Budapest XVIII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Karate Kölyök Magánóvoda és Családi Bölcsőde - magánbölcsőde - családi napközi - angol anyanyelvű oktatás - taekwondo - sakk - úszás - Pestszentlőrinc

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1183
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Korpona u. 5.

Telefon: (1) 290 42 24
Fax: (1) 290 42 24
Mobil: (70) 281 78 37
E-mail:
Webcím: www.karateovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: "Ha a jövő évről akarsz gondoskodni, vess magot! Ha egy évtizeddel számolsz, ültess fát! Ha terved egy életre szól, embert nevelj!"  A Karate Kölyök Családi bölcsődében 1,5-3-éves korig van lehetőség a bölcsisek fogadására. Óvodai életünk két nyelven folyik: Lilla néni kizárólag csak angolul szól a gyermekekhez, lehetővé téve az angol nyelv anyanyelvhez hasonló elsajátítását. Biztosítjuk a teakwondo alapjaival való ismerkedést, a vitamindús táplálkozást, saját buszunkkal történő változatos kirándulásokat. Magánóvodánk életéből: Teakwondo foglalkozásunk budapesti viszonylatban is szinte egyedülálló. Heti rendszerességgel úszni visszük a gyermekeket. Gyermekeinknek sakkot tanítunk játékos formában. Korcsolyázni az Üllői Műjégpályára járunk téli időszakban. Saját buszunk lehetőséget ad arra, hogy gyakran mehessünk kirándulni, színházba, Kölyökparkba stb. Üdülni visszük a csoportot minden tavasszal 4 napra, Magyarország legszebb tájaira, ahol lehetőségünk nyílik felfedezni a természet csodáit. Logopédus, gyermekorvos, fogorvos és szükség esetén fejlesztő pedagógus segíti munkánkat.


Gyöngyöm Minióvoda - magánóvoda - magánbölcsőde

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1196
VÁROS: Budapest XIX. kerület
CÍM: Rákóczi utca 172.

Mobil: (30) 421 31 23
E-mail:
Webcím: www.gyongyomminiovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Családi bölcsőde és napközbeni gyermekfelügyelet.
2018 januárjában, új helyszínen, Kispesten indítottuk  Minióvodánkat. Kertes, családi házas környezetben található intézményünk 3 éves kortól várja kis látogatóit, egészen akár ötéves korig. Célunk, hogy a családok gyermekeiket egy „második otthonként” emlegetett helyen hagyhassák. Gyere el hozzánk és próbáld ki szolgáltatásunk nyitott foglalkozásait, melyeket külsős szakemberek tartanak és hétről hétre izgalmasabbnál izgalmasabb perceket szereznek gyermekeidnek, akik nemcsak felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak, de fejlődhetnek is.
Ha szeretnéd gyermekedet biztonságban tudni néhány órára, míg elintézed a napi teendőket vagy megfőződ az ebédet, hívj minket, ugyanis lehetőséget biztosítunk időszakos gyermekfelügyeletre is.
Foglalkozásaink: babaúszás; úszás; zenebölcsi; tappancs torna; Helen Doron angol oktatás.
Tappancs torna Vikivel: A gyermekek természetes mozgásszeretetét kihasználva biztonságos, de szórakoztató játékok, tornagyakorlatok segítségével minden héten megmozgatjuk a kis testüket. A dalokkal, mondókákkal tarkított vidám, pörgős tornafoglalkozást külsős szakértő segítségével tartjuk. A torna minden egyes mozzanata fejlesztően hat a gyermek személyiségére, mozgásfejlődésére, ritmusérzékére, koncentrációs képességére, valamint nagymértékben hozzájárul a tanuláshoz elengedhetetlen részképességek normális ütemű fejlődéséhez.
Mesék, versek, dalok angolul:
A hét egy napján a meséket, dalokat, verseket angolul hallgatjuk. Az idegen-nyelvű énekek, mesék megismerése örömet okoz számukra és jó alapot nyújt a későbbi tanuláshoz. Kutatások eredménye szerint azok a gyermekek, akik 5 éves koruk előtt napi szinten hallottak anyanyelvükön kívüli más nyelvet is, sokkal könnyebben tanulnak az iskolában. A nyelvtanulás során Helen Doron módszert használunk külső fejlesztő segítségével.
Kézműves foglalkozások:
Egyes szakemberek szerint az alkotásra való törekvés velünk született vágy, amely már nagyon kicsi korban kialakul bennünk. Az elkészített alkotásaik nagyszerű ajándékul szolgálnak a kisgyermek családjának karácsonyra, vagy édesanyjuknak anyák napjára. Az összegyűjtött és évente kétszer a családnak átadott alkotások összehasonlítása a kicsinyek fejlődéséről ad képet.
Zeneovi:
Feladatunknak tekintjük, hogy ebben a fogékony korban felkeltsük a kicsik zenei érdeklődését, a hangszeres, énekes játékokkal örömet szerezzünk nekik és kedvet ébresszünk az utánzásra, együtténekelésre.
Külön szolgáltatások: „Pizsama party”, hétvégi születésnap/gyermekzsúr szervezése (kb. 2,5 óra); családi és gyermekfotózás.
Nyitva tartás: H-P: 08.00-17.00. Keresse óvodánkat a facebook-on is.


