Budapest XII. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Pingvin Óvoda és bölcsőde - úszás - judo - TSMT torna

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1121
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Eötvös út 38/b

Telefon: 06205466137
E-mail:
Webcím: www.pingvinovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: A Pingvin óvoda és bölcsőde a  Normafa közelében 500nm területen 3, célszerűen felszerelt csoportszobával, egyéni és kiscsoport foglalkoztatóval, konyhával, a szükséges egyéb helyiségekkel és 200nm tornateremmel rendelkezik. 37 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk. A saját játszóudvar használata mellett, amit 2012-ben bővítettek, rendszeresen kirándulnak, túráznak az óvodások, szerencsés környezetüket minél jobban kihasználva. Néhány méterre van a Gyermek Vasúti megálló, ahol kedvenc, kis vonatára szállhat a gyerek csapat.A gyerekek a következő programokon vehetnek részt: judo edzés, vidám zenés-bábos mozgás fejlesztő „MOCORGÓ”-n, sakk játék elsajátítása, úszásoktatás - a közelben, a gyerekek körében népszerű úszóedzők tanítják óvodásainkat, néptánc, TSMT fejlesztő torna, tenisz: a teniszedzések az Őzike utcai tenisz pályán folynak. Báb és gyermek színházi előadások havonta kerülnek megrendezésre az óvoda nagy termében. Balett és a zenei foglalkozások szintén választható tevékenységek, drámajáték. Programok a természetben: Az óvoda közvetlen környezete a Normafa, a Széchenyi- hegy, az Anna-rét remek helyszínei a bakancsos túráinknak. A Zene varázs Largo 3-4 éveseknek szóló komplex fejlesztés. 37 éves szakmai tapasztalattal várjuk a gyermekeket bölcsödés kortól.   


Táltos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1124
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Lejtő u. 41.

Telefon: (1) 319 30 51
Fax: (1) 319 34 16
Webcím: http://www.taltosovi.hu
BEMUTATKOZÁS: A Táltos Óvoda 1980-tól működik. A forgalomtól távol, de jól megközelíthető helyen fekszik, a főváros szennyezett levegőjéből kiemelkedő helyen. 2004-ben felújították, kibővítették. A kétszintes, 6 csoportos épület lépcsőházában csúszdán is közlekedhetnek a gyerekek.
Játékokkal gazdagon felszerelt, tágas, világos termekben tölthetik gyermekeink a napot. Gyönyörű kertben, számtalan sporteszköz, tornaszer biztosítja a sokoldalú mozgást, a testedzést. Gyümölcsfáinkról közösen szüreteljük a termést, ezzel kiegészítve az óvodai étkezést. A terepviszonyok lehetővé teszik a nagy mozgásigény kielégítését és a nyugodt, elmélyült játékot egyaránt (lejtős, sík, füves, gumitéglás, csoportonként tágas homokozó). Nyáron hatalmas napernyőkkel védjük őket a nap káros sugaraitól.
A családias légkör miatt óvodánk igen népszerű. Az óvoda vezetője és a nevelőtestület a gyermekek életkori sajátosságának megfelelő csoportokat alkot.


Mother Goose Magánóvoda / Kindergarten - angol-magyar óvoda - iskolaelőkészítő

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1121
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Széchenyi emlékút 22.

Telefon: (1) 391 72 27
Mobil: (20) 357 21 06
E-mail:
Webcím: www.mothergoose.hu
BEMUTATKOZÁS: Magánóvodánk elsődleges célja: Minden gyermek kiegyensúlyozottan és boldogan indulhasson neki a nagybetűs életnek. 2002. óta működünk a XII. kerület csendes, tiszta levegőjű, igényes környezetében. Nevelőink szeretetteljes közösségben fogadják a gyermekeket már 2,5 éves kortól. Környezetünkkel és óvónőink szerető gondoskodásával a gyermeki személyiség egészének fejlesztésére törekszünk. Angolul kiválóan beszélő, felsőfokú képzettségű pedagógusainkat elfogadó attitűd, derű, türelem és jó empatikus képesség jellemzi. Rendszeres fejlesztő programokkal, sportfoglalkozásokkal, az egészséges étrend betartásával a gyermekek testi-lelki egyensúlyát segítjük elő. Óvodánk a gyermekek egyéni adottságaiból kiindulva, a játék és komplex tevékenységek rendszerén keresztül valósítja meg céljait: a gyermekek nevelését, fejlesztését, szocializációját. Foglalkozásaink: angol-magyar nyelvoktatás, úszásoktatás saját uszodánkban, korcsolya, síoktatás, gyermekjóga, lábtorna, anyanyelvi fejlesztés, iskola-előkészítő foglalkozás.


