Budapest XXIII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Ficánka Montessori Óvoda - „Jó idejárni!” - Montessori módszer - angol nyelv oktatás - úszás - néptánc - XXIII. - XX. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1238
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Wekerle Sándor utca 15.

Mobil: (30) 241 74 67
E-mail:
Webcím: www.ficankaovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: FICÁNKÁSOK vagyunk, és az ovisaink szavaival élve: „Jó idejárni!” 20 éves szakmai tapasztalattal és Montessori Mária eszközeivel várjuk a kicsiket, hogy közösen játsszunk és készüljünk fel az iskolára, mindezt nyugodt és szeretetteljes környezetben.
Az udvar árnyas fái, bújócskára alkalmas bokrai, a játékok és a felkészült, kedves óvónők hívogatóan várták a kisgyerekeket. A családias házban az első években 15 gyermeknek nyílt lehetősége vidám játékkal,mesével, Montessori módszer eszközeivel, valamint az angol nyelvvel a felfedezés útján felkészülni az iskolai évekre.
A 10. évfordulónkat új intézményünk megnyitásával ünnepeltük. A Ficánka Óvoda 10 éves sikeres működése életre hívta a Wekerle utcai óvodát, ahol 25 óvodás gyermek elhelyezésére van lehetőség.
Fő célunk az egészséges életmódra nevelés, az idegen nyelven való gondolkodásmód kialakítása, a gyerekek képességeinek fejlesztése játékos formában, a Montessori módszer eszközeivel, valamint a mozgás megszerettetése.
Ünnepeink: Mikulás, Karácsony; Farsang, Anyák napja, Évzáró-ballagás. Jeles napok: Víz világnapja; Márton nap; Medvés napok, Föld napja, Könyv napja.
Szolgáltatásaink: angol nyelv, montessori módszer, logopédia; gyermekjóga; úszás-vízhez szoktatás; 2017. őszétől heti rendszerességgel néptánc foglalkozások.
Óvodásaink a ficánkás éveket nem feledve, azóta is vissza-visszajárnak, hogy elmeséljék iskolás élményeiket, sikereiket, és részt vegyenek családi programjainkon.
Ha szeretné, hogy gyermeke ezen értékek mentén váljon iskolaéretté, akkor jelentkezzen nálunk!


III. sz. Összevont Óvoda - Pistahegyi & Béke utcai Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1237
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Béke u. 38.

Telefon: (1) 283 00 76
E-mail:
Webcím: www.ovimano.atw.hu
BEMUTATKOZÁS: A III. sz. Összevont Óvoda két tagóvodából álló intézmény. Óvodánk célja, hogy a meleg családi otthonból óvodába lépő gyermekek ehhez hasonló derűs, kiegyensúlyozott, szeretetteljes légkörbe kerüljenek. A gyermekek érzelmi biztonságát az óvónő elfogadó, gondoskodó, befogadó, toleráns és empatikus bánásmódjával teremtjük meg. Minden óvodánkba járó gyermek személyiségének kibontakoztatásához biztosítjuk nevelésük során az emberi és gyermekeket megillető jogokat, alapvető szabadságok tiszteletben tartását, az egyenlő hozzáférés lehetőségét. A csoportok osztatlan, illetve részben osztott korcsoportúak.
Csoportszobáink otthonosak, barátságosak. Jól felszerelt tornatérrel rendelkezünk. Valljuk, hogy a játék az óvodáskorú gyermekek alapvető szükséglete, melyen keresztül képességeik, készségeik fejlődnek.


II. sz. Napsugár Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1239
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Grassalkovich út 297

Telefon: (1) 287-3144
Fax: (1) 289-0467
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Napköziotthonos óvoda. 1973. óta a soroksári gyermekekért "élek". Sokakat kötnek hozzám szebbnél szebb emlékek. Nem egy régi óvodásom már saját gyermekét hozza hozzám vissza minden nap. :)


I. Számú Összevont Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1238
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Szitás u. 99

Telefon: (1) 287-0095
E-mail:
Webcím: www.hetenegynyelven.hu
BEMUTATKOZÁS: Összevont Óvodáink a XXIII. kerületben SOROKSÁRON, Budapest egyik legfiatalabb, 1995-ben önállóvá vált kerületében találhatóak. Soroksár kertvárosi természeti környezetben a Kis-Duna mentén fekszik. Területén található még a Molnár-sziget és a Péterimajor. Településünk gazdag múltjában szerepet játszott a német ajkú lakosság jelenléte, ezért óvodai nevelésünk során figyelembe vesszük a kisebbségi hagyományápolást. A német nyelvvel való ismerkedésre is lehetőséget biztosítunk jelenleg két tagóvodában (Szitás, Templom 10.). A hét tagóvoda (Csillag, Grassalkovich, Rézöntő(2006 szeptemberéig Gyékény és Stefánia), Szitás, Templom 10., Templom 167.) optimális távolságban, 2-3 utcányira helyezkedik el egymástól Soroksár területén. Minden épületben 2 csoportszoba és a kiszolgáló helyiségek találhatók. Ebből adódóan előnyös az óvodák családias jellege, mert ideális légkört biztosítanak gyermekeink részére.