Budapest XXII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Eperke Miniovi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1221
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Pedellus utca 5.

Telefon: (1) 226 55 08
Mobil: (30) 965 91 12
E-mail:
Webcím: www.eperkeovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Fő feladatunknak tekintjük a „jól és jót játszani” szemléletmód érvényre juttatását. Kiemelt figyelmet fordítunk a személyre szabott bánásmódra. Tiszteletben tartjuk a játék különleges varázsát, sajátos világát, misztikumát. Játékon keresztül fejlesztünk, adunk át ismereteket óvodásainknak, bölcsődéseinknek ének-zene, mese-vers, vizuális tevékenység, mozgás. Szolgáltatásaink: Heti két alkalommal játék a sóbarlangban. Helyben lévő uszodánkban úszásoktatást tartunk a gyermekeknek heti 2 alkalommal. Játékos foglalkozások, felkészítés az óvodára.


Meseerdő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1222
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Kiránduló utca 103.

Telefon: (1) 226 88 43
Mobil: (20) 224 55 40
E-mail:
Webcím: www.meseerdoovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 1995. óta működik a XXII. kerületben, zöldövezeti családi környezetben. Az épületünk 120 m2 területű családi ház nagy terasszal, játszókerttel, 20 férőhellyel. Az óvoda egy vegyes életkorú csoporttal működik. A gyerekekkel 3 óvodapedagógus és egy gyermekgondozó foglalkozik. Két óvodapedagógus fejlesztő pedagógusi végzettséggel is rendelkezik, így nyitottak vagyunk eltérő ütemben fejlődő kisgyermekek fogadására is. A felvétel folyamatos 2 és fél éves kortól a férőhelyek betöltéséig


Egérkirály Művészeti Óvoda - angol foglalkozás - néptánc - úszás - mozgásterápia - logopédia - tehetséggondozás - XI. kerület - Újbuda - Albertfalva

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1116
VÁROS: Budapest XI. kerület
CÍM: Albertfalva utca 7.

Telefon: (1) 204 30 83
Mobil: (20) 973 05 13
E-mail:
Webcím: www.egerkiraly.hu
BEMUTATKOZÁS: Magánóvodánk a XI. kerületben, Albertfalván családias, barátságos környezetben várja kis lakóit.  Rengeteg játék, mesesarok, babaszoba, alkotó asztal és még sok minden más teszi önfeledté mindennapjainkat.  A különböző művészeti ágak eszközeinek személyiségformáló erejét felhasználva valósítjuk meg céljainkat: képességfejlesztés, tehetséggondozás, iskolára való felkészítés. Óvodásaink játékos foglalkozásokon, mesével, dallal, tánccal ismerkednek az angol nyelvvel. Hetente egy alkalommal járunk úszni és a közeli tornaterembe sportolni.  A gyerekek elsajátíthatják a néptánc alapjait is, amely komplex fejlesztő hatásán túl nagyon sok öröm forrása. Az iskolába készülők számára speciális iskola előkészítő foglalkozásokat szervezünk. Szükség esetén logopédus segíti munkánkat.  Az óvodában létező hagyományos kapcsolattartási formákon /szülői értekezlet, fogadóóra, nyílt nap/ túl közös programok szervezésével, illetve szülők számára szervezett fórumokon keresztül szeretnénk minél jobban bevonni a családokat az óvoda életébe.


Törpegomba Művészeti Óvoda - családi napközi - magánóvoda - tánc - zene - festés - mese - angol - Újbuda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1113
VÁROS: Budapest XI. kerület
CÍM: Badacsonyi utca 24.

