület
CÍM: Kőszeg utca 21.

Mobil: (70) 337 46 11
E-mail:
Webcím: www.ateovid.com
BEMUTATKOZÁS: Zugló központjában, családias környezettel, a gyermekek részére berendezett tágas, nagyterű udvarokkal várjuk a hozzánk ellátogatókat.
A kertekben igyekeztünk a játékokat, és a gyerekek játékterét úgy berendezni, hogy közel legyenek a természethez. Meghagytuk a gyümölcsfákat, bokrokat, teret adtunk a veteményeskertnek, a különböző virágoknak, növényeknek, melyek fejlődését, egész évben figyelni tudjuk.  A csoportszobáink, tágasak és világosak, természetes fényben úsznak. A berendezéseket a gyermekek igényeihez alakítottuk, játékaik, eszközeik, a fejlődésüket, tevékenységeiket igyekeznek szolgálni. A legfontosabb szempontunk a gyermekek mozgásigényének kielégítése, melyet a szabadban lévő játékokkal, tornaszobai mozgásfejlesztéssel tudunk megvalósítani. Épületenként 2- csoport található, melyek 12- fős gyermeklétszámmal működnek, 2-óvodapedagógussal, így minden kisgyermek kellő figyelmet, és törődést kap. Az új gyermekek beszoktatása, egyéni, hisz nem vagyunk egyformák, mi felnőttek sem. A gyermekek napi játékos foglalkozásokon is rész vesznek, mese- vers-báb, zene-tánc, számolás- rajzolás-festés,angol versek-mondókák  és dalok, barkácsolás-növény ültetés, ismerkedés állatokkal, foglalkozásokkal…stb. Fakultatív programokkal is bővítjük szolgáltatásunkat: úszás, görkorcsolya, zumba, néptánc, balett.
A nagycsoportosok iskolai-előkészítésében is sokat dolgozunk, hogy számukra zökkenőmentes legyen az iskolai választás.
Célunk, hogy gyermeke jól érezze magát nálunk, egy olyan családias hangulatban, ahol képességei szárnyra kapnak, megmutatkozik tehetsége, ügyessége, ahol a sok pozitív megerősítéssel növelni tudjuk önbizalmát, önállóságát, miközben Ön, biztonságban tudja gyermekét. Legyen gyermekével, vendégünk egy próbanapra!


Jó Pont Oktatási Alapítvány – családi bölcsőde angol,- magyar,- és spanyol nyelvű csoportokkal - XIII. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1139
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Petneházy u. 14.

Telefon: (1) 794 54 19
Mobil: (20) 7783 550
E-mail:
Webcím: www.miniovi.com
BEMUTATKOZÁS: BEMUTATKOZÁS: 1-3 éves gyerekeket várunk csodaszép, minőségi játékokkal és bútorokkal felszerelt idegen- és magyar nyelvű bölcsődei csoportjainkba.
Angol- és spanyol csoportunkban az egyik nevelő kizárólag idegen nyelven beszél a gyerekekkel. Ez a módszer nagyon hatékony és a gyerekek nagyon élvezik az idegen nyelvet. Magyar nevelési nyelvű csoportunkban egy egész napot szentelünk az angol nyelvnek, nem csak foglalkozásokat.
A családi bölcsőde a legideálisabb ellátási forma. Jut elegendő figyelem, hiszen maximum 7 gyermek van egy csoportban. Minden egyéni igény rugalmasan megoldható. Az egész csoport és a nevelő, pontosan úgy működik, mint egy család. Az "Anya" játszik, nevel, tanít, mondókázik a gyerekekkel, s miközben etet, pelenkáz, öltöztet és feltörli a kiborult festékes tálat, nem felejti el a legfontosabbat, SZERET!!!!
2020 tavaszán a Jó Pont Családi Bölcsőde elnyerte a Családbarát Ország Által minősített-Családbarát Szolgáltatóhely címet. Bölcsődén kívüli szolgáltatásunk: Beszédindítás. állapotfelmérés, mozgásfejlesztés, érzékelésfejlesztő foglalkozás, spanyol játékos nyelvtanulás.
Bővebb információért látogasson el Honlapunkra, illetve Facebook oldalunkra. 