Rózsa Magánóvoda - magyar-angol kéttannyelvű óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1182
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Üllői út 667.

Telefon: (1) 290 30 18
Mobil: (20) 385 66 64
E-mail:
Webcím: www.rozsamaganovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: „Előbb minden felnőtt gyerek volt.” Foglalkozások: úszás; logopédia; fejlesztő pedagógia; iskolai előkészítés; angol nyelvű mindennapos foglalkozások. Programok: színház; bábszínház; kirándulás; állatkerti látogatás; családi programok.


Eszterlánc Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1181
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Kondor Béla sétány 3.

Telefon: (1) 290 67 09
BEMUTATKOZÁS: A Havanna lakótelep szélén, hétcsoportos óvodaként működik az Eszterlánc Óvoda. Az óvodai program prioritása: Óvodánk programja a mozgásfejlesztés fontosságára és az egészséges életmód szerepének kiemelésére helyezi a legnagyobb hangsúlyt. Minden tevékenységünkben a játék szerepe elsődleges. Elfogadó, szeretetteljes légkörben neveljük a gyermekeket. Hangsúlyozzuk a szülői ház fontosságát, a szülőket egyenrangú partnerként fogadjuk. Segítséget nyújtunk számukra gyermekük nevelésében. Csoportjaink általában vegyes csoportok, egy csoportunk évek óta beszédfejlesztő csoportként működik. Óvodapedagógusaink munkáját logopédus, fejlesztőpedagógus, gyógytornász, pszichológus segíti.
Az óvodai ünnepek, családi rendezvények: sportnap a szülőkkel; autóbuszos kirándulás; szüreti mulatság; Mikulás; Advent; Farsang; Föld napja; Madarak és fák napja; rendszeres gyermek, bábműsor; óvó nénik mesejátéka; évzáró a szülőkkel.


Dráva Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1182
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Dráva u. 34/b

Telefon: (1) 290 49 71
Fax: (1) 297 50 94
E-mail:
Webcím: www.webteszt.atw.hu/ovi
BEMUTATKOZÁS: Négy csoportos óvodánk erdő szomszédságában, kertvárosi környezetben, távol a főút zajától, tiszta levegőjű környezetben van. Intézményünk 2008-ban ünnepelte 35. éves évfordulóját. Csoportszobáink tágasak, világosak, melyek mindegyikéhez külön mosdó és öltöző tartozik. Tágas, jól felszerelt udvarunkat hársfák övezik, a hatalmas lombos fák, bokrok között számtalan lehetőség kínálkozik a mozgáshoz, a szabadban töltött játékhoz, mely hozzájárul a gyermekeink egészségének megóvásához. Fő profilunk az egészséges életmódra nevelés, az egészséges életvitel megalapozása, különös tekintettel a mozgás fejlesztése, a mozgáslehetőségek folyamatos biztosítása, valamint az érzelmi alapigények kielégítése. Mind a négy csoportszobánkban mozgássarkot alakítottunk ki. Céljaink elérését külső szakemberek is segítik. Óvodánkba rendszeresen kijáró logopédus, gyermekpszichológus, gyógytestnevelő, fejlesztőpedagógus foglalkozik a rászoruló gyerekekkel. Nagycsoportosainkat heti rendszerességgel úszásoktatásra visszük a Malév uszodába. Gyermekeink óvodai életét autóbuszos kirándulásokkal, színházi előadásokkal, zenés műsorokkal, különböző gyermekprogramok látogatásával tesszük színesebbé.


