Budapest III. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Csillag Pagony Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1038
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Rókavár u. 25.

Telefon: 06 20 433 2008
Mobil: 06 20 358 6388
Webcím: www.csillagpagonyovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Nevelésünk alapelve, hogy minél több időt, helyet, alkalmat és élményszerzési lehetőséget teremtünk a gyermekeknek az elmélyült, szabad játékra A szabad játék során biztosítjuk a gyermek számára az önállóságot, szabadságot a játéktevékenység kiválasztásában, a játékeszközök és társak megválasztásában, a játékelgondolás megvalósulásában, a játszóhely megválasztásában és kialakításában.
Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermeki önérvényesítő törekvések mellett a gyermeki önkifejezésnek teret adó szemlélet kialakítására, a gyermeki személyiségfejlődésben a szokás és normarendszer kialakítására.
Napi tevékenységformák (verselés, mesélés, ének, zene, énekes játék, gyermektánc, rajzolás, festés, mintázás, kézi munka, mozgás, a külső világ tevékeny megismerése) ismeretanyagát játékos tevékenységekbe integrálva sajátíttatjuk el a gyermekekkel.


Csodavilág Gyermekbirodalom Magánóvoda és Magánbölcsőde - angol - magyar kétnyelvű óvoda és bölcsőde - úszás - 5 hónapos kortól 7 éves korig

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1037
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Kapaszkodó utca 15.

Mobil: (20) 956 99 79; (20) 931 52 24
E-mail:
Webcím: www.csodavilagovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Magánóvodánk egész évben nyitva tart! Nálunk nincs őszi, tavaszi, nyári szünet, síszünet, mindössze karácsony és újév között, illetve nyáron az augusztus 20-i ünneppel egybekötve tartunk zárva pár napot.
Csodavilágunk Óbuda frekventált területén, a Testvérhegy lankáin található. A családi házból exkluzívan átalakított és felújított óvoda és bölcsőde. Hatalmas kerttel rendelkezünk az erdő alatt. Óvodánk kétnyelvű, ami azt jelenti, hogy a gyerekekkel egyszerre egy magyar és egy angolul kiválóan beszélő óvónő foglalkozik 8,5 órában minden nap. Pedagógusaink munkáját folyamatosan logopédus, gyermekorvos, fejlesztőpedagógus segíti. Családias környezetben, közel azonos életkorú, kis létszámú gyerekcsapattal (maximum 15 fő) segítjük elő a gyerekek közösségi életének fejlődését. Célunk az, hogy gyermeke otthon érezze magát nálunk! Tetteinkkel, cselekedeteinkkel törekszünk a kölcsönös bizalom kialakítására, és ezzel a biztonságot nyújtó környezet megteremtésére.
Programjaink: úszás; tenisz; síelés; lovaglás; torna; görkori oktatás. Fakultatív programok: balett; furulya; gyermekjóga, judo, TSMT torna; foci, néptánc oktatás. Magánbölcsődénkbe a gyerekeket 5 hónapos kortól 3 éves korig várjuk, ahonnan automatikusan ovis csoportunkba mehet tovább a gyermek, ha a szülő szeretné. Lehetőség van félnapra, vagy egész napra itt hagyni a gyermekeket, vagy heti 2-3 alkalommal is, de ez esetben is rendszeresen, lehetőleg ugyanazokon a napokon. A gyerekek heti rendszerességgel tornáznak, játékosan ismerkednek az angol nyelvvel, és kreativitásukat is fejlesztjük különböző kézműves dolgokkal (gyurmázás, festés, rajzolás stb.). Ezen kívül kiemelten fontosnak tartjuk a gyerekek egészségét, melynek érdekében intézményünkben sószobát hoztunk létre, mely elősegíti az alsó- és felső légúti betegségek megelőzését, valamint a krupp, asztma, allergia tüneteinek enyhítését.
Állandó gyerekeink részére „bébihotel” szolgáltatást nyújtunk, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a gyermekeket éjszaka is felügyeletünkre bízzák, vagy akár egy nyaralás idejét nálunk töltsék.
Facebook: Csodavilág Gyerekbirodalom Magánóvoda és bölcsőde 


Almáskert Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1033
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Szérűskert u. 37.