Bukfenc Magánóvoda - esztétikus környezet - családias hangulat - kis csoportlétszám - változatos külön programok!

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1220
VÁROS: Budapest XX. kerület
CÍM: Hunyadi János tér 12-14

Mobil: (30) 687 52 52
E-mail:
Webcím: www.bukfencovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Alapítványi óvodánk családi házas környezetben, 2000 óta működik két kis létszámú, legfeljebb 17 fős csoporttal. Miben más intézményünk? Változatos mozgáslehetőségek biztosításával törekszünk az egészséges életmód iránti igény kialakítására. Ezt segíti a 180 m2-es épületünkben található 70 m2-es fedett, padlófűtéses uszoda, ahol hatékony játékos vízhez szoktatásra és úszás tanulására egyaránt lehetőség nyílik. A gyermekeket szezonálisan lovardába visszük, ahol pónikon lovagolhatnak. Hetente tartunk játékos angol foglalkozást a kicsiknek. Hangsúlyosan kezeljük az iskolaelőkészítést. Kis csoportokban szervezve egyéni képességfejlesztésre, tehetséggondozásra és felzárkóztatásra is jut elég idő.  Igény esetén logopédus foglalkozik a fejlesztésre szoruló gyermekekkel. Óvodánk gyermekorvosa és a védőnő kéthetente látogatja a kicsiket. Intézményünk lehetőséget biztosít hitoktatásra is.  Havonta külön programokat szervezünk: pl.: bábszínház, bűvész, játékos hangszerbemutató, koncert, kirándulás, légvár, arcfestés stb. Fakultatív programjaink keretében minden gyermek talál érdeklődésének, tehetségének megfelelő programot. Ilyen tanfolyami lehetőségek óvodánkban: birkózás; karate; úszásoktatás; néptánc; balett, akrobatikus rock and roll, sakk, angol. Ovisaink az intézmény logójával ellátott pólót viselik, ezzel is erősíteni igyekszünk közösségünkben az összetartozás érzését. Családias, szeretetteljes környezetben neveljük, óvjuk a hozzánk járó gyermekeket. A beiratkozás a szabad helyek függvényében egész évben folyamatos.


Babolygó Óvoda - magánóvoda - játékos angol - kutyás terápia - úszás - Hevér Zsófia kreatív mozgás foglalkozása

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1124
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Tamási Áron u. 41.

Mobil: (20) 527 19 80
E-mail:
Webcím: www.babolygo.com
BEMUTATKOZÁS: A Babolygó Óvoda alapelve, hogy a gyermeki személyiséget tisztelet, elfogadás, szeretet és megbecsülés övezze. Magánóvodánkban a nevelés gyermekközpontú, teret adunk annak, hogy a gyermeki személyiség kibontakozhasson, a mi felelősségünk az ehhez megfelelő környezet megteremtése. A gyermekeket kis létszámú vegyes csoportokkal 2,5 éves kortól várjuk.
A gyerekeknek lehetőséget biztosítunk angol nyelvű játékos foglalkozáson való részvételre (angol nyelvi játékok, mondókák, dalok, kulturális ismeretek). Óvodánk otthonosságot, biztonságot és egészséges környezetet biztosít a gyerekeknek. Ennek megfelelően játékos formában valósulnak meg az óvodai élet mindennapos tevékenységei: manuális, kreatív tevékenységek, mese, drámajáték, bábjáték, vers, mondókázás, énekes játék, környező világ tevékeny megismerése, sok mozgás a szabadban, játékos angol foglalkozás, úszásoktatás, kutyás terápia, karate, logopédiai fejlesztés, játékos gyógytorna. Havi rendszerességgel szervezünk óvodán kívüli programot: múzeumlátogatás, bábszínház, vadaspark, almaszedés, kirándulás, arborétum stb.. A gyerekeknek lehetőségük lesz részt venni Hevér Zsófia táncpedagógus kreatív mozgás foglalkozásain.
Magánóvodánk mindennapi életéről Babolygó címmel kisfilm készült, melyet a youtube-on nézhetnek meg.
Keressék óvodánk a Facebook-on is: Babolygó név alatt.