Telefon: (1) 950 99 81
Mobil: (20) 973 05 13
E-mail:
Webcím: www.torpegomba.hu
BEMUTATKOZÁS: Magánóvodánk Újbuda frekventált helyén, mégis csendes, nyugodt környezetben, szépen felújított, gyönyörű villaépületben várja kis lakóit 2013. szeptember 1-je óta, ahol két vegyes életkorú csoportban fogadjuk a gyermekeket. A hozzánk járó gyerekek számára munkatársaimmal szeretetet, érzelmi biztonságot, gondoskodást, a fejlődésükhöz optimális feltételeket szeretnénk biztosítani, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyermekként élhessék óvodás éveiket. Már három éve működő másik óvodánk, pozitív tapasztalatai, jól bevált gyakorlata alapján, az új lehetőségeket és adottságokat figyelembe véve alkottuk meg nevelési programunkat. A gyermekek kényelmét hatalmas terek, napfényes, ízlésesen berendezett csoportszobák, praktikusan kialakított kiszolgáló helyiségek szolgálják. A csoportokban igényes, gondosan válogatott, sokféle játék, mesesarok, babaszoba, kézműves kuckó és még sok érdekesség várja a gyermekeket.  Óvodánk gondozott, parkosított kerttel és nagy tornateremmel, zeneszobával rendelkezik, így differenciált, mikro csoportos foglalkozásoknak ad teret, egyéni fejlesztési lehetőséget kínál. Speciális iskola-előkészítő foglalkozásainkat is itt tartjuk. A csoportokban főiskolát végzett, nagy gyakorlattal rendelkező óvónők foglalkoznak a gyerekekkel. Kiemelt szerepe van a néptáncnak, amely nagyon sokoldalúan fejleszti a gyermekek képességeit mindamellett, hogy óriási öröm forrása is. Rendszeresen (hetente egy alkalommal) járunk úszni, amit nagyon szeretnek a gyerekek. Az angol nyelvvel való ismerkedésre játéktevékenységeken keresztül adunk lehetőséget. Az ének, a zene, a tánc, a versek, mondókák mind-mind olyan módon segítik hozzá a gyereket a nyelv alapjainak elsajátításához, ami korának megfelelő és örömteli.  Munkánk során arra törekszünk, hogy a hozzánk járó óvodások és szüleik is igazi közösségben érezhessék magukat. Szeretettel várjuk óvodai csoportunkba leendő óvodásainkat. A beiratkozás a szabad férőhelyek függvényében folyamatosan történik. Nyitva tartás: egész évben folyamatosan naponta 7 órától 17 óráig.


Árnyaskert Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1222
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Kisfaludy u. 15.

Telefon: (1) 226 66 91
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk családi házas környéken, zajtól és forgalomtól távol található a Gádor utcai Általános Iskola közelében. Intézményünk 63 férőhellyel (3 csoportban) rendelkezik, melyekbe 18–22 gyermek jár. Csoportjainkba járó gyermekek többnyire azonos korosztályból tevődnek össze. A csoportszobák kis alapterületűek, de a nagy belmagasságnak köszönhetően lehetővé vált galéria építése, ezzel több helyet biztosítva a gyermekeknek a nyugodt játékhoz. A kertünkben lévő hatalmas fák, melyek nyáron hűs árnyékot adnak, az év minden szakában lehetővé teszik, hogy sok időt töltsenek a gyermekek a szabad levegőn. Óvodánkat rendszeresen látogatják bábművészek, ami nagy népszerűségnek örvend a gyermekek körében. Nagy hangsúlyt fektetünk továbbá az egészséges életmód megalapozására és megőrzésére, kezdve a mindennapos gyümölcsevéstől a szabadban tartott foglalkozásokig.


Zöldecske Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1221
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Ják utca 44-46

Telefon: (1) 424 54 56
Fax: (1) 424 45 66
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 1977-ben épült, társadalmi összefogással. 2002-ben az önkormányzat teljesen felújítatta az épületet, udvarunkon azonban még van mit fejleszteni, változtatni. Itt a hegy tetején talán a környezet szennyezés még kevésbé érezhető, bár a jármű forgalom itt is megnövekedett. Sokat tartózkodunk a szabadban. Az udvar gazdag lehetőséget kínál a spontán és a szervezett mozgásos tevékenységek számára. Nyáron kerti zuhanyozó biztosítja a felfrissülést. Az ivóvizet víztisztító berendezés szűri. Tornatermünk nincs, de a mozgásfejlesztéshez elegendő és változatos eszközök állnak rendelkezésre. Óvodánk 100 férőhelyes, négycsoportos, minden csoport kor szerint vegyes. Számunkra a környezeti nevelés a mindennapok szerves részét képezi. Megismerkednek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, az újra hasznosítás fogalmával, jelentőségével. Az ismeretek megszerzéséhez a csoportszoba, az óvoda kert is megfelelő helyszín, de alkalmanként szükség van kitekinteni a tágabb környezetünkbe is (séták, kirándulások). Nagyon fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, melyhez hozzájárul az is, hogy mindennap fogyasztunk gyümölcsöt vagy zöldséget.


Ficserke Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1223
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Rózsakert utca 63.

Mobil: (20) 938 86 14
E-mail:
Webcím: www.ficserke.hu
BEMUTATKOZÁS: „A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.” A Ficserke 2011. tavaszán nyitotta meg kapuit. A Családi Napközi mellett egy, a környékbeli családokat összetartó közösségi térként is kívánunk működni. Ezért aztán helyet és tematikus programot is kínálunk a gyerekek születésnapi zsúrjához. Gyermekeknek és szülőknek egyaránt szóló képzőművészeti kiállításokat szervezünk, amelyek bárki számára látogathatók. Célunk a gyerekek vizuális nevelése és képességeik fejlesztése, a művészetekkel, az értékekkel való korai találkozás lehetőségének megteremtése. Nyári táborokat is szervezünk. A szülőket is szeretnénk rendszeres programokkal ellátni. A Ficserkében környezettudatosan élünk és ezt a szemléletet szeretnénk átadni a hozzánk járó gyermekeknek (és szüleiknek) is.


Varázskastély Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1223
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Erzsébet királyné u. 11.

Telefon: (1) 226 89 24
Mobil: (20) 377 50 80
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk Buda-Tétényben, forgalomtól elzártan található. Az épület eredetileg grófi kastély volt. A családi ház jellegű intézményt óriási területű kert, játszóterület veszi körül, ahol hatalmas fák biztosítják a tiszta levegőt és az árnyékot a gyerekeknek. A környezet szinte természetvédelmi körzet, mivel ritka juharfák, fenyők, védett madarak élnek a kertben. Az udvar talaja füves, kevés betonnal, a sík és dombos részekkel jól szolgálják a gyermekek mozgásigényének kielégítését, illetve mozgásfejlesztését. Udvarunkon már többségében az uniós szabványoknak megfelelő játékok találhatók. A sok fa, a virágos kertek, a kis tó, az itt élő madarak hozzájárulnak, hogy a gyerekek megismerjék, megszeressék, óvják a természetet, segítik a környezeti nevelést.


Bartók Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1225
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Bartók Béla út 4.

Telefon: (1) 207 11 30
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Tagóvodánk a lakótelep szívében. 150 férőhellyel, hat jól felszerelt csoportjában magas szakmai felkészültséggel rendelkező, kreatív óvó nénik és szakképzett dajka nénik várják a gyermekeket. Az épület belső tágas tereit az óvodai tevékenység figyelembe vételével alakítottuk ki. A szépen parkosított játszó udvar kitűnő lehetőséget biztosít a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Nevelőközösségünk olyan óvoda létrehozására törekszik, melybe gyermek-szülő egyaránt szívesen jár és érzi, hogy ezek a törekvések értük történnek.
A játék az óvodai nevelés leghatékonyabb eszköze, ezért programunkban fokozott hangsúlyt kap a gyermeki játék önállóságának tiszteletben tartása. Napirendünket úgy alakítottuk, hogy a gyermekek mindennapi életét ne törje meg a játék folytonossága. Az ismeretek nyújtása, az ismeretszerzés folyamata a játékba ágyazva, az életkori sajátosságokra építve valósul meg. Napi rendszerességgel eszünk gyümölcsöt, részt veszünk a kerületben megrendezésre kerülő sportrendezvényeken. Az óvodai élet mindennapjait gyermekprogramokkal színesítjük (múzeumlátogatás, bábszínház, Budakeszi vadaspark, autóbuszos kirándulás).


Napocska Napközi Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1225
VÁROS: Budapest XXII. kerület
CÍM: Napközi utca 2.

Telefon: (1) 207 17 38
Mobil: (20) 387 35 30
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk csendes, távol a forgalmas utak zajától, öreg fák között megbújva várja meleg családias légkörével az ide érkező gyermekeket. Madárbarát óvoda címet nyertünk 2008-ban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől. A csoportszobáink alapterületét galériák építésével növeltük meg. A tárgyi feltételeinket sikeres pályázatok segítségével gazdagítottuk, így a gyerekek rendelkezésére sokféle fejlesztőeszköz, játék áll. Az udvar, árnyat adó fák alatt, EU-s szabványoknak megfelelő játékokkal van betelepítve, melyek a gyermekek mozgását fejlesztik. Átjárható, lehetőséget ad a különböző életkorú gyermekcsoportok és testvérek együttlétére, valamint a testnevelési foglalkozások szervezésére. Óvodánk öt gyermekcsoporttal (100 fő gyermek) működik, azonos életkorú csoportokkal. Feladatunk, hogy a gyermekek érdeklődésére, kíváncsiságára alapozva olyan változatos tevékenységeket biztosítsunk, melyeken keresztül tapasztalatokat szerezhetnek az őket körülvevő természeti, tárgyi, emberi környezetről.


PUZZLE Óvoda és Általános Iskola – magánóvoda – magán általános iskola – angol nyelvoktatás – úszás – robotika

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1112
VÁROS: Budapest XI. kerület
CÍM: Kamaraerdei út 12-14.

Mobil: (20) 935 15 37
E-mail:
Webcím: www.suliovi.hu
BEMUTATKOZÁS: A PUZZLE Óvoda és Általános Iskola a XI. kerületben, Kamaraerdőben, zöld környezetben, felújított gyermekbarát épületben található. Általános iskolánkról: Célunk, hogy tanulóink boldog, kiegyensúlyozott, testileg és szellemileg fejlett gyermekekké váljanak. Szeressenek iskolába járni, a sok közös élmény során egymást elfogadó, támogató közösséggé váljanak, s az együttlét örömforrás legyen számukra. Ugyanakkor megfelelő alapossággal sajátítsák el a tanulási technikákat, ismereteket, hogy későbbi céljaikat megvalósíthassák.
Óvodánk a Kamaraerdei Ifjúsági Park hat hektáros területén működik. Ezt az egyedi környezetet és az így kapott lehetőségeket szinte minden nap kihasználjuk. A jó és egészséges levegőnek köszönhetően úgy alakítottuk ki a napirendünket, hogy naponta kétszer visszük a gyermekeket az udvarra. A hatalmas park, különböző mozgáslehetőséget biztosít számunkra. Minden évszakban megcsodálhatjuk a természet változását. Télen csúszkálhatunk, szánkózhatunk, jégvárat építhetünk és hógolyózhatunk. A többi évszak lehetőséget biztosít számunkra a különböző sportok gyakorlására: kerékpározásra, atlétikára, különböző labdajátékokra, úszásra és napfürdőzésre. Ez a többcélú külső környezet fogja össze az épületben folyó nevelőmunkát. Célunk a családokkal együttműködve vidám óvodáskort nyújtani gyermekeinknek, ahol az a fontos az egész testület számára, hogy az óvodánkba járó gyermekeknek a személyiségét harmonikusan kibontakoztassuk és érdeklődésüket tágítsuk és kielégítsük. Az óvoda - iskola átmenet megsegítésére nagy hangsúlyt fektetünk. Foglalkozásaink, programjaink: angol nyelvoktatás, úszás, iskola-előkészítő foglalkozás, kézműves- és bábos foglalkozás, verselés, mondókázás, hangszeres zenei foglalkozás, "zöld környezet"-nevelés, kerékpározás, úszás, labdajátékok, színházi gyermekelőadás, állatsimogató és póni farm látogatás, kirándulások, hagyományokhoz, ünnepekhez kapcsolódó programok. A gyermekek fejlődésének és életkori sajátosságának megfelelő napirenddel a már említett mozgással, kiegészítő zöldség- és gyümölcsfogyasztással segítjük elő az egészséges életmód kialakítását. Az óvodát körülölelő zöld környezet nevelésünkben nagy hangsúlyt kap, mely átöleli minden tevékenységünket. Udvarunk elősegíti az állatok, növények életének megismerését, módot ad a környezet és az élővilág összefüggésének megfigyelésére. A játéknak fontos szerepe van a mindennapos tevékenységeinknél. A gyermekek számára felajánlott tevékenységek a játékra épülnek, melyek a gyermekek érdeklődését, aktivitását, a felfedezés örömét jelentik.
Óvodánkban fontosak a hagyományok, ünnepek, évszakonkénti kirándulások, kulturális programok. Többször tartunk beszélgető köröket, ahol a gyermekek megtanulják szóban kifejezni érzelmeiket, elmesélni, hogy mi történt velük és ugyanakkor azt is megtapasztalják, hogy milyen az, amikor másokat hallgatnak meg és velük együtt örülhetnek valaminek. Óvodánk személyi és tárgyi feltétele a feladatokhoz igazodik és korszerű fejlesztő eszközökkel, játékokkal felszerelt. A nevelőmunkát szakmailag képzett gyógypedagógus, tanítónő, logopédus, óvodapedagógusok, gyógypedagógiai asszisztens és szakképzett védőnő végzi, akik mindenben együttműködnek a családokkal.

Facebook oldalunk