Telefon: (1) 250 06 57
E-mail:
Webcím: www.almaskertovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: „Minőségi munka, hatékony együttműködés gyermekeink és partnereink megelégedettsége érdekében.” 1982-ben épült óvodánk Kaszásdűlő lakótelep közepén a bölcsőde mellett található. Intézményünk 5 vegyes csoportban, neveli és fejleszti az óvodás gyermekeket.
Nevelőtestületünk pedagógiai kultúráját jól jellemzi az a tény, hogy óvodánk, évek óta vezeti az ELTE Tanító és Óvóképző Főiskola óvodapedagógusi szakának gyakorlati képzését.
Óvodánkban a gyermekkel való foglalkozás után legfontosabb feladatunknak a szülőkkel való kapcsolattartást tekintjük. Ezért óvodánk nyitott, a szülők bármikor betekinthetnek az óvoda nevelésében. Az óvodai beszoktatás is a gyermekek és a szülők igényeihez alkalmazkodik.
Változatos programokat, kirándulásokat, táncházakat, bábelőadásokat szervezünk, és igény szerint játékos gyermektornát, zene ovit, nyelvtanulást, úszást, focit biztosítunk.


KristályCseppek Magánbölcsőde és Fejlesztő Tér – Magánóvoda – családi bölcsőde - minióvoda - napközbeni gyermekfelügyelet – nyári tábor - III. kerület - Óbuda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1037
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Óbuda , Szerecsendió utca 20.

Mobil: 06 30 239 8554
E-mail:
Webcím: www.kristalycseppek.hu
BEMUTATKOZÁS: A Kristálycseppek mini óvodánkban és magánbölcsődénkben az újgenerációs gyermekek nevelését célozzuk. Szándékunk egy olyan összetartó, családias közösség kialakítása, melynek tagjai szükségesnek és fontosnak tartják a személyes képességek kibontakoztatását, a lelki harmónián és humánus értékeken alapuló élet megalapozását és fenntartását. Családi bölcsődénkben 1,5 éves kortól, mini óvodánkban 2,5 éves kortól várjuk a gyermekeket, Harsányilejtő Kertvárosban , új, igényesen kialakított épületben,  természetközeli környezetben. Közvetlen, személyre szabott gondozást, nevelést kapnak a gyermekek, természetesen életkori igényeiknek megfelelően. Kis létszámú csoportokban tapasztalt, jól képzett, szívvel, lélekkel dolgozó óvodapedagógusok, kisgyermeknevelők teremtik meg az ideális légkört. Bölcsődénkben – és mini óvodánkban a mindennapi foglalkozásokat komplex módon tartjuk, mely magába foglalja: az anyanyelvi nevelést, a zenei nevelést, a környezeti nevelést, a mozgást, a művészeti nevelést és lehetőséget adunk az angol nyelv játékos elsajátítására. Kiemelt foglalkozásaink: Sószoba , komplex művészeti foglalozás: a kommunikáció fejlesztése. Családi bölcsődénk két kis létszámú csoportból áll, két kisgyermeknevelő gondoskodik a kisgyermekek ellátásáról, a biztonságos és kielégítő játéktevékenységéről. Elegendő teret alakítottunk ki a nagymozgásos tevékenységekhez a picik számára, bent a tornateremben és kint az udvaron egyaránt. Mivel a kisgyermek alaptevékenysége a játék, ezért egész nap folyamán biztosítjuk a változatos játéktevékenységek feltételeit, amelynek során fejlesztjük a gyermekek észlelését, érzékelését, mozgását, beszédét, személyiségét, közösségi élmények alapján a szocializációját.Kiemelt szolgáltatásaink: sószoba, játékos angol, zenei és ritmusérzék fejlesztés, gyermek jóga, külön tornaterem.  Napközbeni gyermekfelügyeletet vállalunk. Nyáron táborokat szervezünk.  Intézményünk Fejlesztő központjának tevékenységei:  Komplex mozgásfejlesztés,  A természet szeretetére-ismeretére nevelés, Társas kompetenciák fejlesztése, Érzelmi intelligenciafejlesztés, Beszédfejlesztés, önkifejezés, beszédsegítő kommunikációs foglalkozás, Iskolai előkészítő, Szenzomotoros, manuális képesség fejlesztés, esztétika-szépérzék fejlesztés,  kommunikációs készség alapozása. Facebook elérhetőségünk: KristályCseppek Családi Bölcsőde és Fejlesztő Tér 