Vízivárosi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1011
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Iskola u. 44.

Telefon: (1) 225 04 09
Fax: (1) 225 04 10
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az óvoda épületét tágas, szép, parkosított udvar veszi körül, ahol a gyermekek mozgásfejlődését korszerű játékok biztosítják. A Batthyány térről jól megközelíthető. A szülőknek könnyebbséget jelent, hogy szomszédságában bölcsőde és általános iskola is található. Jól felszerelt tornateremmel rendelkezünk, melyben olyan fejlesztő felszereléseket biztosítunk, amelyek minden igényt kielégítenek az ovisok mozgásának fejlesztésére. Az épületben 2 kis-, 2 középső-, 2 nagycsoport működik. A csoportok létszáma nem haladja meg a 25 főt. Arra törekszünk, hogy a minél otthonosabban érezhessék magukat. Minden csoportban szakképzett, szakmailag jól felkészült óvónők és dadusok gondoskodnak a gyermekekről. Nevelőmunkánk során a gyermekek személyiségének fejlesztéséhez a számukra legmegfelelőbb módszereket választjuk ki. Meggyőződésünk, hogy a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlesztését az életkori és egyéni sajátosságok figyelembe vételével lehet csak megvalósítani, a gyermeki személyiség tiszteletben tartásával. A nevelőtestület munkáját logopédus és fejlesztő pedagógus segíti. Minden évben szűrővizsgálatokat szervezünk a gyermekek egészséges fejlődése érdekében (szemészet, fogászat, hallás). A szülői közösség támogatásával alapítvány működik, mely a felállított céloknak megfelelően segíti az óvodát. A családokkal együttműködve szeretnénk óvodásainknak élményekben gazdag, boldog gyermekkort biztosítani.


Toldy Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1015
VÁROS: Budapest I. kerület
CÍM: Toldy Ferenc u. 66.

Telefon: (1) 201 62 91
Fax: (1) 224 00 49
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk teraszokkal és udvarral a vár oldalán helyezkedik el. A Moszkva térről gyalogosan vagy autóval közelíthető meg.
Jól felszerelt tornateremmel rendelkezünk, melyben olyan fejlesztő felszereléseket biztosítottunk, amelyek minden igényt kielégítenek az ovisok mozgásának fejlesztésére. A gyermekjóga rendszeresen beépül a délelőtti foglalkozásokba.
Intézményünkben 1 kis-, 1 középső- és 2 nagycsoport működik. A csoportok létszáma nem haladja meg a 25 főt. A csoportszobák tágasak, jól felszereltek. Arra törekszünk, hogy a gyermekek kulturált, ízléses környezetben nevelkedjenek, melyben minél otthonosabban érezhessék magukat.
Meggyőződésünk, hogy a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlesztését az életkori és egyéni sajátosságok figyelembe vételével lehet csak megvalósítani, a gyermeki személyiség tiszteletben tartásával.


Táltos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1124
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Lejtő u. 41.

Telefon: (1) 319 30 51
Fax: (1) 319 34 16
Webcím: http://www.taltosovi.hu
BEMUTATKOZÁS: A Táltos Óvoda 1980-tól működik. A forgalomtól távol, de jól megközelíthető helyen fekszik, a főváros szennyezett levegőjéből kiemelkedő helyen. 2004-ben felújították, kibővítették. A kétszintes, 6 csoportos épület lépcsőházában csúszdán is közlekedhetnek a gyerekek.
Játékokkal gazdagon felszerelt, tágas, világos termekben tölthetik gyermekeink a napot. Gyönyörű kertben, számtalan sporteszköz, tornaszer biztosítja a sokoldalú mozgást, a testedzést. Gyümölcsfáinkról közösen szüreteljük a termést, ezzel kiegészítve az óvodai étkezést. A terepviszonyok lehetővé teszik a nagy mozgásigény kielégítését és a nyugodt, elmélyült játékot egyaránt (lejtős, sík, füves, gumitéglás, csoportonként tágas homokozó). Nyáron hatalmas napernyőkkel védjük őket a nap káros sugaraitól.
A családias légkör miatt óvodánk igen népszerű. Az óvoda vezetője és a nevelőtestület a gyermekek életkori sajátosságának megfelelő csoportokat alkot.