Csemete Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1182
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Üllői út 681.

Telefon: (1) 290 91 83
Fax: (1) 297 37 66
E-mail:
Webcím: www.csemeteovoda18.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk a Határ úti metrómegállótól az 50-es villamos vonalán, a Bajcsy-Zsilinszky utcai megállónál található. Autóval a Nagyenyed utcai parkolóban lehet megállni.
A Csemete Óvodában, gyönyörű környezetben, derűs, otthonos, szeretetteljes légkörben a gyermeki személyiség sokoldalú kibontakoztatására, nevelésére, fejlesztésére törekszünk, komplex módon tudatosan tervezett, szervezett nevelési helyzetekkel. Óvodánk nyitott, a környezet igényeihez igazodva elsősorban a gyermekek nevelését, fejlődésüknek támogatását, a partneri kapcsolatra épülő családi nevelés kiegészítését vállalja. Ősfák és korszerű játékok az udvaron. Játszva tanulják a gyerekek az egészséges életmód szokásrendszerét, a természetvédő magatartás kialakításával formáljuk a kicsik személyiségét. Sokféle mozgási lehetőség biztosításával alkalmat adunk a gyermekek számára a mozgásöröm megélésére, mely biztosítja számukra a testi, lelki, szociális harmóniát. Gondot fordítunk a hátrányos helyzetű gyermekek egészségének megőrzésére, a prevencióra, a differenciált foglalkoztatásra, a másság elfogadására, az esélyegyenlőség érvényesülése érdekében.


Dominó Gyermekcentrum Családi Napközi - Játszóház

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1182
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Torda utca 20.

Telefon: (1) 294 24 87
Webcím: www.dominocsaladinapkozi.hu
BEMUTATKOZÁS: Ön is aggódva gondol arra, hogy vissza kell mennie dolgozni, de gyermekét napközben biztonságos, nyugodt környezetben szeretné tudni? Az első pozitív közösségi élmények meghatározóak egy kisgyermek életében és befolyásolják a későbbi társas kapcsolataikat. Családi napközinket 2002-ben hoztuk létre, kisgyermekes családok számára, családi vállalkozás formájában. Hiszünk abban, hogy a családias környezet, a szeretetteljes odafigyelés, a magas szintű szakmai képzettség és hozzáértés megkönnyíti a szülőktől való leválást, mégis erősíti a szülő-gyermek kapcsolatát. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden gyermek a korának, és fejlettségi szintjének megfelelő tevékenységekben vehessen részt. Felmérjük a gyermekek erősségeit és gyengeségeit, majd szükség szerint szakemberekkel konzultálva egyéni fejlesztési tervet állítunk össze. Nálunk nincsenek sémák, minden gyermek a szükségleteinek megfelelő személyes gondoskodásban részesül. Játékparkunkat a legjobb minőségű eszközökből a korszerű pedagógia és pszichológiai kutatások eredményeinek felhasználásával állítottuk össze. Nyitva tartás hétfőtől péntekig: Játszóház: 8.30-12.30. óra között; Gyermekfelügyelet: 13-17 óra között. Családi napközi: általános iskolások részére előzetes megállapodás alapján 14 éves korig igényelhető. Az egyéni igényeket figyelembe véve, ettől eltérő időpontokban is igényelhető szolgáltatás!


Ficánka Montessori Óvoda - „Jó idejárni!” - Montessori módszer - angol nyelv oktatás - úszás - néptánc - XXIII. - XX. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1238
VÁROS: Budapest XXIII. kerület
CÍM: Wekerle Sándor utca 15.