Babolygó Óvoda - magánóvoda - játékos angol - kutyás terápia - úszás - Hevér Zsófia kreatív mozgás foglalkozása

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1124
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Tamási Áron u. 41.

Mobil: (20) 527 19 80
E-mail:
Webcím: www.babolygo.com
BEMUTATKOZÁS: A Babolygó Óvoda alapelve, hogy a gyermeki személyiséget tisztelet, elfogadás, szeretet és megbecsülés övezze. Magánóvodánkban a nevelés gyermekközpontú, teret adunk annak, hogy a gyermeki személyiség kibontakozhasson, a mi felelősségünk az ehhez megfelelő környezet megteremtése. A gyermekeket kis létszámú vegyes csoportokkal 2,5 éves kortól várjuk.
A gyerekeknek lehetőséget biztosítunk angol nyelvű játékos foglalkozáson való részvételre (angol nyelvi játékok, mondókák, dalok, kulturális ismeretek). Óvodánk otthonosságot, biztonságot és egészséges környezetet biztosít a gyerekeknek. Ennek megfelelően játékos formában valósulnak meg az óvodai élet mindennapos tevékenységei: manuális, kreatív tevékenységek, mese, drámajáték, bábjáték, vers, mondókázás, énekes játék, környező világ tevékeny megismerése, sok mozgás a szabadban, játékos angol foglalkozás, úszásoktatás, kutyás terápia, karate, logopédiai fejlesztés, játékos gyógytorna. Havi rendszerességgel szervezünk óvodán kívüli programot: múzeumlátogatás, bábszínház, vadaspark, almaszedés, kirándulás, arborétum stb.. A gyerekeknek lehetőségük lesz részt venni Hevér Zsófia táncpedagógus kreatív mozgás foglalkozásain.
Magánóvodánk mindennapi életéről Babolygó címmel kisfilm készült, melyet a youtube-on nézhetnek meg.
Keressék óvodánk a Facebook-on is: Babolygó név alatt.


Óperencia Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1124
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Sirály utca 5/a

Telefon: 06 (1) 235 0889
Fax: 06 (1) 235 0890
Mobil: 06 (20) 772 1311
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk csendes, nyugodt környéken, a budai hegyekben található. Szakképzett csecsemőgondozók és óvodapedagógusok végzik a nevelő-fejlesztő munkát. A gyermekek egészségügyi felügyeletét és rendszeres szűrését doktor néni és védőnő látja el, minden csütörtökön. Logopédus szakember foglalkozik a fejlesztést igénylő gyermekekkel, már 4 éves kortól.


Kimbi Ovi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1121
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Tállya u. 22.

Telefon: (1) 375 25 21
E-mail:
Webcím: www.kimbiovi.hu
BEMUTATKOZÁS: A budai hegyvidék egyik legszebb óvodája. Az igen színvonalasan tervezett és kivitelezett épület magas szinten szolgálja a gyermekek kényelmét. Hangulatos‚ nyugodt játékhelyet, kuckókat, játszóteraszt biztosít az egész napos nevelési munkához. Különálló tornatermünk nemcsak a sportolásra kiváló, de az ünnepélyeink meghitt színtere is!
Udvarunk igen tágas és rendezett, ősgesztenyefák övezik az udvart, amelyek árnyékos helyet biztosítanak a nyári meleg napokon is. Minden évszakban alkalmas a gyermekek játék- tevékenységére.
A KIMBI óvoda egy hétfejű sárkányról kapta a nevét, melynek születésnapját évente a gyermeknapon ünnepeljük meg. A gyermekek külső megjelenésében is megnyilvánul a KIMBI összetartozás, hiszen óvodásaink KIMBI egyen inget hordanak az ünnepélyeken, a sportrendezvényeken pedig KIMBI sárkányos pólóban vesznek részt.