Törpike Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1039
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Czetz János 62-64

Telefon: (1) 240 83 95
Fax: (1) 240 83 95
Mobil: (30) 948 70 61
E-mail:
Webcím: www.torpikeovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvoda, III. kerület. 1997. óta működő óvodánk kiemelt zöldövezetben található Csillaghegyen, melyet a 134-es számú autóbuszjárattal közelíthetnek meg. Csoportjainkba 12 azonos életkorú gyermeket fogadunk 2-7 éves korig. Óvodánk tornateremmel, fajátékokkal és úszómedencével felszerelt, udvarunk parkosított. Szolgáltatás: úszásoktatás; korcsolya; angol tanítás; néptánc; lovas kocsikázás; kulturális és sportprogramok szervezése; kézműves foglalkozás; jazz-balett; judo; rendszeres orvosi ellenőrzés; logopédiai szűrés; pszichológiai tanácsadás. Nyitva tartás: 07.30-17.00 óra között.


Gyermekvilág Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1031
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Vitorla u. 6.

Telefon: (1) 242 69 11
Webcím: www.gyermekvilag-obuda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk 3 épülete Budapest III. kerületében, a Római úti lakótelepen helyezkedik el. Környezetünkben lakótelepi lakások, lakóparkok és családi házas övezet van. Közel a Duna, ahol főként nyáron - amikor az üdülők benépesülnek - egyre nagyobb a sportélet.
Pedagógiai programunk ötvözi a Kanóc és a Vitorla óvodák előző, önálló pedagógiai programjait. Intézményeink 2000. augusztusában kerültek összevonásra. Nevelőtestületünk ekkor úgy döntött, hogy a pedagógiai programokat - mivel azok között sok a hasonlóság, és bizonyos területeken jól kiegészítik egymást - egységes szerkezetbe illeszti. 2006-ban, az Arató Emil téri épület megnyitása után szembesültünk azzal, hogy programunk további átdolgozásra szorul. Az elmúlt esztendőkben nevelőtestületünk jelentősen bővült, egy része kicserélődött, a pedagógusok összetétele és képzettsége megváltozott. Pedagógiai szemléletünk és tudásunk az elmúl 5 évben sokat gazdagodott. Ez a program a jelenlegi pedagógiai tudásunkat és gyakorlatunkat rögzíti.


Napraforgó Művészeti Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1039
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Pais Dezső u. 2.

Telefon: (1) 243 29 43
E-mail:
Webcím: www.napraforgomuvovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Mottónk: „Tisztellek Téged, fontos vagy nekem, csakis Rád figyelek, és segítek Neked, ha szükséged van a segítségemre.” Az önkormányzat óvodája Békásmegyer hegy felőli oldalán, a lakótelep szélén, az Ófalu határán található. A játékba integrált nevelés mikrocsoportos formában történik. Intézményünk 2004. szeptember 1.-től dolgozik az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” elnevezésű alternatív Pedagógiai Programmal. Valamennyi óvodapedagógusunk elkötelezett, alapképzettséggel rendelkező, újra fogékony, módszertanilag rugalmas szakember, az ő munkájukat lelkiismeretes, gyermekszerető dajkák segítik. Programunk alapelve a szeretetteljes, biztonságérzetet adó, érzelemgazdag óvoda megteremtése, ahol a gyermekközpontúság úgy jelenik meg, hogy gyermeki tartást, önállóságot, s ebből az önállóságból fakadó, egészséges öntudatot, kibontakozási és önmegvalósítási lehetőséget ad a gyermekeknek. Nyitva tartás: 06.00-18.00.


Mustármag Keresztény Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1038
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Ezüsthegy u. 70.

Telefon: (1) 368 89 02
E-mail:
Webcím: www.mustarmag.net
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk épülete Békásmegyer-Ófaluban családi házak között helyezkedik el. Nagy fákkal körülvett kert biztosítja a gyermekek friss levegőn való játékát, mozgásigényének kielégítését. Ügyességük, mozgásuk fejlesztését többféle eszköz segíti. Óvodánkban négy, vegyes életkorú csoportban folyik a gyermekek nevelése. Az óvodai év az egyházi évre épül, az ünnepekhez kapcsolódó népszokások és kézművességek átszövik mindennapi tevékenységeinket is. Ünnepeink: a szüreti mulatság, a keresztelő, a lakodalmas játék, a vásáros játék, a karácsony, a farsang, az anyák napja, az évzáró és a nagycsoportosok búcsúztatása a családok és az óvoda közös ünnepe. Lucázással, betlehemessel és Gergely-járással a „Mustármag” iskolások szereznek örömet óvodásainknak. Ilyenkor mindannyiunknak nagy öröm viszontlátni régi óvodásainkat. Októberben új kiscsoportosaink első útja a templomba vezet, az első közös szentmisére. A templomban részesülnek a Balázs-áldásban, és itt hamvazkodnak. Az év során plébános atyánk többször meglátogat minket, velünk imádkozik az adventi és böjti időszakban, Vízkereszt-kor megáldja óvodánkat. A nagyhéten minden csoport megjeleníti az Utolsó vacsorát, melyen a böjt alatt gyűjtött „jóságliszt”-ből sütött kalácsot osztják szét egymás között. A nagyhéten minden csoport keresztutat jár a templomban, vagy a templom-kertben. Hagyományosan, már évek óta pünkösdkor nagycsoportosaink néptáncukkal és népi gyermekjátékkal vesznek részt a Karizmák ünnepén. Az év végén a családokkal közösen szentmisében adunk hálát az elmúlt évért. Az ünnepek előtti közös készülődésbe a szülőket is bevonjuk. Adventben szülőkkel, gyerekekkel közösen készítünk adventi koszorút, karácsonyi díszeket, és mézeskalácsot is sütünk. Szülők, családok aktív segítségével végezzük az őszi és tavaszi kerti munkákat.


Mosolygó Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1039
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Kelta u. 8.

Telefon: (1) 454 72 10
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Az 1979-ben megnyitott óvodánk Békásmegyeren ideális környezetben található, hiszen közelünkben folyik a Duna, közel a hegyvidék.
Tágas, világos csoportszobáinkat, tornatermünket folyamatosan szépítjük. Programunk szemléletéhez híven zömében természetes anyagokkal dekorálunk. A termekben kialakított terek lehetőséget adnak a különböző tevékenységi formák egyidejű megvalósítására. Az óvoda mozgásos játékra, sporttevékenységekre, napfürdőzésre, homokozásra alkalmas udvarral rendelkezik. Sövénnyel elkerített mászó kert, beszélgető sarkok, babaházak, libikókák, csúszdák, a teraszokon ábrázolásra is alkalmas területek, állnak a gyermekek rendelkezésére.
Munkánkat heti két alkalommal logopédus, pszichológus és fejlesztő pedagógus segíti. Programunk megvalósítása érdekében igyekszünk minél többször elvinni óvodásainkat maradandó élményt nyújtó kirándulásokra, múzeumlátogatásokra.


Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde - angol-magyar kéttannyelvű óvoda - úszás - tenisz - síelés - lovaglás - judo

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1026
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Harangvirág utca 4.

Mobil: (30) 343 77 54
E-mail:
Webcím: www.pinokkioovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Angol-magyar kétnyelvű óvoda Budapest II. kerületében. Mindannyian a legjobbat akarjuk adni gyermekünknek, mert tudjuk, hogy gyermekkor csak egy van.
A Pinokkió Magánóvoda több, mint másfél évtizede egy exkluzívan kialakított villában várja a gyermekeket.  Az elfoglalt szülőkre gondolva reggel 7 órától 18 óráig van a nyitva tartás. A Pinokkió Magánóvoda életkor alapján külön kis-, középső- és nagy csoportban várja szeretettel a gyerekeket, de a Pinokkió Bölcsődébe már 12 hónapos kortól lehet jelentkezni. Minden csoportban egy magyarul beszélő pedagógus és egy kizárólag angolul beszélő pedagógus van a gyerekekkel folyamatosan az egész nap folyamán, továbbá a gyerekek minden nap egy magyar és egy angol nyelvű, játékosan fejlesztő óvodai foglalkozáson vesznek részt.
A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ekkor a szülő is jelen van az első héten. A nagycsoportosoknál az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek keretében játékos feladatokon keresztül hangolódhatnak rá a számolás, írás és olvasás eljövendő elsajátítására. Cél a lehető legjobb iskolákba történő bejutás az iskolai felvételiken. A gyermekek mozgásigényét az óvoda hatalmas fűvel borított kertje, és a széles választékú sportprogramok elégítik ki. Facebook: Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde 


Gyöngyforrás Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1031
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Dósa u. 4.

Telefon: (1) 388 24 48
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: A gyermekek nevelése vegyes csoportokban történik.
A nevelőtestület számára kiemelt nevelési feladattá vált a művészeti nevelés, a néphagyományok ápolása. Helyi nevelési programunk alapelve: Szeretetteljes, biztonságérzetet adó, érzelemben gazdag óvoda megteremtése, ahol a gyermekközpontúság úgy jelenik meg, hogy tartást, önállóságot, boldogságot ad a gyermekeknek. Nevelésünk során a gyermekek mindenek felett álló érdekeit kívánjuk érvényesíteni.


Mókus Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1036
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Mókus utca 1.

Telefon: (1) 250 43 97
E-mail:
Webcím: www.mokusovi.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk vezetője mindenkor a gyermekek érdekeit tartja szem előtt, mely tevékenységünk legfőbb meghatározó feladata. Rendszeresen szervezünk csoportjainkban játszódélutánokat, sőt az ünnepek előtt a szülőkkel együtt készülődünk, ajándékokat készítünk. Legfontosabbnak tartjuk, hogy a gyermekek jól érezzék magukat nálunk. 8 csoportot üzemeltetünk, csoportonként 1-1 csoportpedagógus és dadus segítségével. Minden csoportnak külön öltöző és mosdóhelyiség áll rendelkezésére.


Kastély Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1037
VÁROS: Budapest III. kerület
CÍM: Bécsi út 236.

Telefon: (1) 388 73 89
Fax: (1) 388 73 89
E-mail:
Webcím: www.kastelyovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Óvodánk célja a 3-7 éves gyermekek személyiségfejlődésének biztosítása a spontán érési folyamatokra támaszkodva tervszerű környezeti ráhatásokkal. Nevelési alapelveink: személyiség elfogadása; érzelmi biztonság kialakítása és biztosítása; játék, mint alapvető és mással nem helyettesíthető gyermeki tevékenység biztosítása; egyéni és életkor specifikus nevelési módszer alkalmazása; nemzeti, nemzetiségi, etnikai identitás megőrzése; hátrányok csökkentése, felzárkóztatás; tehetséggondozás a személyes partnerség ösztönzésével. Az óvoda zöldövezeti villaépületben működik. Csoportjainkban stabil, évek óta együtt dolgozó nevelőtestülettel fogadjuk gyermekeinket. A gyümölcsfákkal, örökzöldekkel teli kertünk és sportpályánk maximálisan kielégíti gyermekeink mozgásigényét. Környezetünk szeretetére, védelmére neveljük óvodásainkat – tudatos nevelőmunkával. Hagyományaink: szüreti mulatság; télapó várás, karácsony; Márton-napi megemlékezés; farsangi kisze-báb égetés; húsvéti tojásfestés; majális-gyereknap.