Mobil: (30) 241 74 67
E-mail:
Webcím: www.ficankaovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: FICÁNKÁSOK vagyunk, és az ovisaink szavaival élve: „Jó idejárni!” 20 éves szakmai tapasztalattal és Montessori Mária eszközeivel várjuk a kicsiket, hogy közösen játsszunk és készüljünk fel az iskolára, mindezt nyugodt és szeretetteljes környezetben.
Az udvar árnyas fái, bújócskára alkalmas bokrai, a játékok és a felkészült, kedves óvónők hívogatóan várták a kisgyerekeket. A családias házban az első években 15 gyermeknek nyílt lehetősége vidám játékkal,mesével, Montessori módszer eszközeivel, valamint az angol nyelvvel a felfedezés útján felkészülni az iskolai évekre.
A 10. évfordulónkat új intézményünk megnyitásával ünnepeltük. A Ficánka Óvoda 10 éves sikeres működése életre hívta a Wekerle utcai óvodát, ahol 25 óvodás gyermek elhelyezésére van lehetőség.
Fő célunk az egészséges életmódra nevelés, az idegen nyelven való gondolkodásmód kialakítása, a gyerekek képességeinek fejlesztése játékos formában, a Montessori módszer eszközeivel, valamint a mozgás megszerettetése.
Ünnepeink: Mikulás, Karácsony; Farsang, Anyák napja, Évzáró-ballagás. Jeles napok: Víz világnapja; Márton nap; Medvés napok, Föld napja, Könyv napja.
Szolgáltatásaink: angol nyelv, montessori módszer, logopédia; gyermekjóga; úszás-vízhez szoktatás; 2017. őszétől heti rendszerességgel néptánc foglalkozások.
Óvodásaink a ficánkás éveket nem feledve, azóta is vissza-visszajárnak, hogy elmeséljék iskolás élményeiket, sikereiket, és részt vegyenek családi programjainkon.
Ha szeretné, hogy gyermeke ezen értékek mentén váljon iskolaéretté, akkor jelentkezzen nálunk!


Napraforgó Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1186
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Tövishát u. 6.

Telefon: (1) 294 41 38
Webcím: www.napraforgoovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk ideális természetközeli környezetben, a lőrinci erdő mellett épült. Tágas, dimbes-dombos, jól felszerelt udvarunk – a kerületben az egyik legnagyobb területtel – évről évre bővülő mozgásos játékaival, 4 homokozóval kínál sokféle mozgáslehetőséget a gyerekek számára. Belső, zárt, napárnyékolóval ellátott védett teraszunk és belső udvarunk is egyedülálló – itt laknak teknőseink tavasztól őszig. Csoportszobáink tágasak, otthonosak, esztétikusak, jól felszereltek. Tornatermünk a legkorszerűbb mozgást szolgáló eszközökkel áll a gyermekek rendelkezésére. A gyermekek személyiségfejlesztésében segítségünkre van az óvodába kijáró fejlesztőpedagógus, pszichológus, logopédus. Heti két alkalommal tart tartásjavító és prevenciós (megelőző) gyógytestnevelést gyógytornászunk.
Nevelési programunk fő feladatai: sok mozgás, főleg a szabadban; egészséges táplálkozás (gyümölcsnapok); a környezet játékos megismerése, szeretetére, ápolására és védelmére nevelés. Óvodai életünket a természethez, környezetünkhöz és a hagyományainkhoz fűződő szoros kapcsolattartás jellemzi.


Bóbita Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1181
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Kondor Béla sétány 2.

Telefon: (1) 290 8263
Fax: (1) 297 52 19
E-mail:
Webcím: www.bobitaovoda.gportal.hu
BEMUTATKOZÁS: A Bóbita óvoda a Kondor Béla sétány elején található, a Havanna lakótelepen. A tágas, világos, barátságos épület már 30 éve ad otthont az óvodás gyermekeknek. Helyi nevelési programunk a ,,Mesével kerek a világ” címet viseli, melynek célja a kiemelt anyanyelvi nevelés, szókincsbővítés, beszédkultúra kialakítása. A helyes kiejtést és artikulációt szakképzett nyelvfejlesztő és logopédus felügyeli. Az irodalmi nevelés keretein belül a költészet szeretetére, a szó varázsára, a könyv tiszteletére tanítjuk őket. Nagy gondot fordítunk az egészségnevelésre, a sportolásra. Gyermekeink sok időt töltenek a szabadban és sok gyümölcsöt fogyasztanak. Gyógytestnevelőnk rendszeresen foglalkozik a fejlesztendő gyermekekkel. Nagycsoportosaink a közeli Park uszodában ismerkednek a vízzel, úszni tanulnak. Játékos óvodai foglalkozásainkon formáljuk őket érdeklődő, sokoldalú személyiséggé. A tehetségeket továbbfejlesztjük, az elmaradókat felzárkóztatjuk, átsegítjük a problémán. Munkánkat segíti óvodánk pszichológusa, fejlesztő pedagógusa. A délutáni órákban lehetőség van népitánc, illetve "Csipet-csapat torna" foglalkozásokon részt venni, kolléganőnk az angol nyelv játékos megismerésére hívja óvodásainkat. Ezek a foglalkozások térítésesek.


Nyitnikék Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1185
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Fülek u. 4.

Telefon: (1) 297 51 00
E-mail:
Webcím: www.nyitnikekovi.hu
BEMUTATKOZÁS: A gyermekek nevelése során törekszünk arra, hogy az óvodában töltött minden nap élmény legyen! Érezze jól magát a gyermek, önként vállalt tevékenységek közben szerezzen ismereteket! Nagyon fontos a felfedezés öröme. Minden növényt és állatot a maga természetes környezetében figyeljünk meg, ha lehet. Minden lehetőséget használjunk ki a szabadban való tartózkodásra! Tanuljuk meg, hogy a természetben minden ÉRTÉK! Kirándulásaink során kincseket fedezünk fel, és gyűjtünk, ami gyűjthető. A természetes anyagokat részesítjük előnyben, nemcsak a dekorálás, hanem a nevelés minden területén.


Cseperedő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1184
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Építő u. 5.

Telefon: (1) 291 34 19
Fax: (1) 291 34 19
E-mail:
Webcím: www.cseperedo.fw.hu
BEMUTATKOZÁS: Intézményünk a Lakatos lakótelepen, egy fákkal árnyékolt, ideális gyereklétszámú kis birodalom.
Épületünk 5 csoportját és a szükséges kiszolgáló helyiségeit az elmúlt évek során újítottuk fel, melynek köszönhetően korszerű és esztétikus környezetben fogadjuk a gyerekeket. Udvarunk is a kicsik egészséges fejlődését szolgálja, gazdag játék és eszköz készlettel, tornapályával, kerti zuhanyzóval, a szabad mozgáshoz szükséges nagy térrel rendelkezünk.
Minden tudásukkal arra törekszenek, hogy az Önök gyermekei biztonságos körülmények között, szeretetteljes légkörben töltsék mindennapjaikat és kiegyensúlyozott, önálló személyiséggé váljanak. Óvodai nevelésünk kiegészítője a családi nevelésnek, ezért közös programokkal is igyekszünk szorosabbá fűzni a családokkal a jó kapcsolatunkat.


Aprók Falva Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1185
VÁROS: Budapest XVIII. kerület
CÍM: Barcika tér 8.

Telefon: (1) 292 31 20
Fax: (1) 297 50 70
E-mail:
Webcím: www.aprokfalva.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk kertvárosi, forgalomtól távol eső környezetben található „csemetekert”, ahol a szeretetteljes, nyugodt, oldott légkörben minden gyermek megértésre, segítségre talál a felnőttek között. Pedagógiai programunk az óvodáskorú gyermek legfőbb tevékenységére épül: játékra és a mozgásra.
Nevelőmunkánk alapelvei a humánum, demokratizmus, az óvodáskorú gyermek tisztelete, elfogadása, megbecsülése. Figyelembe vesszük az egyéni fejlődés ütemét. Alapelvünk a szülőföldünk szeretete, hagyományaink ápolása. Célunk: érzelmi biztonságot nyújtó környezetben, speciális mozgásfejlesztő,- és játékeszközökkel, a fejlesztőpedagógia elméleti és gyakorlati tapasztalatainak felhasználásával a gyermeki személyiség teljes kibontakoztatása.