Mackós Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1126
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Németvölgyi út 46.

Telefon: (1) 356 05 28
E-mail:
Webcím: www.mackosovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: A Mackós Óvoda a XII. kerület szívében, a Németvölgyi úton található. 1931-ben épült, az általános iskolával egy épületben helyezkedik el. Az eredetileg 3 csoportos óvodát a 80-as évektől bővítették, majd 2006-ban átépítették. Jelenleg 6 csoportszoba kap helyet az épületben. 2009 nyarán megújult az óvoda bejárata, elkészült a 76 m2-es tornaterem, mely a mozgásigény kielégítését, a testnevelés magas szintű szervezését segíti elő. A régi tornateremből, szülői és alapítványi támogatással sószobát alakítottunk ki. A gyermekek kis létszámú csoportokban látogatják, míg a családok a délutáni időszakban vehetik igénybe a légúti megbetegedések megelőzése érdekében. A fejlesztő tornaszoba 2011. januárjára készült el.
Óvodánk udvara az urbanizációs ártalmaktól teljesen elzárt terület, mely az év minden szakában biztosítja a gyermekek számára a játék, a levegőzés és az egészséges testedzés lehetőségét. Nagy játszóudvar tankerttel is rendelkezik, ahol a hat csoport komposztál, veteményez.


Hegyvidéki Mesevár Óvoda és Játszóház

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1125
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Alsó svábhegyi út 2.

Telefon: (1) 393 51 91
Fax: (1) 393 51 90
E-mail:
Webcím: www.mesevarhegyvidek.hu
BEMUTATKOZÁS: Hegyvidéki Mesevár Óvoda, Játszóház a János kórház területén újonnan kialakított gyönyörű, környezetben várja a gyermekeket. Az intézményben jelenleg kilenc csoport működik. A tornateremben rendszeres testedzésre nyílik lehetőség. A tágas kiszolgáló helyiségek kényelmesek, a fejlesztő és logopédiai szoba nyugodt lehetőséget nyújt a külön foglalkozásokra. Udvara tágas, új, korszerű játékeszközökkel felszerelt, ahol egész éven át jó levegőn mozoghatnak, játszhatnak a gyermekek.
A gyógypedagógus végzettségű fejlesztő pedagógus külön foglalkozás keretében fejleszti azokat a gyermekeket, akik segítséget igényelnek.
Az óvoda fogad táplálékallergiás gyermekeket, akik szakszerű ellátását dietetikus biztosítja. A János kórház konyhájáról kapjuk az élelmet, a táplálékallergiás gyermekeknek névvel ellátott külön edényben szállítanak.


Zölderdő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1125
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Szilágyi Erzsébet fasor 26.

Telefon: (1) 394 24 58
Fax: (1) 394 24 58
E-mail:
Webcím: www.zolderdoovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk jól megközelíthető helyen reprezentatív kétszintes villaépületben működik. Az épületet körülölelő kert ősfáival, madárvilágával, a budai hegység növényvilágát bemutató tanösvényével szolgálja gyermekeink kellemes időtöltését. Óvodánkat családias, derűs légkör jellemzi. Az oktatás során nagy figyelmet fordítunk a hagyományos értékek átadására, a biztonságos légkör kialakítására, a gyermeki személyiség elfogadására és sokféle foglalkozás biztosítására. Természetvédő csoportunk természetjárások során, környezeti neveléssel természetszerető és védő gyerekeket nevel. Logopédiai csoportunkban logopédiai foglalkozások során javítjuk a gyermekek beszédét. Óvodapedagógiánk és óvodai nevelésünk tökéletesen igazodik az egyéni és az életkori sajátosságokhoz egyaránt. Alapítványi számlaszám: OTP: 1177200420224589. Nyitva tartás: H-P: 7:30-17:00-ig.


Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde - angol-magyar kéttannyelvű óvoda - úszás - tenisz - síelés - lovaglás - judo

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1026
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Harangvirág utca 4.