Zöldecske Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1221
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Ják utca 44-46

Telefon: (1) 424 54 56
Fax: (1) 424 45 66
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 1977-ben épült, társadalmi összefogással. 2002-ben az önkormányzat teljesen felújítatta az épületet, udvarunkon azonban még van mit fejleszteni, változtatni. Itt a hegy tetején talán a környezet szennyezés még kevésbé érezhető, bár a jármű forgalom itt is megnövekedett. Sokat tartózkodunk a szabadban. Az udvar gazdag lehetőséget kínál a spontán és a szervezett mozgásos tevékenységek számára. Nyáron kerti zuhanyozó biztosítja a felfrissülést. Az ivóvizet víztisztító berendezés szűri. Tornatermünk nincs, de a mozgásfejlesztéshez elegendő és változatos eszközök állnak rendelkezésre. Óvodánk 100 férőhelyes, négycsoportos, minden csoport kor szerint vegyes. Számunkra a környezeti nevelés a mindennapok szerves részét képezi. Megismerkednek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, az újra hasznosítás fogalmával, jelentőségével. Az ismeretek megszerzéséhez a csoportszoba, az óvoda kert is megfelelő helyszín, de alkalmanként szükség van kitekinteni a tágabb környezetünkbe is (séták, kirándulások). Nagyon fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, melyhez hozzájárul az is, hogy mindennap fogyasztunk gyümölcsöt vagy zöldséget.


Hétszín Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1133
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Gogol u. 32.

Telefon: (1) 340 95 85
BEMUTATKOZÁS: Küldetésünk: harmonikusan, élményszerűen, tevékenyen, szívvel, zenével, igényesen nevelünk.
Az aktív, örömteli óvodás évekhez minden feltételt és segítséget igyekszünk megadni a gyermekeknek. Gyermekközpontú szemléletünknek megfelelően a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszünk. Igyekszünk észrevenni és kielégíteni a gyermekek életkoronként és egyénenként változó testi és lelki szükségleteit. Úgy gondoljuk, ebben a személyi és tárgyi környezet szerepe meghatározó, ezért a gyermekeknek derűs, meleg, családias környezetet, érzelmi biztonságot nyújtunk. Óvodánkban középpontba állítjuk a gyermeki tevékenységre épülő nevelést, és ezt az elvet az egész nevelési folyamatban kiemelten kezeljük. Érzelmileg kiegyensúlyozott, kommunikációra és kooperációra képes, érdeklődő, az életfeladatokat megoldani tudó, közösségi értékekkel felruházott, az iskolakezdésre alkalmas gyermekeket igyekszünk nevelni.


Játékkal-Mesével Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1055
VÁROS: Budapest V. kerület
CÍM: Kossuth Lajos tér 9.

Telefon: (1) 311 14 33
E-mail:
Webcím: www.ovoda.9q.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvoda azoknak a szülőknek ajánlott, akik elfogadják, hogy a kisgyermekkori intelligencia fejlesztésének közege, nyelve, eszközrendszere a játék és a mese. Évek óta vegyes életkorú csoportokat szervezünk, s erről a formáról tapasztalataink alapján csak pozitív értelemben nyilatkozhatunk. Ez a szervezési forma lehetővé teszi, hogy a szülő kérésére testvérek, barátok egy csoportba kerülhessenek. Mivel nincs udvarunk, ezért többet megyünk nemcsak a játszótérre, de piacra, könyvtárba, alma- és szőlő szüretre, Állatkertbe, múzeumokba, nagyobb lélegzetű kirándulásokra, melyekhez az Önkormányzat által biztosított autóbusz vesszük igénybe. A Kossuth téri óvodában német anyanyelvű óvodapedagógus közreműködésével, játékos német nyelvtanulásra van lehetőség, mely a napirendünkbe illeszkedik. Szülői igényre szervezzünk: úszásoktatást heti egy alkalommal; játékos angol nyelvoktatás; nyári nyaraltatás (egy hetes) önkormányzati támogatással. Ételallergiás gyermekeknek is tudunk biztosítani étkezést – orvosi szakvélemény alapján.


