Budapest XVII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Mazsola Magánóvoda - angol nyelvoktatás - fejlesztő gyermektorna - lovaglás - ovifoci - tehetséggondozás

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Összefogás u. 3.

Telefon: (1) 258 55 43
Mobil: (30) 355 86 55
E-mail:
Webcím: www.mazsolaovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Szeretettel várunk minden kisgyereket 2,5 éves kortól XVII. kerületi óvodánkba. A gyermekbarát épület, Budapest XVII. kerületének egyik legszebb kertvárosi részében, gondozott sorházak által körülvett zöldövezetben fekszik, távol a főúttól. A XVII. kerületben egyedülálló módon angol nyelvi előkészítő csoportokat indítunk 3 éves kortól. A tehetségígéretek feltárását és fejlesztését, így a nyelvi tehetségígéretek beazonosítását is az óvodába lépés pillanatában kezdjük meg, melyet ingerekben gazdag környezetben, játékba integrált módszerekkel szervezünk. Minden gyermek egyedi és különleges csoda, ezért nevelésünk alapelve megfelelő figyelmet fordítani személyiségük és tehetségük kibontakozására. Örökmozgó gyermekeink számára rendkívül sokrétű, kiemelkedően fejlesztő hatású sportlehetőségeket kínálunk. Foglalkozások, szolgáltatások: játékos angol nyelvoktatás, foci, fejlesztő gyermektorna, korcsolya oktatás, játékos furulyaoktatás, immunerősítő sóterápia, lovaglás, úszásoktatás, rendszeres kirándulások, kulturális programok, napi fejlesztő foglalkozások, tehetséggondozás, felzárkóztatás, egyéni bánásmód elve szerinti foglalkozás, egészséges táplálkozás, logopédiai szűrés, iskola előkészítő foglalkozások.


Csillagszem Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Újlak utca 114.

Telefon: (1) 256 81 64
Fax: (1) 256 81 64
E-mail:
Webcím: www.csillagszemovoda.selfnet.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodai nevelésünk célja, hogy a családi nevelést kiegészítve segítsük elő a gyermekek egészséges, sokoldalú, harmonikus fejlődését, a magasabb rendű érzelmek kibontakozását, egyéni bánásmóddal, differenciált képességfejlesztéssel, az eltérő fejlődési ütem figyelembevételével. Kiemelt területünk a környezet megismerésére és megóvására nevelés, a környezettudatos magatartás megalapozása. Óvodásainkat a természet szeretetére, környezetünk védelmére neveljük. Gyakran kirándulunk, a tapasztalatszerző séták is rendszeresek. Nyáron az érdeklődő gyermekek környezetmegismerő és kézműves táborozáson vehetnek részt, mely sok-sok élményt és tapasztalatszerző lehetőséget nyújt számukra.
A hagyományos kis, középső és nagycsoport mellett vegyes életkorú csoportokat is indítunk. Így lehetőség nyílik a testvérek, a különböző korú barátok együttnevelésére. Első perctől kialakul az egymásra figyelés, segítőkészség, természetessé válik a másság elfogadása.


Babakuckó Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1171
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Nápoly u. 84-86

Mobil: (20) 944 44 54
Webcím: www.babakucko-ovi.uw.hu
BEMUTATKOZÁS: Nálunk az óvodai munka középpontjába a gyermek áll. Az óvodapedagógus minden gyermekkel külön foglalkozik, figyelembe véve képességeiket és egyéniségüket. A parancsoló pedagógus helyett ismereteket közvetítő, segítő, támogató, lehetőségeket felkínáló óvónéni van, aki nem a gyerekek felett áll hanem mellettük. Ebből következik a gyermek személyiségének tisztelete: a gyermek adottságai, fejlettségi szintje, haladási tempójának figyelembe vétele, mert csak ezáltal válhat a tanulási folyamat örömteljessé és eredményessé.
Óvodánkban a játék és a munka magyarul, illetve igény szerint angolul folyik. Az óvodát és a bölcsit, ahol a gyerekek napjuk nagy részét töltik, úgy rendeztük be, hogy a bútorok és a berendezési tárgyak mérete igazodjék a gyerekekhez. Ez arra ösztönzi őket, hogy önállóan kiszolgálják magukat, és ez a fajta önállóság egész későbbi életükre pozitív hatással van.
Csoportjaink vegyes korúak, bölcsi, kis-középső és nagy-középső.


Csicsergő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Kaszáló u. 48.

Telefon: (1) 256 55 46
Fax: (1) 256 55 46
E-mail:
Webcím: w3.enternet.hu/csicserg
BEMUTATKOZÁS: ,,Keresem minden gyermek titkát, és kérdezem: Hogyan segíthetnék abban, hogy Önmaga lehessen.'' Négycsoportos óvodánk egy rendezett lakótelep közepén, Budapest XVII. kerületének szívében található. Az épület egyszintes, mely az akadálymentes környezet kialakítását nagymértékben megkönnyíti. Jó infrastruktúrával rendelkezik, tömegközlekedési eszközzel, személyautóval is könnyen megközelíthető. Környéke csendes, parkosított, zöld övezet. Tágas, füves udvarunk, biztonságos játékaink, virágos és veteményeskertünk, halastavunk, homokozónk, változatos lehetőségre és megfigyelésre ad lehetőséget. A csoportszobáink természetes alapanyagú bútorai, eszközei biztosítják a gyermekek kényelmét, fejlesztik ízlésvilágukat. Minden csoportunkhoz külön mosdó, öltözőrész, specialitásként ,,tornaszoba'' tartozik. Nevelési programunk kiemelt feladatai: tevékenységközpontú szemlélet és fejlesztés megvalósítása; személyre szabott fejlesztés; erkölcsi értékek átadása, a gyermeki személyiség pozitív formálása; változatos mozgás és informatikai nevelés lehetőségeinek biztosítása. Óvodánk specialitása az informatikai nevelés, mely több, mint tíz éves kutatásra tekint vissza. Az óvoda nevelési tevékenységének sajátossága: a táplálékallergiás gyermekek, valamint a testi fogyatékos gyermekek integrált nevelése.


Bóbita Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1172
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Heltai tér 1.

Telefon: (1) 258 05 49
Fax: (1) 258 05 49
E-mail:
Webcím: www.bobitaovoda17.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk egy kétszintes épület, amely Rákosliget legszebb zöldövezeti részén, a Heltai tér közepén található, gyönyörű fákkal körülvéve, kertes, családi házak gyűrűjében. Minden csoportnak külön udvarrész áll rendelkezésére, melyeken természetes anyagú fajátékok vannak túlsúlyban. De játszóhelyeinket kibővítettük gyógynövény- és fűszerkerttel, virágos kertekkel, sziklakerttel. A nagyok udvarán kerékpárút segíti a közlekedési szabályok elsajátítását, az emeleten pedig mászófal és egy új tornaterem áll a gyermekek rendelkezésére, ahol izomzatuk fejlesztésére és egyéb speciális mozgásfejlesztésre nyílik lehetőség. Külön egyéni fejlesztő szoba áll fejlesztőpedagógusaink és a gyermekek rendelkezésére.
Óvodánk 100 férőhelyes, 4 csoportos. A csoportok - lehetőség szerint - közel azonos életkorú gyerekekből szerveződnek.
2008. szeptember 1-től fogadunk sajátos nevelési igényű testi fogyatékos gyermekeket is. Nevelési programunk alapja a minősített Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program. 2001-től bázisóvodaként bekapcsolódtunk az országos továbbképzési rendszerbe.


Óvoda az Óvodás Gyermekekért Alapítványi Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Összefogás u. 1.

Telefon: (1) 358 55 43
Mobil: (30) 393 22 58
E-mail:
Webcím: www.mazsolaovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk légköre igen derűs és családias jellegű, amit helyi adottságainknak is köszönhetünk. Udvarunk füvesített, fajátékokkal jól felszerelt, igazi gyermekparadicsom. Elsődleges feladatunknak tartjuk, hogy a gyermekek számára a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk az egészséges testi, pszichés és szociális fejlődésük érdekében. Foglalkozások: torna; úszás; nyelvi játékok; kézműves foglalkozás; kertészkedés; furulyatanítás; kirándulás; múzeumlátogatás.