Mobil: (30) 343 77 54
E-mail:
Webcím: www.pinokkioovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Angol-magyar kétnyelvű óvoda Budapest II. kerületében. Mindannyian a legjobbat akarjuk adni gyermekünknek, mert tudjuk, hogy gyermekkor csak egy van.
A Pinokkió Magánóvoda több, mint másfél évtizede egy exkluzívan kialakított villában várja a gyermekeket.  Az elfoglalt szülőkre gondolva reggel 7 órától 18 óráig van a nyitva tartás. A Pinokkió Magánóvoda életkor alapján külön kis-, középső- és nagy csoportban várja szeretettel a gyerekeket, de a Pinokkió Bölcsődébe már 12 hónapos kortól lehet jelentkezni. Minden csoportban egy magyarul beszélő pedagógus és egy kizárólag angolul beszélő pedagógus van a gyerekekkel folyamatosan az egész nap folyamán, továbbá a gyerekek minden nap egy magyar és egy angol nyelvű, játékosan fejlesztő óvodai foglalkozáson vesznek részt.
A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ekkor a szülő is jelen van az első héten. A nagycsoportosoknál az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek keretében játékos feladatokon keresztül hangolódhatnak rá a számolás, írás és olvasás eljövendő elsajátítására. Cél a lehető legjobb iskolákba történő bejutás az iskolai felvételiken. A gyermekek mozgásigényét az óvoda hatalmas fűvel borított kertje, és a széles választékú sportprogramok elégítik ki. Facebook: Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde 


Normafa Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1121
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Normafa út 30-32

Telefon: (1) 395 88 84
Fax: (1) 398 08 38
E-mail:
Webcím: www.normafaovoda.eu
BEMUTATKOZÁS: A környezetvédelmi program keretében az óvodai park őshonos fáinak megfigyelése, tanulmányozása, az erdő élővilágának megismerése a hozzánk járó gyermekek részére. Olyan óvodai környezet kialakítására törekszünk, ahol a gyermekek nagyon jól érzik magukat, és naponta átélik az egészség érzését. Óvodánkban német nemzetiségi csoport is működik.
Sajátos adottságaink: rendkívül tiszta, friss levegő, a fő közlekedési utaktól való ideális távolság, és a tengerszint feletti magasságból adódóan; az óvodánkat körülvevő nagy parkban külön udvarrészeken vannak a csoportok; a környezet esztétikai értéke: természet közeli növény és állatvilág, panoráma a városra, csend; Normafa úton fedett teraszaink lehetővé teszik, hogy nyáron kint étkezzenek a gyermekek, és esős időben is levegőzhessenek.
Helyi programunk főbb hangsúlyai: az egészséges, civilizációs ártalmakat megelőző életmódra nevelés; a környezetkultúra megalapozása.


Orbánhegyi Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1126
VÁROS: Budapest XII. kerület
CÍM: Orbánhegyi út 3/a

Telefon: (1) 214 82 45
Mobil: (30) 558 90 40
E-mail:
Webcím: www.orbanhegyiovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Önkormányzat által fenntartott 4 csoporttal működő óvoda az Orbánhegyi úton helyezkedik el. A gyermekek életkorának megfelelően kerülnek beosztásra a csoportokba. A szobák otthonosak, esztétikusak és biztonságosak. Nyitott polcrendszereken a gyerekek megtalálhatnak és önállóan választhatnak játékokat, legyen az építő, konstruáló vagy fejlesztő játék. Ez utóbbi játék készletünk igen gazdag.
Aki átlépi az óvoda első kapuját, érzékelheti a csendet és nyugalmat. Beljebb haladva sok növénnyel, gyümölcsfákkal (dió, alma, meggy) beültetett udvar tárul elénk. Mindezt akkor tapasztalhatja az idejövő, ha egy kis beton területen átsétál, amit a gyerekek kerékpározásra használnak jó idő esetén. A zöld udvaron különböző játékok (mászókák, homokozó, mászó falak, függőmászók, mókuskerék) csábítják a gyerekeket a mozgásra. S ha ez sem elég egy gumilappal kirakott focizásra és más tömegsport megszervezésére alkalmas terület is van.
A csoportokból gumilap borítású teraszra lépünk ki, amit elektromos napfény árnyékolóval be tudunk fedni. Az épületet 2002-ben átépítették, így rendelkezünk az emeleten egy szép, tágas tornateremmel. Légkondicionálás miatt ebben a teremben családi programok megszervezését is meg tudjuk oldani.