Kerekerdő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1097
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Vágóhíd u. 35-37

Telefon: (1) 215 79 28
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az önkormányzati óvodánkban csoportonként önálló játszóterek állnak a gyermekek rendelkezésére. Az udvaron miniuszoda található. Az óvodában sportnapot és óvodai családi hétvégéket szervezünk.


Hétszínvirág Napközi Otthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1081
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Kun utca 3

Telefon: 06 (1) 323 1321
E-mail:
Webcím: www.hetszinviragovoda.gportal.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk a Köztársaság tér mellett, a Kun utcában található. Az egyemeletes épületben, négy csoportban 90 gyermek éli mindennapi életét. A csoportszobák világosak, tágasak, esztétikusan, célszerűen, természetes anyagokból készült bútorokkal, a gyermekek igényeihez mérten kerültek berendezésre. A gyermekek fejlődését korszerű játékok és fejlesztő eszközök segítik. Játszóudvarunk fás, bokros, az utcától teljesen védett, biztonságos és sokoldalú mozgáslehetőséget nyújt a gyerekeknek. Fából készült vár, különböző mászókák, mozgásfejlesztő eszközök, csúszdák, babaházak, nagy homokozók elégítik ki a gyermekek mozgásigényét, fejlesztik állóképességüket és edzettségüket...


Mustármag Keresztény Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1038
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Ezüsthegy u. 70.

Telefon: (1) 368 89 02
E-mail:
Webcím: www.mustarmag.net
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk épülete Békásmegyer-Ófaluban családi házak között helyezkedik el. Nagy fákkal körülvett kert biztosítja a gyermekek friss levegőn való játékát, mozgásigényének kielégítését. Ügyességük, mozgásuk fejlesztését többféle eszköz segíti. Óvodánkban négy, vegyes életkorú csoportban folyik a gyermekek nevelése. Az óvodai év az egyházi évre épül, az ünnepekhez kapcsolódó népszokások és kézművességek átszövik mindennapi tevékenységeinket is. Ünnepeink: a szüreti mulatság, a keresztelő, a lakodalmas játék, a vásáros játék, a karácsony, a farsang, az anyák napja, az évzáró és a nagycsoportosok búcsúztatása a családok és az óvoda közös ünnepe. Lucázással, betlehemessel és Gergely-járással a „Mustármag” iskolások szereznek örömet óvodásainknak. Ilyenkor mindannyiunknak nagy öröm viszontlátni régi óvodásainkat. Októberben új kiscsoportosaink első útja a templomba vezet, az első közös szentmisére. A templomban részesülnek a Balázs-áldásban, és itt hamvazkodnak. Az év során plébános atyánk többször meglátogat minket, velünk imádkozik az adventi és böjti időszakban, Vízkereszt-kor megáldja óvodánkat. A nagyhéten minden csoport megjeleníti az Utolsó vacsorát, melyen a böjt alatt gyűjtött „jóságliszt”-ből sütött kalácsot osztják szét egymás között. A nagyhéten minden csoport keresztutat jár a templomban, vagy a templom-kertben. Hagyományosan, már évek óta pünkösdkor nagycsoportosaink néptáncukkal és népi gyermekjátékkal vesznek részt a Karizmák ünnepén. Az év végén a családokkal közösen szentmisében adunk hálát az elmúlt évért. Az ünnepek előtti közös készülődésbe a szülőket is bevonjuk. Adventben szülőkkel, gyerekekkel közösen készítünk adventi koszorút, karácsonyi díszeket, és mézeskalácsot is sütünk. Szülők, családok aktív segítségével végezzük az őszi és tavaszi kerti munkákat.


