Budapest IX. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Ugrifüles Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1091
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Hurok u. 9

Telefon: 06 (1) 377 0691
E-mail:
Webcím: www.ugrifulesovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Nevelési programunkat az eddigi tapasztalataink alapján állítottuk össze, meghagyva az óvodai nevelés programjának szakmai értékeit,  kibővítve a továbbképzések során szerzett szaktudással, eredményekkel. Programunk szakmai gerincét a testi képességek fejlesztése adja. Kiemelt szerepet kap a mozgásfejlesztés (prevenciós testnevelés: testtartásjavító-, lábboltozat erősítő-, zenés és szertorna, néptánc) melyet tervszerű, rendszeres foglalkozásokkal érünk el. A testgyakorlatok tudatos alkalmazásával a motoros képességek és a mozgáskészség kibontakoztatását, valamint a mozgásműveltség fejlesztését céloztuk meg.


Prücsök Otthon Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1097
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Vaskapu utca 10-14 Fszt. 6

Mobil: 06 30 689 6849
Webcím: www.prücsökotthon.hu
BEMUTATKOZÁS: Célunk, hogy biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkörben foglalkozzunk a gyermekekkel, a családias együttlétet mintázva, ahol minden gyermek számíthat a gondozóra. Személyre szóló, egyéni bánásmóddal szeretnénk segíteni a gyermekeket személyiségük és képességeik kibontakoztatásában. A lelki egészség mellett a testi egészséget is fontosnak tartjuk- ez utóbbit korszerű táplálással, napi négyszeri étkeztetéssel, higiéniára neveléssel és a gyermekek nagy mozgásigényének kielégítésével valósítjuk meg. A mindennapos homokozás nagymértékben fejleszti az 1-4 éves korú gyermekeket is ezért napközinkben ez a tevékenység is elérhető. A családi napközinkben a szociális viselkedésformák elsajátítására is oda figyelünk. Rengeteg dolog tartozhat ide, pl. hogyan kérünk vagy köszönünk meg valamit, hogyan szólunk a másikhoz. Ide tartozik a szokások elsajátítása is, itt elsősorban a higiéniás szabályokra kell gondolni, pl. illemhely használata után kézmosás, stb. vagy az étkezési szokásokra, pl. az evőeszközök helyes használata, stb. Mindezekben a jó példa és a türelem az irányadó, megismerési folyamatok fejlődésének segítése. Tárgyi eszközeinket, játékkészletünket úgy válogattuk össze, hogy fejlesszék a gyermekek kreativitását és értelmi képességeit, hiszen a gyermekek szinte mindent a mozgáson és a tapasztaláson keresztül ismernek meg. 


Csicsergő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1096
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Thaly K. u. 17.

Telefon: (1) 215 19 17
E-mail:
Webcím: www.csicsergoovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: A Középső-Ferencváros rehabilitációs területén lévő óvoda nevelési programjában az eltérő szociális helyzetű gyerekek egészségnevelése és személyiségfejlesztése áll. Óvodánkhoz jól felszerelt, játszóudvar, valamint tornaterem is tartozik. Csoportszobáink  tágasak, napfényesek, teret engednek a gyermekek öntevékeny nyugodt játékának. Berendezésük ízléses, törekedtünk a bútor, a textília, különféle dísztárgyak szín- és formavilágának harmóniájára, természetes anyagok beszerzésére (fa-nád bútorok, fonott kosarak…). Minden csoportot egyéni ízléssel alakítottak ki az óvónők és a dajkák. Bensőséges családias hangulat árad bárhová lépünk be.


Lepke-lak Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1094
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Ferenc tér 13

Telefon: 06 (1)706 8787
Mobil: 06 (70) 434 0682
E-mail:
Webcím: www.lepkelak.hu/index.php
BEMUTATKOZÁS: Miért jó a mamának? Mert itt biztonságban tudhatja a gyermekét, míg dolgozik, ügyeket intéz, vagy csak kikapcsolódik. Csecsemő és kisgyermek gondozónői képesítéssel rendelkező, két gyermekes anyuka foglalkozik a picikkel. Rugalmas nyitvatartás: igénybe vehető órás, fél napos, napos díjjal, akár egy-két nap hetente. Miért jó a babának? Mert szeretetteljes, vidám, meleg, családias környezet várja. Kreatív, korosztályhoz kötött foglalkozásokkal telnek a délelőttök és a délutánok. Zárt, biztonságos, tiszta udvar van a délelőtti szabadban való mozgáshoz. Kis létszámú csoport, így oda tudunk figyelni az egyéni, eltérő ritmusú fejlődésükre. Ételallergiás gyermeket is szívesen fogadunk. A szobatisztaság nem kizáró ok, sőt….


Bóbita-Vár Gyermek Klub

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1095
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Lechner Ödön fasor 2

Mobil: 06 (30) 322 0965
E-mail:
Webcím: www.facebook.com/bobitavarklub/info
BEMUTATKOZÁS: Sok szeretettel és szakképzett, gyermek-centrikus személyzettel várjuk gyermekét 12 hónapos kortól 7 éves korig a Bóbita-Várban, fél napos vagy teljes ellátással hétfőtől péntekig 7.30-tól 17.30-ig a IX. kerületi Boráros térnél a DunaPest Rezidencia exkluzív épületében. Klubunka járó gyermekeink nyugalma és napi rutinjuk teljesülésének érdekében a személyes látogatás előtt mindig egyeztessen időpontot! Köszönjük!


Méhecske Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM:
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Ifjúmunkás u 30

Telefon: 06 (1) 357 0930
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánkban a homogén csoportszervezés vált elfogadottá a kiscsoportosok egyéni szükségletei, tempója miatt. Kis, kis-középső, nagy-középső és nagycsoportot működtetünk. Miután a szocializálódást segíti, ha különböző életkorú gyerekek együtt játszhatnak ill. tevékenykedhetnek, ezért beépítettünk mindennapjainkba egy újfajta szervezési formát, mely lehetővé teszi ezt. A nap egyes szakaszaiban a gyerekek lehetőséget kapnak az úgynevezett „átjárhatóságra”. Reggel 8 óráig, az udvaron, és délután 16 óra után. Ebben az időszakban meghatározott szabályok szerint, saját igényük, választásuk és döntésük alapján óvodásaink átmehetnek a másik csoportba játszani, ill. tevékenykedni.


Bocs-Csoda Családi Napközi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1096
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Vaskapu utca. 10-14/A/03. Bejárat a Likőr utcából!

Mobil: 06 70 629 6668
E-mail:
Webcím: www.bocsoda.com/elerhetoseg/
BEMUTATKOZÁS: Bölcsődei óvodai férőhelyre vár? Gyermekének olyan helyet szeretne  ahol: kis létszámú csoport; nyugodt, biztonságos, családias légkör; egészséges életmódra nevelés; napi 4-szeri étkezés; sok mese, mondóka; játékos angol foglalkozás; rugalmas nyitvatartás; időszakos, esti, hétvégi gyermekfelügyelet várja? Nálunk mindezt megtalálja! Szeretettel várjuk a leendő kisbocsok jelentkezését!


Kerekerdő Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1097
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Vágóhíd u. 35-37

Telefon: (1) 215 79 28
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az önkormányzati óvodánkban csoportonként önálló játszóterek állnak a gyermekek rendelkezésére. Az udvaron miniuszoda található. Az óvodában sportnapot és óvodai családi hétvégéket szervezünk.


Csudafa Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1097
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Óbester u. 9.

Telefon: (1) 218 997 21
Fax: (1) 215 64 73
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk a Mester utca és a Duna között, a Ferencvárosi Művelődési Ház közvetlen szomszédságában található. Intézményünkben a mese és az ének kapja a legnagyobb hangsúlyt.


Gyöngyöm Minióvoda - magánóvoda - magánbölcsőde

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1196
VÁROS: Budapest XIX. kerület
CÍM: Rákóczi utca 172.

Mobil: (30) 421 31 23
E-mail:
Webcím: www.gyongyomminiovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Családi bölcsőde és napközbeni gyermekfelügyelet.
2018 januárjában, új helyszínen, Kispesten indítottuk  Minióvodánkat. Kertes, családi házas környezetben található intézményünk 3 éves kortól várja kis látogatóit, egészen akár ötéves korig. Célunk, hogy a családok gyermekeiket egy „második otthonként” emlegetett helyen hagyhassák. Gyere el hozzánk és próbáld ki szolgáltatásunk nyitott foglalkozásait, melyeket külsős szakemberek tartanak és hétről hétre izgalmasabbnál izgalmasabb perceket szereznek gyermekeidnek, akik nemcsak felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak, de fejlődhetnek is.
Ha szeretnéd gyermekedet biztonságban tudni néhány órára, míg elintézed a napi teendőket vagy megfőződ az ebédet, hívj minket, ugyanis lehetőséget biztosítunk időszakos gyermekfelügyeletre is.
Foglalkozásaink: babaúszás; úszás; zenebölcsi; tappancs torna; Helen Doron angol oktatás.
Tappancs torna Vikivel: A gyermekek természetes mozgásszeretetét kihasználva biztonságos, de szórakoztató játékok, tornagyakorlatok segítségével minden héten megmozgatjuk a kis testüket. A dalokkal, mondókákkal tarkított vidám, pörgős tornafoglalkozást külsős szakértő segítségével tartjuk. A torna minden egyes mozzanata fejlesztően hat a gyermek személyiségére, mozgásfejlődésére, ritmusérzékére, koncentrációs képességére, valamint nagymértékben hozzájárul a tanuláshoz elengedhetetlen részképességek normális ütemű fejlődéséhez.
Mesék, versek, dalok angolul:
A hét egy napján a meséket, dalokat, verseket angolul hallgatjuk. Az idegen-nyelvű énekek, mesék megismerése örömet okoz számukra és jó alapot nyújt a későbbi tanuláshoz. Kutatások eredménye szerint azok a gyermekek, akik 5 éves koruk előtt napi szinten hallottak anyanyelvükön kívüli más nyelvet is, sokkal könnyebben tanulnak az iskolában. A nyelvtanulás során Helen Doron módszert használunk külső fejlesztő segítségével.
Kézműves foglalkozások:
Egyes szakemberek szerint az alkotásra való törekvés velünk született vágy, amely már nagyon kicsi korban kialakul bennünk. Az elkészített alkotásaik nagyszerű ajándékul szolgálnak a kisgyermek családjának karácsonyra, vagy édesanyjuknak anyák napjára. Az összegyűjtött és évente kétszer a családnak átadott alkotások összehasonlítása a kicsinyek fejlődéséről ad képet.
Zeneovi:
Feladatunknak tekintjük, hogy ebben a fogékony korban felkeltsük a kicsik zenei érdeklődését, a hangszeres, énekes játékokkal örömet szerezzünk nekik és kedvet ébresszünk az utánzásra, együtténekelésre.
Külön szolgáltatások: „Pizsama party”, hétvégi születésnap/gyermekzsúr szervezése (kb. 2,5 óra); családi és gyermekfotózás.
Nyitva tartás: H-P: 08.00-17.00. Keresse óvodánkat a facebook-on is.


Epres Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1098
VÁROS: Budapest IX. kerület
CÍM: Epreserdő u. 10

Telefon: 06 (1) 280 6705
E-mail:
Webcím: www.epresovoda.gportal.hu
BEMUTATKOZÁS:  Óvodánk szépen gondozott zöldövezetben, a József Attila lakótelepen található. Jól felszerelt játszókertünk biztosítja szabad levegőn való sokoldalú tevékenykedést. Négy csoportban szeretetteljes, elfogadó, megértő, biztonságot sugárzó légkörben tevékenykedhetnek gyermekeink, a szakmailag felkészült nevelőtestület irányítása mellett. Csoportjainkban az azonos életkorú gyermekek, illetve lehetőség szerint az egymáshoz közeli korosztályok élnek együtt. Azt valljuk, hogy a kisgyermek alapvető szükséglete a szeretet, amelynek megléte hozzájárul egyenletes fejlődéséhez. Hisszük, hogy a nevelés során kulcsszerepünk van, életvitelünkkel, erkölcsiségünkkel, felkészültségünkkel modellt nyújtunk, értéket közvetítünk. Óvodánk arculatát közösen kialakított pedagógiai programunkban – „Kisemberek a nagyvilágban” – határoztuk meg. A középpontba a környezeti nevelés került, amely a nap egészében érvényesül. A szokásokon és a környezettel való kapcsolattartás történésein keresztül valósítjuk meg az ezzel kapcsolatos feladatainkat, amelynek eredményeként várjuk a helyes életviteli szokások és a környezettudatos magatartás csíráinak megjelenését.