Kuckó Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1171
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Óvónő u. 3.

Telefon: (1) 253 63 51
Fax: (1) 257 6045
E-mail:
Webcím: kucko-ovi.site11.com
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 1982-ben alakult Rákoscsabán 4 csoporttal, mely későbbiekben 5 csoportossá bővült. 1989. ősze óta foglalkozunk szervezetten sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tulajdonképpen egy szerencsés véletlennek, egy Andris nevű gyengén látó kisfiúnak köszönhetően, akit a 80-as évek végén két évig neveltünk, fejlesztettünk utazótanári segítséggel. Az idők során a mozgássérült gyermekek mellett már más, olyan sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadtunk, fogadunk, akiknek a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs szakértői bizottságok javasolják az ép gyermekkel együtt nevelkedést. 1997-ben új telephelyre költözött óvodánk. Öt csoport, csoportszobái mellett 2 fejlesztőszobával is rendelkezünk.


Hófehérke Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: 525. tér 1.

Telefon: (1) 258 22 45
Fax: (1) 258 22 45
E-mail:
Webcím: www.hofeherkeovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk Rákoskeresztúr Akadémia-Újtelep és a X. kerület határán található. Bátorítjuk gyermekeinket tevékenységek kipróbálására, újításokra. Tevékenységükben benne rejlik a tévedés lehetősége, a hibákat azonban nem büntetéssel, hanem segítségnyújtással, folyamatos gyakorlással, sikerélményhez juttatással próbáljuk javítani. Munkánkat logopédus és óvodapszichológus is segíti. Programok: kézműves foglalkozás; játékos angol nyelvtanulás; úszás; sakkfoglalkozás.


Napsugár Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Földműves utca 2/b

Telefon: (1) 256 01 06
Fax: (1) 253 66 94
E-mail:
Webcím: www.napsugar-ovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Az ovi zöld sziget a rákoskeresztúri panelházak között. A hatcsoportnyi gyerek számára a mozgásfejlesztést és a környezet tevékeny megismerését emeljük ki. A Kolompos együttes hazajáró vendég az óvodában.
Kiegészítő tevékenységeink: angol nyelvtanulás heti 2x30 percben; ovi-foci; úszás; zenés ovitorna, néptánc; logopédus; pszichológus; hittan.


Aprófalva Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1173
VÁROS: Budapest XVII. kerület
CÍM: Egészségház u. 4.

Telefon: (1) 256 20 82
Fax: (1) 253 66 46
E-mail:
Webcím: aprofalva.hu
BEMUTATKOZÁS: A forgalom zajától távolabb, biztonságos, szép környezetben várjuk a hozzánk érkező gyermekeket. Az épületet körülölelő udvarrészeink, a gyermekek közvetlen környezete, szépen parkosított, fás, bokros, virágos kertekkel tarkított esztétikus környezet. A játszóterek kialakításánál fő szempontként vettük figyelembe, hogy játékeszközeink, modern gumitégla ütéscsillapítóval ellátott játékeszközök, a gyermekek sokoldalú mozgásfejlesztését ösztönözze, jól szolgálja az aktív pihenőidő és játékidő eltöltését, adjon teret a felszabadult játéknak. Nevelőtestületünkben két drámapedagógus is tevékenykedik, hogy a drámajátékon keresztül örömteli pillanatokat szerezzen a gyerekeknek, továbbá a fejlesztőmunkánkat is segítse. Hetente két alkalommal látogatja óvodánkat logopédus és pszichológus szakember, akik speciálisan a rászoruló gyermekeknek, illetve családjaiknak segítettek.
Az ételallergiában szenvedő, súly és cukorproblémával küzdő gyermekek igényeinek kielégítésére is törekszünk. Saját főzőkonyhával rendelkezünk, így vállalni tudjuk a táplálékallergiás gyermekek integrált óvodai nevelését. Konyhánk az egészséges korszerű táplálkozást biztosítja számunkra napi négyszeri étkezést, melyből a tízórai minden nap friss zöldség vagy gyümölcs.