Szivárvány Napközi Otthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1083
VÁROS: Budapest VIII. kerület
CÍM: Szigony u. 18

Telefon: 06 (1) 313 9848
E-mail:
Webcím: www.szivarvanyovi8.hu
BEMUTATKOZÁS: Csoportszobáink esztétikusak, jól felszereltek. Udvaraink, bár nem nagyok, sokféle mozgásos tevékenység feltételeit biztosítják. Egyik udvarunk gumitégla burkolata ideális lehetőséget ad minden évszakban a szabadtéri játékokhoz. Az epochális rendszerű óvodai nevelési programot választottuk helyi programunknak, melynek lényege, hogy az ismereteket nem tagoljuk szét, a matematika és környezetismereti ciklusok 3-4 hetente váltják egymást. Naponta biztosítjuk az ábrázolás feltételeit, a gyertyagyújtást követően verset vagy mesét hallgathatnak,  ének –zene kezdeményezéseken vehetnek részt a gyerekek. A mozgásfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetünk: a fejlődésükben elmaradást mutató gyermekek számára speciális tornát (TSMT) tartunk felkészült óvodapedagógusok vezetésével, mely nagyban megkönnyíti az iskolakezdést.


Munkácsy Mihály Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1063
VÁROS: Budapest VI. kerület
CÍM: Munkácsy Mihály u. 10

Telefon: 06 (1) 3116207
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk biztosítja a gyermekek számára a nyugodt, boldog óvodás éveket, melynek alapja a harmonikus személyiség fejlesztés, a készségek képességek kibontakoztatása a sikeres későbbi életszakaszok megalapozása. Minden törekvésünk arra irányul, hogy a gyermekeket, értő és segítő közösség vegye körül, és teljes elfogadás mellett fejlődhessenek, egyéni élet és érési tempójukban. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az óvodánkba járó gyermekek kifejezetten esztétikus környezetben, otthonosan mozogva élhessék meg az óvodai élet mindennapjait. Fontos számunkra minden gyermek egyéni értékének a kibontakoztatása, a hátrányok kompenzálása az esélyegyenlőség megvalósulása a tehetségkutatás és tehetséggondozás, valamint a prevenció. Valljuk, hogy egyetlen gyermek sem kerülhet későbbi élete során hátrányos helyzetbe adottságainak eltérése, képességeinek, lassúbb fejlődési üteme miatt.Tudatosan vállaljuk fel, hogy a mai rohanó világban a szülőknek valódi segítői leszünk, óvodai nevelésünk, a gyermeken keresztül, minden család felé tudatos értékközvetítés, és biztos támasz kíván lenni. Emblémánk garancia azon jellemzők összességére, amit a családoknak, a gyermekeknek adni tudunk.


Jó Pont Oktatási Alapítvány

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1139
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Petneházy utca. 14

Mobil: 06-20/7783550
E-mail:
Webcím: www.jopontalapitvany.hu
BEMUTATKOZÁS:


Dráva Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1182
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Dráva u. 34/b

Telefon: (1) 290 49 71
Fax: (1) 297 50 94
E-mail:
Webcím: www.webteszt.atw.hu/ovi
BEMUTATKOZÁS: Négy csoportos óvodánk erdő szomszédságában, kertvárosi környezetben, távol a főút zajától, tiszta levegőjű környezetben van. Intézményünk 2008-ban ünnepelte 35. éves évfordulóját. Csoportszobáink tágasak, világosak, melyek mindegyikéhez külön mosdó és öltöző tartozik. Tágas, jól felszerelt udvarunkat hársfák övezik, a hatalmas lombos fák, bokrok között számtalan lehetőség kínálkozik a mozgáshoz, a szabadban töltött játékhoz, mely hozzájárul a gyermekeink egészségének megóvásához. Fő profilunk az egészséges életmódra nevelés, az egészséges életvitel megalapozása, különös tekintettel a mozgás fejlesztése, a mozgáslehetőségek folyamatos biztosítása, valamint az érzelmi alapigények kielégítése. Mind a négy csoportszobánkban mozgássarkot alakítottunk ki. Céljaink elérését külső szakemberek is segítik. Óvodánkba rendszeresen kijáró logopédus, gyermekpszichológus, gyógytestnevelő, fejlesztőpedagógus foglalkozik a rászoruló gyerekekkel. Nagycsoportosainkat heti rendszerességgel úszásoktatásra visszük a Malév uszodába. Gyermekeink óvodai életét autóbuszos kirándulásokkal, színházi előadásokkal, zenés műsorokkal, különböző gyermekprogramok látogatásával tesszük színesebbé.
Budapest - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső oldalszám: - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - »