Budapest II. kerület - óvoda, magánóvoda, egyházi óvoda, családi napközi - Óvoda Kereső

Tigris Kölyök Magánóvoda – mozgásfejlesztés – saját mozgásfejlesztő szoba - TSMT torna – angol foglalkozás – egyéni bánásmód - Rózsadomb – II. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1023
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Levél utca 6.

Telefon: (1) 316 82 96
Mobil: (30) 617 11 19
E-mail:
Webcím: www.tigriskolyok.hu
BEMUTATKOZÁS: A Tigris Kölyök Óvoda 1995. óta működik Rózsadombon egy Levél utcai polgári villában, így az ország egyik legrégebben működő magánóvodája. A csoportlétszámot már az óvoda alapításakor a mini- és kiscsoportban 8-10, míg a középső és nagycsoportban 12-15 főben maximalizáltuk, mert meglátásunk szerint ez az az ideális létszám, ahol a nevelés még hatékonyan működhet.
A foglalkozások a csoportokban sokoldalú, szakképzett óvónők közreműködésével differenciáltan valósulnak meg. A Tigris Kölyök Óvodára jellemző a harmonikus, derűs, családias légkör, amelyben a gyerekek felszabadultan, jól érzik magukat. Foglalkozásaink: mozgásfejlesztő foglalkozások saját mozgásfejlesztő szobánkban, angol játékos foglalkozás angol anyanyelvű munkatársunkkal, néptánc, TSMT torna (tervezett szenzomotoros tréning), sakk, foci, gyermekjóga, balett, pittura (vizuális művészet), logopédiai és gyógypedagógia fejlesztés, aikidó, úszás.
Gyermeknevelési módszerünk „titka”, az őszinte gyermekszeretetben, a gyermek tiszteletében, egyéni fejleszthetőségében keresendő. Mindent megteszünk, hogy a gyermek érdeklődő, a világra nyitott, befogadó legyen, tisztelje társait, a felnőtteket, ismerje meg a valódi értékeket, tudjon örülni, lelkesedni. Óvodánkban kiemelt szerepet kap az egyéni bánásmód. Hiszünk abban, hogy minden gyermekhez sajátos út vezet – ezt az utat igyekszünk úgy megtalálni és az úton támogatni a kicsiket, hogy közben a közösségi értékek és szabályok is megjelenjenek, majd idővel beépüljenek óvodásaink mindennapjaiba.
Nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásfejlesztésre, hiszen a központi idegrendszer érési folyamata és a mozgásfejlődés szoros egységben áll egymással. Ezeknek helyszíne a csoportszobákon és az udvaron kívül a mozgásfejlesztő szoba, ahol helyet kapott számos olyan terápiás eszköz, amely segítségével még magasabb színvonalon végezhetjük munkánkat. Kiemelt szerepet kap a gyermekek élményekre és tapasztalatra építő környezeti nevelése, környezettudatos és egészségtudatos magatartásminták, az értékek és életviteli szokások átadása, átvétele.
Facebook: Tigris Kölyök Magánóvoda


Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde - angol-magyar kéttannyelvű óvoda - úszás - tenisz - síelés - lovaglás - judo

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1026
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Harangvirág utca 4.

Mobil: (30) 343 77 54
E-mail:
Webcím: www.pinokkioovoda.hu
BEMUTATKOZÁS: Angol-magyar kétnyelvű óvoda Budapest II. kerületében. Mindannyian a legjobbat akarjuk adni gyermekünknek, mert tudjuk, hogy gyermekkor csak egy van.
A Pinokkió Magánóvoda több, mint másfél évtizede egy exkluzívan kialakított villában várja a gyermekeket.  Az elfoglalt szülőkre gondolva reggel 7 órától 18 óráig van a nyitva tartás. A Pinokkió Magánóvoda életkor alapján külön kis-, középső- és nagy csoportban várja szeretettel a gyerekeket, de a Pinokkió Bölcsődébe már 12 hónapos kortól lehet jelentkezni. Minden csoportban egy magyarul beszélő pedagógus és egy kizárólag angolul beszélő pedagógus van a gyerekekkel folyamatosan az egész nap folyamán, továbbá a gyerekek minden nap egy magyar és egy angol nyelvű, játékosan fejlesztő óvodai foglalkozáson vesznek részt.
A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ekkor a szülő is jelen van az első héten. A nagycsoportosoknál az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek keretében játékos feladatokon keresztül hangolódhatnak rá a számolás, írás és olvasás eljövendő elsajátítására. Cél a lehető legjobb iskolákba történő bejutás az iskolai felvételiken. A gyermekek mozgásigényét az óvoda hatalmas fűvel borított kertje, és a széles választékú sportprogramok elégítik ki. Facebook: Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde 


Bilimbo Magánovi

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1028
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Hidegkúti út 90/A

Telefon: (1) 400 8663
Mobil: (70) 949 0405
E-mail:
Webcím: www.bilimbo.com/
BEMUTATKOZÁS: 2013. szeptemberétől 10 hónapos kortól fogadjuk a gyerekeket Hűvösvölgyben, Montessori környezetben, családi házban, ősfás kerttel. Pliccs-Placcs festős foglalkozás, Sajtkukac mozgásos program, sütős-főzős délelőttök, mesekerti foglalkozások, szülinapi zsúrok, nyári táborok, Bilimbos mini program kúszó-mászó kicsiknek 10 hónapos kortól. Hitvallásunk, hogy a mozgás, felfedezés, szabad kezdeményezés örömét minden kisgyermek életébe be kell építeni, hogy az önálló tevékenykedés boldoggá és kiegyensúlyozottá tegye. Lehet nálunk szülinapi bulit is szervezni, júliusban és augusztusban pedig izgalmas nyári táborok várnak a gyerekekre 2-10 éves korig.


Akadémiai Óvoda és Bölcsőde - Magyar Tudományos Akadémia tehetségfejlesztés - Zöld Óvoda - Kincses Kultúróvoda - gyengéd bölcsőde -óvoda átmenet

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1022
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Barsi u. 3.

Telefon: (1) 326 77 80
E-mail:
Webcím: www.aob.hu
BEMUTATKOZÁS: Nevelési hitvallásunk: “Minden gyermek abban fejlődik a legjobban, amiben jól érzi magát.”
Intézményünk 30 éve áll a gyermekek szolgálatában a Magyar Tudományos Akadémia fenntartásában. Óvodánk elnyerte a Zöld Óvoda és a Kincses Kultúróvoda címet. Intézményünk zöldövezeti, egészséges levegőjű környezetben, a Rózsadomb egyik legszebb részén található. Jelenleg 3 óvodai és 3 bölcsődei csoporttal rendelkezünk. Hangulatos, kültéri játékokkal teli kertünk pancsolóval, ősfákkal és nagy területtel várja a kicsiket. Tágas, napos, jól felszerelt szobáink igazodnak a gyermeki szükségletekhez. A néphagyomány őrzésén alapuló pedagógiai programunkat projekt jellegű tervezéssel valósítjuk meg. Nevelői közösségünk nagy hangsúlyt fektet a tehetségek gondozására, fejlesztésére. Óvodánkban gyengéd átmenettel segítjük át a gyermeket a bölcsődéből az óvodába.
Ahogy mi nevelünk: Tudás. Szeretet. Kreativitás.
Óvodai programjaink: játékos múzeumpedagógiai tevékenységek az évkör mentén, a jeles napokhoz, eseményekhez kapcsolva; néptánc, a projektek tematikája szerint; könyvtárlátogatás; beszédfejlesztés; fejlesztőpedagógia, tehetségfejlesztés, angol nyelvi fejlesztő játék.
Választható tevékenységek: mozgásfejlesztésen belüli lehetőségek: úszás, játékos mozgásfejlesztés; logikai és problémamegoldást segítő: sakk és gombfoci.


Kerekerdő Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1029
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Máriaremetei út 153.

Telefon: (1) 397 0038
Mobil: (30) 212 33 62
BEMUTATKOZÁS: Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi. 18 óvodás és 7 kisiskolás gyermek napköziotthonos felügyeletét tudja intézményünk vállalni. Amit kínálunk: személyre szabott délutáni tanulás; alkalmankénti korrepetálás; kreatív kézműves foglalkozás; szabadtéri csoportos játékok; sporttevékenység; házilag készített egészséges ételek. Szombatonként 9-12 óra között játszóházzal várjuk a gyermekeket. Gyermekmegőrzést is vállalunk!


Plum Pudding Óvoda / Kindergarten - magánóvoda - bölcsőde - English speaking Kindergarten - International Kindergarten - Budapest - II. kerület

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1022
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Hermann Ottó út 22.

Mobil: (30) 991 54 81
E-mail:
Webcím: www.plumpudding.hu
BEMUTATKOZÁS: A Plum Pudding óvoda a II. kerület egyik csendes, fás utcájában megbúvó óvoda és bölcsőde, amelynek egy 2000 m2-es kerttel rendelkező villa ad otthont, a termeiből a kilátás a Budai hegyekre nyílik.
A gyermekeket angol nyelvű magánóvodánkban és bölcsődénkben családias környezet várja (8 hónapostól 6 éves korig terjedően), amelyben minden nemzetiséget szeretettel fogadunk, akár angol nyelvtudás nélkül is. Számunkra érték a kultúrák gazdagsága, ezért fontos, hogy a tanáraink is a világ különböző országaiból csatlakozzanak hozzánk, ezzel is emelve az oktatás színvonalát. A kommunikáció nyelve az angol, ezzel segítve a gyermekek angol nyelvtudásának játékos és hétköznapi élethelyzetekben történő fejlesztését. Az óvodai élet tevékenységeit kiscsoportokban szervezzük, így lehetőség nyílik a gyermekek egyéni képességeinek a fejlesztésére, különféle érdeklődéseik kibontakoztatására. Vegyes életkorú csoportunkban a gyermekek egymástól lesik el az óvodai szokásokat, tapasztalt kollégáink pedig egyénre szabottan segítenek a közösségbe való beilleszkedésben. Arra törekszünk, hogy a Plum Puddingban töltött idő élménydús, vidám és kiegyensúlyozott legyen a gyermekek, és biztonságot adó, támogató a szülők számára.  Foglalkozásaink: angol nyelvű oktatás, úszás, magyar néptánc, kézműves foglalkozás, karate, síoktatás, balett, rendszeres kirándulások: a Széchenyi-hegyre, az állatkertbe, a vadasparkba, a Margit-szigetre, múzeumlátogatások, korcsolyázás, tehetséggondozás angolul és magyarul.
Facebook elérhetőségünk: Plum Puding Óvoda


Picoti Családi Bölcsőde

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1029
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Zsolt fejedelem u. 50.

Telefon: (1) 274 67 85
Mobil: (30) 342 70 87
E-mail:
Webcím: www.picoti.eu
BEMUTATKOZÁS: Egész nyáron nyitva tartó Picoti Családi Bölcsőde egy angol, francia kétnyelvű nemzetközi intézménye Budapest zöldövezetében, a II. kerületben. Magánbölcsődénk szeretettel fogad bármilyen nemzetiségű gyermeket, 5 hónapostól 4 éves korig. Alkalmazottaink több mint 20 éve foglalkoznak kisgyermekekkel. Képzett és tapasztalt szakemberek csapata biztosítja a szükséges gondoskodást, a jó hangulatot és örömöt minden gyermek számára. Munkatársaink szakértelme magas színvonalú, és számos nyelven folyékonyan beszélnek. A szülőkkel magyar, francia, angol és spanyol nyelven tarjuk a napi kapcsolatot, ami biztonságérzetet ad a szülőknek, kicsiknek egyaránt. Célunk, hogy a gyermekek fizikai és érzelmi igényeinek egyaránt megfeleljünk, ugyanakkor egy olyan pozitív képességfejlesztő környezet teremtsünk, amelyben minden gyermek kibontakozhat. Köszönhetően annak a szemléletnek, hogy a magát a gyermeket helyezzük a középpontba, a kis társaival való kapcsolatokból tanulhat, és felfedezheti a környező világot. A heti időbeosztás a gyermekek egyéni igényeihez igazodik, mivel amikor egy gyermek elkezdi a bölcsödét, rendkívül fontos, hogy az átmenet az otthon és az új struktúra között a legfinomabban, leggyengédebben történjék meg. A szakmai csapat egy fokozatos elválási folyamatot ajánl, együttműködve a szülőkkel, figyelembe véve mindenki igényét, oly módon, hogy a gyermekek és a szülők is elégedettek legyenek. Bölcsődénk a környező településekről is várja a gyermekeket.


Bolyai Utcai Napköziotthonos Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1023
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Bolyai u. 15.

Telefon: (1) 326 20 59
Fax: (1) 326 20 59
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Pancsolómedence és biciklis-rolleres KRESZ-pálya található az óvoda kertjében. Az önkormányzati óvodában a szülőket a nap minden szakában szeretettel fogadjuk.
Két éve elnyertük a Zöld Óvoda címet. A pályázatot kiíró Környezetvédelmi Minisztérium segítségével így lehetőségünk adódott a gyerekkel az ország nemzeti parkjait meglátogatni. Ennek keretében a nagycsoportosok egészen „komoly” természetjáráson vettek részt: a különféle erdei állomásokon, kisebb-nagyobb feladatokat oldottak meg – nagy lelkesedéssel, örömmel. A napi tevékenységeinket is igyekszünk a természet állandó körforgása szerint tematizálni, és a többi nevelési területet is eköré csoportosítjuk. Az évszakok változása jól érzékelhető a kertünkben, ahol ennek megfelelően megfigyeljük a növényeket, az állatok viselkedését. A minket látogató számos madárfajtán túl, vannak itt mókusok is – a gyerekek igazi kedvencei. Rendszeresen járunk a Fővárosi Állatkertbe, a Budakeszi Vadasparkba. A Húsvéti tojáskeresést is rendeztük már a budai hegyeket övező erdőben – az ovisok nagy örömére.


Gesztenyéskert Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1021
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Hűvösvölgyi u. 133.

Telefon: (1) 200 66 14
Fax: (1) 394 29 79
E-mail:
BEMUTATKOZÁS: Közel egyhektáros ősparkban található óvoda jól felszerelt játszókerttel rendelkezik. Az önkormányzati oviban közös programokat szervezünk a családokkal: apák napja, nagymama délelőtt, táncház, szüret stb.


Naturkinder Óvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1029
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Irányi Dániel u. 4.

Telefon: (1) 376 59 62
E-mail:
Webcím: www.naturkinder.hu
BEMUTATKOZÁS: „Egy fa gyümölcsei vagytok, és egy ág levelei.” Német nyelvű  óvodai intézményünk 1985. óta működik Budapesten. Adyligeten közvetlenül az erdő mellett, tájvédelmi környezetben, kertes családi házban, optimális feltételeket biztosítunk gyermekeink egészséges nevelésére. Az óvoda beszélt nyelve német. Az intézményünk fő célja, az óvodás korú gyermekek játékos megismertetése a német nyelvvel, aminek az eredménye, hogy az óvodai idő elteltével a gyermekek saját szintjükön használják és beszélik a német nyelvet. Nem feledkezünk meg arról sem, hogy  magyar anyanyelvük fontosságát és szépségét is közvetítsük. Ezért a szülőket bátorítjuk arra, hogy otthon még nagyobb hangsúlyt fektessenek a gyermekük magyar anyanyelvi fejlesztésére. Az intézményünk egy vegyes életkorú csoportból áll. Óvodánk arra is törekszik, hogy a gyermekek mind a két nyelven értsenek és szabatosan fogalmazzanak.  Pedagógiánk alapja, hogy a gyermekeinket, mint testtel, értelemmel és lélekkel bíró emberi egyedeket tekintjük. Kitűzött célunk, hogy gyermekeink mindhárom területen harmonikusan és boldogan fejlődjenek.


Habakukk Magánóvoda

IRÁNYÍTÓSZÁM: 1022
VÁROS: Budapest II. kerület
CÍM: Marczibányi tér 12.

Telefon: (1) 212 57 88
Mobil: (30) 958 86 29
E-mail:
Webcím: www.habakukk.hu
BEMUTATKOZÁS: Magánóvoda, magánbölcsőde, játszóház. Szeretettel várjuk a gyermekeket 18 hónapos kortól bölcsődei, 3 éves kortól angol illetve német kétnyelvű óvodai és iskola-előkészítő csoportjainkba! Kis létszámú csoportok, családias légkör, színes programok, kirándulások, művészeti nevelés, sport, jó levegő, kert, finom ételek. Magánóvodánkban kétnyelvű, angol-magyar és német magyar nevelés folyik. A Habakukk Magánbölcsőde másfél éves kortól várja a kicsiket. Csoportjaink 8-14 fősek, a gyerekekkel folyamatosan két pedagógus foglalkozik. Bölcsődénkben igény szerint kétnapos, háromnapos ellátás is választható egész napos formában! Félnapos ellátásra a bölcsődeépületünkkel szemben található Játszóházunkban van lehetőség. Foglalkozásaink: óvoda-előkészítő, iskola-előkészítő, fejlesztő foglalkozások, játszóház, írisz torna, angol-magyar kétnyelvű nyelvi oktatás, német-magyar kétnyelvű oktatás, balett, judo, dráma, úszás korcsolya, fittball, francia, zongora, babatorna, babazene foglalkozás.