Budapest XIII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Jó Pont Oktatási Alapítvány – családi bölcsőde angol,- magyar,- és spanyol nyelvű csoportokkal - XIII. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1139
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Petneházy u. 14.

Telefon: (1) 794 54 19
Mobil: (20) 7783 550
E-mail:
Webcím: www.miniovi.com
BEMUTATKOZÁS: BEMUTATKOZÁS: 1-3 éves gyerekeket várunk csodaszép, minőségi játékokkal és bútorokkal felszerelt idegen- és magyar nyelvű bölcsődei csoportjainkba.
Angol- és spanyol csoportunkban az egyik nevelő kizárólag idegen nyelven beszél a gyerekekkel. Ez a módszer nagyon hatékony és a gyerekek nagyon élvezik az idegen nyelvet. Magyar nevelési nyelvű csoportunkban egy egész napot szentelünk az angol nyelvnek, nem csak foglalkozásokat.
A családi bölcsőde a legideálisabb ellátási forma. Jut elegendő figyelem, hiszen maximum 7 gyermek van egy csoportban. Minden egyéni igény rugalmasan megoldható. Az egész csoport és a nevelő, pontosan úgy működik, mint egy család. Az "Anya" játszik, nevel, tanít, mondókázik a gyerekekkel, s miközben etet, pelenkáz, öltöztet és feltörli a kiborult festékes tálat, nem felejti el a legfontosabbat, SZERET!!!!
2020 tavaszán a Jó Pont Családi Bölcsőde elnyerte a Családbarát Ország Által minősített-Családbarát Szolgáltatóhely címet. Bölcsődén kívüli szolgáltatásunk: Beszédindítás. állapotfelmérés, mozgásfejlesztés, érzékelésfejlesztő foglalkozás, spanyol játékos nyelvtanulás.
Bővebb információért látogasson el Honlapunkra, illetve Facebook oldalunkra. 


Úszó Pingvin Magyar-Angol Magánóvoda - sportóvoda - úszás oktatás - Budapest

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1138
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Margitsziget - Nemzeti Sportuszoda

Telefon: (1) 450 42 25
Mobil: (30) 940 87 27
E-mail:
Webcím: www.uszoovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Miért pont a mi magánóvodánkat válassza? Jó levegő, egészség kiemelt odafigyelés; sport (úszás, torna, tenisz, korcsolya); folyamatos orvosi felügyelet; beszéd centrikus angol nyelvoktatás; gyermekprogramok változatos eszköztára; intenzív iskola-előkészítés; EU szabványoknak megfelelő játszóterek; hatalmas (több tízezer m2) szabad, forgalommentes tér.
25. éve működő magánóvodánk Budapest szívében, a természetvédelmi oltalom alatt álló, gépjárműforgalom elől elzárt margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában egy kifejezetten óvodai tevékenységre átalakított és gyerekbarát módon berendezett, közel 300 m2 alapterületű helyiségben működik. Intézményünk egy egyedülálló sportóvoda, mely a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtja angol és magyar nyelven egyaránt. Az óvoda megalapítója és vezetője Kaczander Ágnes olimpikon úszóbajnok, úszó szakedző, bánásmód-pszichológus.
Az Úszó Pingvin Magánóvoda sporttal kombinált nevelési programja egyedülálló az egész országban. A különféle napi rendszerességgel végzett sportokba és a játékba integrált tanulással biztosítunk folyamatos és kivételes testi és szellemi fejlődést a gyermekek számára. Ha a sport révén egy életre megalapozná gyermeke egészségét, ha az átlagosnál többre vágyik, ha a legjobbat szeretné gyermekének biztosítani, akkor válassza óvodánkat. Célunk, hogy a magánóvodánkból kikerülő gyermekek testileg-lelkileg kiegyensúlyozottan, fitten, egészségesen és önbizalommal telten kezdjék meg az iskolás éveiket. A gyerekeket körülvevő kompromisszumok nélküli szeretetet és szakértelmet válogatott szakemberek (képzett óvónők, dadusok, sportorvos, logopédus, védőnő, sport szakedzők, buszsofőr és a vezetőség) biztosítják, hiszen mi magunk is tisztában vagyunk azzal, miszerint „gyermek csak egy van”.
Magánóvodánk 2-7 éves gyermekek családias légkörben, kis létszámú közösségben történő színvonalas sportos nevelésére és gondozására jött létre. Három csoportszobával, közös és egyéni fejlesztést biztosító helyiségekkel, saját használatú medencével, tornateremmel és megfelelő kiszolgáló helyiségekkel rendelkezünk. Az óvodába járó lurkók számára természetesen a helyi adottságokra építve számos játszótér is a rendelkezésükre áll. intézményünk sporttal kombinált nevelési programja egyedülálló az egész országban. Keressék óvodánkat a Facebook-on is. Tekintse meg a bemutatkozó filmjeinket: Úszó Pingvin Magánóvoda videó   Úszó Pingvin kisfilm        


Bambi Marina Óvoda és Családi Bölcsőde - magánóvoda - magánbölcsőde - TSMT torna külsős gyermekeknek is - angol - jóga - foci - tenisz -ritmikus gimnasztika

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1138
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Túróc utca 11.

Telefon: +3630 524 86 16
Mobil: +3630 843 22 89
E-mail:
Webcím: www.bambifamily.hu
BEMUTATKOZÁS: Komplexitás, Kreativítás, Kiegyensúlyozottság! KOMPLEXITÁS Miért válasszon minket? -Egyéni fejlesztés: Nyelvi hiányosságok fejlesztése, mozgás fejlesztés, óvodai és iskolai előkészítés, egyéni igények felmérése és kielégítése. -Angol képzés: Minden napos angol foglalkozások és teljes angol nyelvi környezet. -Egészséges táplálkozás: Egészséges alapanyagokból készült, kifejezetten óvodás gyermekek igényei szerint összeállított étrend. -Sport: A mindennapos testmozgáson kívül egyénileg választható sport programok. A Bambi Marina magánóvoda és bölcsőde a 13. kerület legújabb negyedében, a folyamatosan bővülő és megújuló Marina-parton, a Duna part közvetlen közelében 1 éves kortól 7 éves korig, exkluzív környezetben, lelkes, gondoskodó, fiatal óvodapedagógusokkal  várja a gyermekeket.  Intézményünkben jelenleg három csoport működik kis létszámmal. Mind a három csoportban 3-3 fő – 1  magyarul, 1  angolul kommunikáló óvodapedagógus, valamint egy dadus – foglalkozik a gyermekekkel a mindennapokban. Célunk, hogy olyan gyermeket neveljünk akiknek lelkülete egészséges, hogy  szeretetet adni és kapni tudó, intelligens, valódi emberi értékekkel rendelkező felnőtté váljanak. Napirendünket megpróbáltuk úgy alakítani, hogy minden gyermekből kihozhassuk tőle telhetően a legtöbbet.Minden gyermeket egyénileg kezelünk, az adottságainak megfelelően nevelünk és segítünk a sikeres jövőjének érdekében. Mindennapos programjaink részét képezik az angol és magyar foglalkozások. Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, ezért mindennapos testmozgást biztosítunk a gyermekek számára, az időjárástól függően külső helyszínen vagy tornateremben.Emellett a napi négyszeri étkezés során csak egészséges alapanyagokból készült, kifejezetten bölcsődés és óvodás életkorú gyermekek igényei szerinti étrendet állítottunk össze . Kerüljük a túlzott cukor és szénhidrát fogyasztást, így a gyermekek születésnapi tortáját is közösen, ellenőrzött alapanyagokból készítjük el. Foglalkozásaink: angol foglalkozás, néptánc, foci, logopédia, tenisz, balett, ritmikus gimnasztika, jóga móka, karate, manó torna, TSMT torna és logopédiai ellátás. A TSMT torna nem csak a Bambi Family gyermekei számára elérhető, külsős gyermekeket is  szívesen látunk. Címeink: Óvoda 1138 Bp., Turóc utca 11. Bölcsőde: 1138 Bp., Úszódaru utca 3. Facebook: Bambi Marina Óvoda és Családi bölcsőde   


Jó Pont Oktatási Alapítvány

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1139
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Petneházy utca. 14

Mobil: 06-20/7783550
E-mail:
Webcím: www.jopontalapitvany.hu
BEMUTATKOZÁS:


Varázskarika Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1138
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Karikás Frigyes u. 12.

Telefon: (1) 349 80 86
Fax: (1) 465 07 62
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Épületünk összkomfortos, kellemes, családias hangulatot áraszt. Csoportszobáink tágasak, világosak, a mai kor ízlésének megfelelően esztétikusan berendezettek. Folyosóink galériaként is szolgálnak. Ide kerülnek alkotásaid kiállításra, melyet büszkén mutathatsz rokonaidnak, ismerőseidnek. Korszerűen berendezett, jól felszerelt tornaszobában mozoghatsz, edződhetsz.
Óvodánk kertjében színes, esztétikus fajátékok teszik színesebbé a szabadtéri mozgást, árnyas fák biztosítják a tiszta levegőt és védenek a káros napsugarak ellen. A művészetek eszközeit használjuk fel annak érdekében, hogy tág világlátású, a mai kor elvárásainak megfelelni tudó gyermek, s majdan felnőtt váljék belőled. Ennek érdekében minél több élményt igyekszünk nyújtani számodra zeneművészeti, irodalmi, képzőművészeti alkotásokon segítségével, a tánc, az ábrázoló tevékenységeken keresztül. A prózai és verses művek előadása által pedig lehetőséged nyílik arra, hogy kifejezhesd önmagadat; gondolataidat, érzéseidet. Odafigyelünk mozgásfejlesztésedre, sokat mozoghatsz, levegőzhetsz, elsajátíthatod az egészséges életmód, a környezettudatos magatartás alapjait. Ha igényled, diétás étkezésedet is vállaljuk.
Sok tartalmas programot szervezünk, hogy jól érezd magad. Ha szeretnéd, járhatsz hittan foglalkozásra, de úszni, labdás- és tartásjavító tornára is viszünk.


Palánta Alapítványi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1139
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Béke út 35/a

Telefon: (1) 239 46 03
E-mail:
Webcím: www.palanta.gedeon.hu
BEMUTATKOZÁS: Az óvodánk egy új épület, a Szabad Evangéliumi Gyülekezet imaházának első emeletét bérli. Három foglalkoztató szoba, öltöző, mosdó, konyhai rész, orvosi szoba - amelyet logopédiai fejlesztésre is használunk - és raktár szolgál ideális környezetként 30 gyermek nevelésére. Tágas udvarunkon játszóteret alakítottunk ki a mozgás, levegőzés biztosítására.
A gyermekekkel 3 óvónő és egy pedagógiai asszisztens foglalkozik váltott munkabeosztással 7-től 17 óráig. Óvodánk két 15 fős vegyes életkorú csoporttal működik.
Fejlesztő foglalkozásaink: sport; úszás; iskolai előkészítő; nyelvoktatás; logopédia; alapozó terápia. Állandó programjaink: advent; karácsony; bohócbuli; húsvét; anyák napja; bringózás a Margitszigen; iskolások búcsúztatója. Egyéb eseti jellegű programjaink: születésnap; közös program a testvéróvodákkal; lepkemúzeum; rex alapítvány; bábszínház; rendőrkutyás és lovas járőrök látogatása; látogatás a tűzoltóságon; patakparti kirándulás; látogatás az üvegművesnél; Közlekedési Múzeum; Állatkert; állati jó bemutató; misszionáriusok bemutatkozása. A Mária Rádió Csemetekert műsora időnként felvételt készít óvodánk nagycsoportjának bibliai foglalkozásáról.


Ákombákom Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1133
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Visegrádi köz 4.

Telefon: (1) 239 16 72
Mobil: (30) 215 69 39
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 75 férőhelyes, teljesen új építésű óvoda. A XIII. kerület egy csendes, forgalomtól elzárt területén helyezkedik el. Az épület alsó szintjén, működésében is elkülönülve, található a Mini manó bölcsőde.
Három, osztatlan életkorú csoportunk az emeleti szobákat használja, melyek mindegyike külön öltöző és mosdó résszel rendelkezik. Büszkék vagyunk a színes, tágas, világos, modern, jó ízléssel berendezett, minden igényt kielégítő intézményünkre. Nálunk az óvoda helyiségeit a széles folyosókkal, lifttel akadály-mentesítették, könnyen elérhetővé tették. A földszinten jól felszerelt tornaszobánk van, de külön helyet kapott az épületben a logopédia és fejlesztő pedagógus szobája, egy szülői fogadó, és az orvosi szoba is. Udvarunk többféle mozgásra ad lehetőséget a 3-7 éves korosztálynak. Ugyanakkor lehetőségük van a gyerekeknek elmélyült tevékenykedésre: homokozásra, szerepjátékokra is. Tavasztól, jó idő esetén életünk nagy része az udvaron, szabadlevegőn zajlik és  hűsítő zuhanyozásra is lehetőségünk van. Az udvari játékidőt nagyon fontosnak tarjuk, állandóan bővítjük játékeszközeinket vizezős játékokkal, rollerekkel, futóbiciklikkel…


Lares Alapítványi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1134
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Petneházi u. 83.

Telefon: (1) 329 08 34
BEMUTATKOZÁS: Minicsoport a legkisebbeknek, külön csoport a beilleszkedési nehézségekkel küszködő gyerekeknek. Heti két bábfoglalkozás. Helyben készült ételek, nyári tábor az iskolából visszajáró gyerekeknek is.


Madarász Viktor Napközi Otthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1131
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Madarász Viktor u. 3.

Telefon: (1) 340 80 40
BEMUTATKOZÁS: Ötvenéves önkormányzati épület és zöldövezet jellemzi óvodánka. Művészeti profil: ének-zene, alkotótevékenységek, zenés-mozgásos foglalkozások, mesefeldolgozás.


Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde - angol-magyar kéttannyelvű óvoda - úszás - tenisz - síelés - lovaglás - judo

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1026
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Harangvirág utca 4.

Mobil: (30) 343 77 54
E-mail:
Webcím: www.pinokkioovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Angol-magyar kétnyelvű óvoda Budapest II. kerületében. Mindannyian a legjobbat akarjuk adni gyermekünknek, mert tudjuk, hogy gyermekkor csak egy van.
A Pinokkió Magánóvoda több, mint másfél évtizede egy exkluzívan kialakított villában várja a gyermekeket.  Az elfoglalt szülőkre gondolva reggel 7 órától 18 óráig van a nyitva tartás. A Pinokkió Magánóvoda életkor alapján külön kis-, középső- és nagy csoportban várja szeretettel a gyerekeket, de a Pinokkió Bölcsődébe már 12 hónapos kortól lehet jelentkezni. Minden csoportban egy magyarul beszélő pedagógus és egy kizárólag angolul beszélő pedagógus van a gyerekekkel folyamatosan az egész nap folyamán, továbbá a gyerekek minden nap egy magyar és egy angol nyelvű, játékosan fejlesztő óvodai foglalkozáson vesznek részt.
A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ekkor a szülő is jelen van az első héten. A nagycsoportosoknál az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek keretében játékos feladatokon keresztül hangolódhatnak rá a számolás, írás és olvasás eljövendő elsajátítására. Cél a lehető legjobb iskolákba történő bejutás az iskolai felvételiken. A gyermekek mozgásigényét az óvoda hatalmas fűvel borított kertje, és a széles választékú sportprogramok elégítik ki. Facebook: Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde 


Hétszín Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1133
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Gogol u. 32.

Telefon: (1) 340 95 85
BEMUTATKOZÁS: Küldetésünk: harmonikusan, élményszerűen, tevékenyen, szívvel, zenével, igényesen nevelünk.
Az aktív, örömteli óvodás évekhez minden feltételt és segítséget igyekszünk megadni a gyermekeknek. Gyermekközpontú szemléletünknek megfelelően a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszünk. Igyekszünk észrevenni és kielégíteni a gyermekek életkoronként és egyénenként változó testi és lelki szükségleteit. Úgy gondoljuk, ebben a személyi és tárgyi környezet szerepe meghatározó, ezért a gyermekeknek derűs, meleg, családias környezetet, érzelmi biztonságot nyújtunk. Óvodánkban középpontba állítjuk a gyermeki tevékenységre épülő nevelést, és ezt az elvet az egész nevelési folyamatban kiemelten kezeljük. Érzelmileg kiegyensúlyozott, kommunikációra és kooperációra képes, érdeklődő, az életfeladatokat megoldani tudó, közösségi értékekkel felruházott, az iskolakezdésre alkalmas gyermekeket igyekszünk nevelni.


Csupa Csoda Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1133
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Hegedűs Gyula u. 123.

Telefon: (1) 320 24 22
Fax: (1) 320 24 22
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk programja a "Kudarc nélkül az Iskolában" a prevencióra, a korai fejlődés tudatos támogatására épül. Nevelési célunk a gyerekek életkor és egyéni sajátosságának figyelembe vételével az egészséges, harmonikus személyiségfejlesztés a sikeres iskolai beilleszkedéshez szükséges testi, szociális, értelmi érettség kialakítása. Az iskolai potenciális tanulási zavarok megelőzése. Céljainkat elsősorban a gyermekek mozgásán, játékán keresztül, ezek sajátos eszközeivel valósítjuk meg. Nevelőtestületünk sok éves szakmai tapasztalatát, kiváló szaktudását szaksegítők is támogatják: fejlesztőpedagógus, óraadó logopédus, pszichológus és utazó gyógypedagógus. Arra törekszünk, hogy óvodánk a megértés, az egymás iránti türelem, elfogadás, szeretet, biztonságot, vidámságot adó béke szigete maradjon, ahol a gyermekek napjuk nagy részét örömmel, boldogan, önfeledt játékokkal töltik. A gyerekek és a szülők elégedettségét mérlegelve, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva alakítjuk életünket, melyhez az itt dolgozók hivatásszeretete, egymás értékeinek tisztelete párosul. Foglalkozásaink: korcsolya; játékos úszás, foci; angol, balett, zenekuckó. Minden évszakban egyszer felkerekedünk és a szélkakas egy irányába útra kelünk.


Angyalkert Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1134
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Angyalföldi út 1-3.

Telefon: (1) 320 80 69
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk legfontosabb célkitűzése az egészséges életmódra nevelés. Térítés ellenében heti kétszer angol tanulásra van lehetőség. Az óvodai programba úszás, kézműves foglalkozás, gyógytorna, korcsolya, hittan tartozik.


Meséskert Tagóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1134
VÁROS: Budapest XIII. kerület
CÍM: Kassák Lajos u. 17.

Telefon: (1) 349 67 75
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az óvoda a Lehel piac közelében található. 55 éves intézményünkben 8 csoport működik, átlagosan 24 fős létszámmal. Legtöbb csoportunkba, melyek mindegyike kedves állatokról van elnevezve, azonos korú gyermekek járnak. De van egy vegyes életkorú gyermekekből álló is. Szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, a családdal szorosan együttműködve, a családi nevelésre építve, az életkori sajátosságokat, az egyéni fejlődési ütemet figyelembe véve segítjük elő a gyermeki személyiség fejlődését, kibontakoztatását.
A mindennapok során sokféle tevékenység keretében ismerkedhetnek környezetükkel. Testileg erősödnek, ügyesedik mozgásuk, fejlődnek matematikai képességeik, logikai gondolkodásuk. A sok közös tevékenység, élmény során alakul beszédkészségük, együttműködő-képességük. Tágas udvarunk felújítása 2008. őszén fejeződött be. A mozgásos- fejlesztő játékokat örömmel használják gyermekeink. Sajátosságunk az elfogadás, befogadása. A csoportokban 1-2 sajátos nevelési igényű gyermek integrálását vállaljuk. Autista spektrumzavarral élő gyermekeket befogadó intézmény vagyunk.